למה להביא בכלל ילדים במדינה/למדינה?

DANIAVNI

Well-known member

החברה מצפה שאדם יגדל ילד 18 שנה, רוב הסכום על חשבונו ואז יישלח את הילד לשדה הקרב לסכן את חייו.
שאלה:
אם אתם זקוקים למישהו שיגדל לוחם למה אתם לא משתתפים יותר בגידולו ?
ועוד דבר
נגיד שאדם מביא ילד לעולם כדי שיטפל בו לעת זקנתו, גם הגיוני
אם האדם הזה מת בקרב מה קיבלנו ?
אני גידלתי ילד 18 שנה גם כדי שיטפל בי והוא נפל על הגנת המולדת .
מאותו רגע החברה חייבת לטפל בי, כהורה שכול קשיש שהרי המדינה לקחה לי את מי שגידלתי כדי שיטפל בי .

הייתי כותב עוד הרבה
אבל מסקנתי הסופית שהבאת ילדים לעולם
בעולם שלנו, בחברה שלנו, במדינה שלנו
היא עסק לא ברור ולא משתלם.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
החברה מצפה שאדם יגדל ילד 18 שנה, רוב הסכום על חשבונו ואז יישלח את הילד לשדה הקרב לסכן את חייו.
שאלה:
אם אתם זקוקים למישהו שיגדל לוחם למה אתם לא משתתפים יותר בגידולו ?
ועוד דבר
נגיד שאדם מביא ילד לעולם כדי שיטפל בו לעת זקנתו, גם הגיוני
אם האדם הזה מת בקרב מה קיבלנו ?
אני גידלתי ילד 18 שנה גם כדי שיטפל בי והוא נפל על הגנת המולדת .
מאותו רגע החברה חייבת לטפל בי, כהורה שכול קשיש שהרי המדינה לקחה לי את מי שגידלתי כדי שיטפל בי .
הייתי כותב עוד הרבה
אבל מסקנתי הסופית שהבאת ילדים לעולם
בעולם שלנו, בחברה שלנו, במדינה שלנו
היא עסק לא ברור ולא משתלם.
בגדול אתה כמובן צודק אבל מה אם הילד הזה נולד עם חולי או שבמהלך חייו הוא חלה והפך לבלתי כשיר אם לא למת? ומה אם היה מעורב בתאונה? אתה אף פעם אינך יכול להיות בטוח שה"השקעה" שהשקעת בטיפוח המטפל האישי שתשים את יהבך עליו יזכה לחיים ארוכים, בריאים וכאלה שיחזיקו אותו איתן ביכולותיו לטפל בהוריו. נו טוב. אז בשביל זה יהא עליך לגדל לפחות 2 ילדים ובכך תכפיל את סיכוייך לזכות בילד שיוכל לטפל בך כראוי בכליות כוחותיך...

DANIAVNI

Well-known member
בגדול אתה כמובן צודק אבל מה אם הילד הזה נולד עם חולי או שבמהלך חייו הוא חלה והפך לבלתי כשיר אם לא למת? ומה אם היה מעורב בתאונה? אתה אף פעם אינך יכול להיות בטוח שה"השקעה" שהשקעת בטיפוח המטפל האישי שתשים את יהבך עליו יזכה לחיים ארוכים, בריאים וכאלה שיחזיקו אותו איתן ביכולותיו לטפל בהוריו. נו טוב. אז בשביל זה יהא עליך לגדל לפחות 2 ילדים ובכך תכפיל את סיכוייך לזכות בילד שיוכל לטפל בך כראוי בכליות כוחותיך...
אני בכוונה לא כתבתי יותר מדיי אבל אם כתבת

נכון, החשש שייוולד לך ילד עם בעיות ( ומבחינה זו, גם גננת מתעללת זאת בעייה) זאת עוד סיבה למה לא להביא ילדים . ולהביא 2 כדי שאחד יהיה "בסדר", נו זה כבר טירוף מוחלט .

גם הפרצוף הנכלולי של נתניהו(שר"י) ורעייתו (שלא תחיה) ושל בנו ( שלא ייבדל) גורם לא לרצות ילדים .

איך אומרים
אלעיין וי א שטעיין ( לבד כמו אבן ).

למעלה