למה להם מותר ולנו לא?

byron

New member
למה להם מותר ולנו לא?

נעדרתי כמעט שבוע מהפורום וחורה לי שלא ראיתי כאן הודעה הקשורה לידיעה קטנה בעמוד האחרון של מעריב מלפני יומיים: יוסי שריד: בגין היה רע. והיכן הנפש הטהורה הזו בחר להודיע את ההודעה הנחמדה הזו? בישיבת הזיכרון בכנסת לציון עשור ללכתו של ראש הממשלה הנבחר הראשון הראשון של מדינת ישראל (הקודמים נבחרו ע"י מפא"י והעם הצביע להם כמו שמצביעים לאסד) זו הודעה לעמוד אחרון? אם אני אודיע בגלוי שרבין שלח 400 חמאסניקים להשתלמות בלבנון ועכשיו אנחנו אוכלים את זה, שלרבין היו שתי קדנציות ובראשונה הוא הצליח לא לתרום להשמדת ישראל, אבל בשניה הוא ניסה לפצות. עכשיו כל השמאלנים יכנסו בי. אבל אלה עם עיניים בראשם יראו שאני צודק. יחי שרון שיש לו את האומץ לעשות את מה שכולם לא האמינו שיעשה. וכל מי שחבר ליכוד צריך לדעת לסמוך עליו. שרון כמו שמיר ידע מתי ואיך להגיב. ובמקרה הזה זו תהיה צביעות מצד השמאל לרדת על שרון, כי הם כועסים שהוא לא ממלא את התחזיות שלהם ופותח במלחמה כוללת

תודה לך, התכוונתי לציין זאת

להלן תגובתי: הדבר העלה את חמתי. הייתי רוצה לראות כיצד היו נוהגים אנשי השמאל, אם ביום השנה לרצח רבין היה ח"כ ימני עולה לדוכן הכנסת, ומונה את כל 500 הרוגים שנגרמו באחריותו הישירה או העקיפה מאז הסכם אוסלו. אתה יודע למה לא נעשה זאת? כי אנחנו טובים מהם. אנחנו בני אדם. אנחנו לא נזכיר לאדם ביום מותו את טעויותיו, גם אם היו כאלה. איננו אטומי לב ואיננו רעי לב. נשאיר להם את הזדון, הרוע והאטימות. לא נרד לרמה שלהם. שימשיכו לנבוח מהאופוזיציה.

Roobie

New member
אתם לא?

הכהנאצים לא הפגינו בקבר של רבין ביום השנה לזיכרו? דרך אגב, אני מתנגד למה שיוסי שריד עשה. ולביירון - בגין לא היה ראש-הממשלה הנבחר הראשון, גם כל ראשי-הממשלות לפניו נבחרו בצורה דמוקרטית.

גול עצמי...תודה רבה...

אני מבין שלשיטתך יוסי שריד מבחינת השמאל זה כהנא של הימין. במו דבריך יצרת את ההקבלה הזו. האמת? די קוסם לי: בוא נוציא את מרצ מהחוק ונכריז עליה ארגון טרור כפי שעשו לכהנא. ידידי היקר, זה בדיוק ההבדל: כשאתה אומר: "כהנא", אתה אינך יכול בשום אופן להתייחס אלינו, כלומר אל הליכוד. למה? כי אנחנו מגנים תנועה זו בכל תוקף ואף הצבענו בעד פסילתה מלהתמודד לכנסת. לכך אין יצוג בכנסת, וגם כשהתמודדה, קיבלה מנדט אחד בלבד. כשאני אומר: "יוסי שריד", אני בפירוש יכול להתכוון לשמאל. לתנועתו 10 מנדטים, פי 10 משל כהנא, והיא נתפסת כאלטרנטיבה השמאלית העיקרית כרגע למחנה הלאומי. אז אנחנו בכל זאת קצת הרבה יותר טובים מכם... דרך אגב, השמאל מאז ומעולם הצביע נגד פסילתן של רשימות שתמכו דה פקטו בחיסול מדינת ישראל, כגון הרשימה המתקדמת. מה זה אומר עליו בדיוק?

Roobie

New member
מה הקשר?

אמרתי שאני לא מסכים עם מה שיוסי שריד אמר, כמו שאתה לא מסכים עם מה שמישהו מהימין אמר - במקרה שלך תומכי כהנא. אין זה כדי להצביע על הקיצוניות, יוסי שריד אינו נגד קיום מדינת ישראל - הוא שירת בצה"ל. בקשר להצבעות - אין לי מידע בקשר לזה, אם תביא לי מידע יותר מדוייק מאשר פשוט לזרוק כזה דבר לחלל הפורום, אני אשמח להגיב. ליאור - תעשה לי טובה ותסתום.

byron

New member
דמוקרטית?

איך בדיוק דמוקרטית? כשהכריחו אנשים להרשם למפא"י כדי לקבל עבודה? כשספרו כמה קולות מפא"י קבלה בכל קלפי וסימנו קלפיות בהן לא היה לה רב? כשהפרופגנדה המפא"ניקית הסבירה השכם וערב איזה אסון יגיע אם בגין יעלה לשלטון? (מפא"י=מערך מבחינתי) עד 1977 לא הייתה כאן דמוקרטיה אנשים פחדו להצביע לבגין. כמובן שהיום ביבי מואשם בהרבה פחות אבל הוא מואשם ע"י התשקורת אז זה בסדר, אבל כשאזרח כמוני מאשים את המערך לדורותיו בדיוק במה שביבי מואשם - בהסתה בפיצול העם, והם עוד הוסיפו סחיטה באיומים ושאר ירקות, אז עוד כמה דקות ידפקו לי שוטרים בדלת ויעצרו אותי על הסתה

Roobie

New member
הכריחו אנשים להירשם למפא"י?!?!

מאיפה הוצאת את זה לעזאזל?

byron

New member
מאנשים שחיו אז

אמרו לי שבלי התעודה האדומה לא היית מתקבל למקומות עבודה נחשבים. אבא של דדי צוקר (ע"פ ראיון עם מר צוקר עצמו) שהיה רויזיוניסט בעצמו, אמר שבאתא יצרו בשנות החמישים חולצות שבהן הכיס של החולצה היה קצר בסנטימטר מהתעודה האדומה, כך שיכלו לראות שאתה חבר.

Roobie

New member
אוקיי

אין לי ממש מידע על אותה תקופה, אז נשאיר את זה ככה. אני מניח שיש משהו במה שאתה אומר, אבל זה עדיין לא אומר שהכריחו אנשים להצביע למפא"י.

קימי

New member
לא שמעת שרק חברי מפא"י קיבלו פה עבו

עבודות, כל חברי הסתדרות המורים ואירגון המורים שחרדו לעבודתם הצביעו והיו פעילים במפא"י, מי שרצא להתקדם בצבא.., אפילו רפול אמא פעם שבתחילת הקרירה הצבאית שלו שהוא רצה להתקדם הוא אמר שהוא מצביא ותומך במפאי

ריאליסט

New member
אנחנו??????.

מה זה כל ההכללות המטופשות הללו.האם "אנחנו",אנשי הימין-הם "הטובים" ואילו הם-אנשי השמאל הם הרעים-וזאת על סמך מה?-על סמך ציטטות של כמה אנשי שמאל כמו שריד וביילין? השנאה שלך למחצית העם שוב מוכחת-הם-אנשי השמאל-לדבריך-"אטומי לב,זדוניים,רעים ואטומים".אנחנו אנשי הימין "פתוחים,חסרי זדון,טובים ולא אטומים". האם בין "טהורי הימין" אתה מכליל גם את יגאל עמיר,את "גיבורי" המחתרת,את הלל וייס,את חבר מפלגתך העלוב מר פייגלין,את רוצחו של אמיל גרינצוויג ??? אתה ממש צבוע-אבל זה לא נורא.מה שנורא זה שבתקופה כה חמורה למדינה-בכל התחומים-לא נותר לך אלא לשנוא את השמאל.חבל מאד.אגב בגין היה מתפלץ שאחד כמוך מכונה על שמו.

byron

New member
על ראש ה_____ בוער הכובע

אין לי מילים. פתאום הכללות זה לא יפה. לך תסביר לאנשים שהתנגדת להשמצות האישיות נגד רבין, הרי כל הימנים הם רוצחים כמו יגאל עמיר. לא, אני משתדל לא להכליל על כל השמאל. אנא תן לי דוגמא של שמאלן שיגיד דברים חיוביים על איש ימין. מה שלי מפריע זו הצביעות משמאל אם השמאל משמיץ חצי עם זה בסדר כי הם יודעים את האמת והתשקורת בכיס שלהם אז זה בסדר, אבל חלילה וחס שאני אתלונן ואלין על ההסתה של השמאל שאינה מגונה בשום צורה שהיא. בגין לא היה מתפלץ מזה שבגיניסט אמר את מה שאמר אלא היה מנסה לגשר על הפער כדי שבגיניסט לא יצתרך להרגיש ככה. אחרי חמישים וארבע שנות מדינה לרב הימין נמאס לנסות לגשר, בואו לקרתנו פעם אחת.

ריאליסט

New member
אף אחד לא השמיץ את כל הימין!!

טעות בידיך. אף אחד לא השמיץ את כל הימין בהסתה שקדמה לרצח רבין!.גם בהפגנות הגדולות ביותר נגד הסכם אוסלו ,היו אולי מאות שקראו קריאות "רבין בוגד,רבין ופרס פושעיי מלחמה " ועוד.אבל הם היו הקולות החזקים שנשמעו. מאידך,הטענה שרק זה שלחץ על ההדק הוא האחראי על רצח רבין היא מגוכחת.ההסתה של גורמים מסוימים בימין,בעיקר ראשי המתנחלים,רבנים-שכולנו יודעים שהוציאו פסקי הלכה כנגד "ממשלת הדמים...",ופוליטיקאים מסוימים (ולאו דווקא אילו מהימין הפרלמנטרי הקיצוני),שהשמיצו את רבין וממשלתו במונחים של בגידה,פשעי מלחמה,דה-ציוניזציה וכד.-למען מטרותיהם הפוליטיות,בעיקר ביבי (לכל המתיחסים לשאלות דליה רבין לגבי פרטים על רצח אביה,רצוי שיתיחסו לכך שמשפחת רבין רואה בביבי מסית ראשי כנגד רבין-וזו סיבה שאף הוא לא הגיע לטכס הזיכרון להרצחו,בכנסת השנה). אבל-אותם גורמים בימין,בטח אינם כל הימין.בטח לא חצי מהעם.אז לא להגזים!!! ולעניין הגישור-יש רק דרך אחת! שכל צד יקח אחריות אמיתית על מחדליו ולא ישליך אותה על האחר.העובדה שגם היום,שנה לאחר שהימין בשלטון (על הנייר לפחות),עדיין מושמץ השמאל באחריות למחדלים של ראש-ממשלה שנבחר כדי למגר את הטרור-לא תעזור לגישור.לו השמאל היה עכשיו בשלטון אזי מקובלת עלי אחריותו למצב היום-כמו שמקובלת עלי אחריותו להסכם אוסלו.אך היום השמאל באופוזיציה,ומפלגת העבודה היא בממשלה מתוקף רצונו של שרון.כי מספרית אין הוא זקוק לה,ולצערי הסחטנות של המפלגות הסקטוריאליות נמשכת למרות גודל הממשלה. אז גם הפלת אחריות,צריכה להיות בפרופורציה.היום שרון אחראי לאי מיגור של הטרור,ואין זו מן התבונה להאשים את אילו שמזמן נזרקו מהשלטון.

קיבלת תגובה מאיש ימין

אני מבקש ממך: חדל לדבר בשמו של בגין. תן לאנשיו ומוקירי זכרו לעשות זאת. הפעם אני מבקש.

ריאליסט

New member
בקשה הגיונית אמנם...

אבל האם אין כאן אנשים שמתימרים לדבר בשם רבין??? האם לא שמעת כבר על התאוריות החדשות שבעצם רבין היה כנגד הסכמי אוסלו ותומרן אליהם בערמומיות ע"י פרס?? (יענו רבין אהבל ופרס סופר-מושחת). האם מי שאומר זאת,לא מדבר בשם רבין? האם אין זה אותו הדבר?? ולעצם הענין.נגעתי רק בנושאים בודדים,שבהם אני בטוח שבגין האמין,ובהם אני רואה את הצד הגדול שבו.(שלטון החוק-רק כדוגמא).האם ממשיכך בליכוד שומרים על שלטון החוק כמשנתו? אתה כנציג הליכוד בוודאי תוכל לענות לי על כך-האם ביבי ושרון הם באמת ממשיכיו של בגין??? אגב לדעתי,גם בן-גוריון היה מתהפך בקברו לו ראה את מצב התנועה שהוא הקים,ובעיקר את מצב המדינה שהחליט על הכרזתה.

התשובה שלי ברורה, אבל...

אתה טוען שאיני מיצג כהלכה את בגין. אז אין טעם שאענה לך. דרך אגב, אני מוכן להעמיד את השאלה הזו למבחן חברי הפורום בכל עת. אם רובם יחליטו שאיני מייצג אותו כהלכה, אחליף מידית את השם. משום מה חוץ ממך וממר ארלוזורוב, שני אנשים שספק אם קראו או שמעו נאום של בגין בחייהם, איש לא שותף לטענה הזו עד כה.

smile2life

New member
אני מלציע לך להתקשר אליו ללשכה

בכנסת ולברר למי שלא יודע הטלפון במרכזיית הכנסת 02-6753333

למעלה