למה לבנים יש פיטמות?

למה לבנים יש פיטמות?

כולנו יודעים למה לבנות יש פיטמות ..
ובעיקר אם יש להן ציצים גדולים...חטובים ...ועסיסים .. אופססססס נסחפתי קצת ...הקיצר למה לבנים יש פיטמות?

pembencipolisi

New member
נזכר בסרט מדעי ישן משנת 1980: "כל

יצור הוא בראשיתו נקבה". אצל האדם למרות שהצרוף XY אמור ליצר זכר, בראשית ההריון גם ביצית מופרית שמטענה XY מתחילה בראשיתה להתפתח כנקבה רא לאחר זמן מסים , לאחר יצירת הפטמות כם בזכא, מתחיל גוף העובר להשטף בכמויות "אדירות" של הורמונים, שמתבטאת ביצירת התכונות הזכריות, התפתחות הפטמות נעצרת.

T r a v i s

New member
כה, שמעתי משהו דומה.

אומנם לא שכל יצור בראשיתו נקבה, אלא שבתחילה שני המינים מתפתחים שווה, ובאותו שלב ראשוני מופיעים הפטמות, ללא קשר להתפתחויות הבאות.

5GIPI5

New member
האמת שכולנו התחלנו בתור נקבות

רק שבמשך הזמן באופן אבולוציוני אחדים מאיתנו הפכו לגברים ואחדים נשארו נשים בגוף של גבר.

Levos

New member
זה לא הסבר

כלומר זה הסבר פרוקסימאלי(מנגנוני) ולא אוניברסאלי(אבולוציוני). השאלה היא למה במהלך האבולוציה לא השתנתה ההתפתחות העוברית כך שהפטמות יתפתחו רק בנקבות.

etay983

New member
סטיבן ג'יי גולד כתב על העניין מאמר

נפלא. הוא מופיע בספר "הידד לברונטוזאורוס" תחת הכותרת "פטמות של זכר ואוושות דגדגן" (באנגלית זה נשמע יותר טוב..) השורה התחתונה היא שפטמות זכריות הם תולדה של הפתחות עוברית ותו לא. אין שוב סיבה לחפש תועלת במאפיין זה של הזכר. משום שהנקבה צריכה פטמות, וההתפתחות העוברית היא זהה בשני המינים עד לשלב מסויים, (שלאחריו הפטמות כבר נוצרו) גם לזכר יש פטמות וזאת ללא שום צורך בהסבר התפתחותי אלא בהסבר הסטורי בלבד. זה שאתה מחפש משמעות התפתחותית במאפיין הזה זוהי צורת חשיבה שגוייה לדעת גולד, שרבים מן הביולוגים האבולוציונים חוטאים בה גם. או במשפט מסכם, בעלי חיים הם תולדה של הסתגלות ואילוצים הסטוריים. ההסתגלות היא אינה חזות הכל.

באותו מאמר הוא מביא עוד רעיון

עוד יותר מעניין- לא רק הפטמות הזכריות הן תוצר לוואי של הפטמה הנקבית, אלא גם האורגזמה הנקבית היא תוצר לוואי של הזכרית.

etay983

New member
צודק, וזהו רעיון מקסים בפשטותו

ובחוסר הנכונות של חוקרים מסויימים ושל דעת הקהל לקבלו.

חוסר הנכונות...

של דעת הקהל נובע מסיבה פשוטה- רוב הקהל פשוט לא מכיר את התיאוריה האבולוציונית, לא מכיר את המידע הקיים עליה ויכול "להבין" הפשטות מתמטיות (במיוחד כאשר הן נטולות משוואות- מה שמאז ומעולם נראה לי אבסורדי) הרה יותר מתיאורים של פאונות מאובנות. אחד הדברים שהדהימו אותי כל פעם כאשר למדתי באוניברסיטה זה שרוב המרצים במחלקה לביולוגיה, כולל אלה שלימדו קורסים שכללו את המילה "אבולוציה" בשם הקורס לא הכירו אפילו את לוח הזמנים הגיאולוגי. הדבר פשוט בלתי נתפס- מדובר במדע שמטרתו להסביר את ההיסטוריה של החיים על כדור הארץ, ומי שמתיימר לעשות זאת לא טורח ללמוד את אותה היסטוריה, כאילו היסטוריוזוף בן זמננו ינסה להסביר את המבנה הפוליטי של אירופה בלי לדעת כלל שהיה היטלר.

SilentMike

New member
או כמו כימאי שלא זוכר את כל הטבלה..

...המחזורית בע"פ. כולל איזוטופים ושכיחותם בטבע, פעילות כימית אופיינית מבנים מולקולרים ויוניים שהיסוד לוקח בהם חלק. מה אותה אומר יש כמה כאלה? ומה אם מתמטיקאים שלא זוכרים בע"פ את כל המשפטים בגיאומטריה אנליטית. יש? והסטוריונים שצריכים לפתוח ספר כדי לברר מתי בדיוק נולד מן-דהוא שאינו חלק עיקרי מתחום המחקר השוטף שלהם? ופיסיקאים שלא זוכרים בע"פ את כל המשוואות בתורת הקוונטים, נראה לך שיש? ודאי יפתיע אותך לשמוע שיש כמה אנשים לא טיפשים בארץ שלא זוכרים אפילו את סדר החודשים העבריים (אחד הדברים מהסוג הזה שאני דווקא כן זוכר)? יש לי ספרון בבית עם דיאגרמה של לוח הזמנים הגיאולוגי. יצא לי לראות את אותו לוח זמנים בערך בויקיפדיה יותר מפעם אחת. אבל מה לעשות, אני לא תמיד זוכר מה בא לפני מה, וכמעט כל מי שלא עוסק בזה באופן שוטף לא יזכור את זה אלא אם כן טרח לשנן זאת. פעולה ברוכה כשלעצמה. המוח פועל מהר וטוב יותר כשלא צריך ללכת לתרשים בספר מדי פעם, אבל יש גם הרבה דברים אחרים שאולי כדאי לשנן (וכאן שוב עולה בדעתי הטבלה המחזורית, למשל).

22ק ו ס ם

New member
אני לא רואה סיבה למה הם צריכים לדעת

אם זה לא שטח המחקר שלהם. אתה בוודאי יודע שיש הרבה מאוד תחומים בתוך הביולוגיה, וכשיש התמקצעות זוכרים את מה שרלוונטי להם. בדרך כלל אנשים יודעים היטב את התחום שהם עוסקים בו ורמה אחת מעליו או מתחתיו. האן אותם מרצים היו מרצים גרועים? חוקרים גרועים? זה מה שחשוב לדעתי.

אני רואה שאנחנו מסכימים.

אבולוציה אינה שטח המחקר של הביולוגים האבולוציוניים. לפחות לא במה שנוגע למוצא האדם ושאר בעלי החיים, הצמחים, הפטריות, החד תאיים והחיידקים, שאלות זניחות כמו מדוע נכחדו האמוניטים או למה הג'וקים נמצאים בכל מקום, או מה הביא להתפוצצות הקמבריונית.

22ק ו ס ם

New member
כלומר, סביר מאוד שרוב המרצים שלך

בכלל לא מבינים באבולוציה (אולי הם בכלל בריאתנים במסווה) ואתה התלמיד החכם עולה עליהם? קצת צניעות לא הייתה מזיקה לך.

לא מדויק.

רוב המרצים שלי לא היו ביולוגים אבולוציוניים. זה שגנטיקאי של צמחים מלמד קורס אבולוציה בגלל שהמחלקה החליטה להטיל עליו את התפקיד לא הופך אותו לביולוג אבולוציוני- ולמרבה הפלא דווקא הוא היה בעל ידע רחב ומעמיק באבולוציה. ועוד משהו- אחד הדברים הראשונים שסטודנט צריך ללמוד זה לזהות מתי הוא מבין נושא מסוים יותר טוב מהמרצה שלו. תאמין לי, אם הסטודנט לא מטומטם או צר אופקים זה קורה הרבה.

jackie111

Well-known member
שתי עובדות

1. גבר שיקח הורמונים נשיים מתאימים יפתח שדיים כמו אשה. 2. אשה שלא ילדה יכולה להיניק אם תתכונן לכך מראש תקח הורמונים ותפעיל משאבה. התהליך לוקח 4 חדשים.

למעלה