למה להצביע קדימה?

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

למה להצביע קדימה? באשר לממלא מקום ראש הממשלה ויו"ר קדימה - אהוד אולמרט כיהן בתפקידים רבים ומגוונים כמו - שר האוצר, שר התקשורת, שר התעשייה המסחר והתעסוקה, שר הבריאות. כמו כן היה ראש עיריית ירושלים והצליח במקום בו רבים וטובים אחרים לא, התמודד מול טדי קולק האגדי וניצח. הביא את ירושלים לתודעת העולם, פיתח את התעשייה במיוחד וההייטק, סלל כבישים בירושלים והביא אותה לתקופה של פיתוח, מוקדי בילוי, חיי לילה תוססים, שילובם של חילוניים ודתיים בעשייה בירושלים, שילובם של ערביי ירושלים בעשייה ופיתוח עד כמה שניתן גם במזרח ירושלים. אהוד אולמרט כיהן בקדנציה האחרונה כממלא מקום ראש הממשלה וכשר התעשייה, המסחר והתעסוקה, והיה בין הוגיה וקברניטיה של תוכנית ההתנתקות. אולמרט היה שותף לדיונים הבטחוניים כחבר בקבינט, ולאורך כל הדרך תמך ודירבן את אריאל שרון בפעולותיו, והיה אחד מעמודי התווך בממשלת שרון, כשר בכיר. לא רבים זכו לאמונו של שרון, אבל אהוד אולמרט וציפי לבני - מי שעומדים כיום בהנהגה הבכירה של המפלגה - היו ראויים לכך, ולכן שרון הציב אותם בעמדות מפתח ושיתף אותם בתוכניותיו המדיניות והבטחוניות. אני לא מאמין שיש מישהו שיכול להציב היום מנהיגות שפוייה, רציונלית והגיונית למדינת ישראל, מלבד אהוד אולמרט והנהגת קדימה. ביבי נתניהו לא ראוי לכלום, ואני לא סומך על הנהגת העבודה ובראשה עמיר פרץ - כמובילים של המדינה כיום. אני חושב שכדי להשיג תמיכה רחבה במערכת הפוליטית הן למהלכים מדיניים והן למהלכים כלכליים (אפילו מסוג אלה שרוצה לפתח העבודה) - יש צורך בהסכמה כללית, מפלגה שיכולה לאחד תחתה השמאל השפוי ואת הימין השפוי במדינת ישראל, ובכך להביא את ישראל להצלחה. הן אהוד אולמרט והן שאר חברי המפלגה - הם מהאנשים הראויים ביותר במערכת הפוליטית. אנשים כמו אבי דיכטר, ציפי לבני, שאול מופז, שמעון פרס, מאיר שטרית, פרופ' אוריאל רייכמן - נשיא המרכז הבינתחומי לשעבר, עתניאל שנלר - מי שהיה מזכ"ל מועצת יש"ע בעבר, מרינה סולודקין שכיהנה כסגנית שרת הקליטה (ציפי לבני) - ומי שהביאה לשיאים חדשים בתחום העלייה והקליטה, אברהם הירשזון - מי שהביא בתחום התיירות להישגים מעולים ורק לאחרונה שמענו על החלטתו הנבונה בדבר הטיסות לארצות הברית, גדעון עזרא, רוני בר-און ועוד רבים וטובים אחרים - הם אלה שאני רוצה לראות בהנהגת המדינה, ולא אף אחד אחר. אני מאמין בשפיות, ברציונליות, בהגיוניות, ואני מאמין שרק מפלגת מרכז שפוייה כמו קדימה, שחבריה ניכרים בתוצאות יוצאות מן הכלל (עליהן תוכל לקרוא בין השאר כאן) - יכולה לשרת את האינטסים של ישראל, להשיג הסכמה כללית, ולהמשיך להביא את ישראל להישגים בכל התחומים. לדעתי, אין היום שום אופציה אחרת לאנשים שפויים ולהנהגה שפוייה ורציונלית - מלבד קדימה, ובראשה אהוד אולמרט, ממשיך דרכו של אריאל שרון, יחד עם שאר הנהגת המפלגה. באשר לעשיריות השלישית הרביעית והחמישית, האנשים הפחות מוכרים, גם שם יש אנשים נפלאים שיכולים להוסיף המון לכנסת ישראל. אנשים כמו ד"ר דן בן-דוד, שזוכה להכרה בין-לאומית בתחום המאקרו-כלכלה ומתמחה בצמיחה כלכלית, מסחר בינלאומי ומדיניות ציבורית, פרופ' יצחק בן ישראל שזכה פעמיים בפרס ביטחון ישראל, פרופ' מנחם בן שושן, עתניאל שנלר - מזכ"ל מועצת יש"ע לשעבר ועוד רבים וטובים. באתר קדימה מצורפים קורות חייהם של החברים השונים: http://www.kadimasharon.co.il/55-he/kadima-people.aspx בזכות האנשים האלה, כל אחד בתחומו, אני מקווה שהכנסת הבאה תהיה טובה יותר. האנשים האלה הובאו מעיסוקים בכל תחומי החיים כדי לעסוק בבית המחוקקים, במקום בו באמת מתקבלות ההחלטות החשובות בנושאים האלה, כנסת ישראל. שם, אני מקווה, הם יוכיחו את עצמם ויראו שהם עדיפים על המקום ה-30 או ה-40 ברשימת הליכוד או העבודה, שאנשים אפילו לא מתאמצים לבדוק מיהם. עקרונות המפלגה בתחום המדיני מופיעים פה, כפי שהרכיבה שרת החוץ ציפי לבני וכפי שהוסכם על ידי כל חברי המפלגה - http://www.kadimasharon.co.il/15-he/peula.aspx למיטב הבנתי בתקופה האחרונה שוקדים חברי המפלגה על המצע בתחומים השונים, כשלאחר האירוע המצער שקרה לשרון הייתה קצת רגיעה בפעילות המפלגתית, גם בתחום הזה. פרופ' אוריאל רייכמן, מי שמיועד להיות שר החינוך באם קדימה תרכיב את הממשלה הבאה, היה אמור להיפגש עם ראש הממשלה כמה ימים לאחר האירוע המצער בקשר לניסוח טיוטת המצע בנושא החינוך, ולצערנו הפגישה בוטלה, אבל אני מעריך שבימים אלה עוסקים חברי המפלגה הן בכתיבת המצע בתחומים השונים. לי ברור היום - שאין שום אופציה אחרת. אני מקווה שכעת גם לך

bhnadav

New member
רוצה להביא דוגמאות?

אני דווקא מאוד מעריך את ההתנהלות של אולמרט ולבני לאחר ניצחון החמאס. הם נהגו בצורה הנכונה ביותר שיכולה להיות, והבחינו מה חשוב באמת ומה לא.

טלמ

New member
עוד נקודה שטובה בקדימה

היא שלמרות שאולמרטמ הוא המועמד לראשות הממשלה המעורבות של הנהגת המפלגה ובמיוחד ציפי לבני מאוד גדולה... גם את פרס אפשר לראות יותר מאשר הטופ 3 במפלגות אחרות. מספר 2,3 בעבודה (הרצוג ופינס) ובליכוד (שלום וכחלון) לא בעלי קול חשוב וחזק במפלגה כמו לבני בקדימה... הם תפאורה להנהגה, במקרה של ה"עבודה", פרץ הוא לא בדיוק הנהגה ראויה וגם לביבי לא חסר מגרעות

byzon

New member
לפוצץ מתנחלים בני 15

שיתבייש לו אולמרט קשה לי מאוד אם מה שקרה

קודם כל אני מאחל לו רפואה שלימה

אבל הייתי שמח לדעת כמה פרטים "BYZON " : 1. בין כמה הנער הזה ? !!!! למה הוא היה שם ? 2. כמה תושבים יש בעמונה , המתגוררים במקום ?!!! 3. כמה נערים היו במקום בעת האירוע , כאלה שהגיעו שלא כחוק למרות ההזהרות ?!!!! 4 . למה ההורים של הנערים לעזאזל שלחו אותם למרי במקום למרות שאילו נערים צעירים ?!!!! 5. למה ההורים לא הגיעו במקומם להפגין ולסכן את חייהם ?!!! 6. למה היו הכנות מראש לאירועים במקום ? !!! 7. האם בעיניך/ או בעינייך הכנות שכוללות : גדר אש , בלוקים , ברזלים , גדרות תיל , רעולי פנים , דוקרנים , אגרופנים . האם אלה נחשבים בעיניך כחוסר הכנה ועשייה ? האם אלה לא מבטאים "הכנות למלחמה " ? 8. האם אינך חושש מהעובדה שנער היה מוכן לדקור שוטר מג"ב ? מהעובדה שנער אינו חושש מהתוצאות ? מהעובדה של התעוזה לבצע פשע שכז ? די להיתממות . כל אלה הצביעו על הכנות מראש , הכנות למרי אלים מצד נערים/מבוגרים ופחדנים ששלחו אותם לבצע פשע מבלי לחשוב על התוצאות !!!!

surfEU

New member
|כן יש הבדל גדול בין הפגנה

לבין החלטה מתוכננת לצאת לעימות לא סתם הציבור תמך ועדיין תומך במשטרה למרות הכוח הרב שהופעל שם

mean girl 16

New member
אני מסכימה, אבל..

כמו שאמר גם מתמודד מטעם קדימה ששכחתי את שמו- האחריות על נציגי החוק ולא על הנערים שיצאו משליטה. לא היו צריכים להכניס אלות ברזל בראש לילדים שעומדים מולך בלי אפשרות לפגוע(כמו שעשו), למה להכניס אלות בראש כמו מטורפים? למה לא ברגלים אולי? החיילים הגיעו מראש עם הוראות ל"אפס סובלנות", וכשהם עומדים מול בני-עשרה מופרעים, ברור מראש מה יקרה. ככה זה נראה כשלא מעמידים גבולות לאף אחד. קצין משטרה אחד בכלל אמר שלטעמו היו צריכים להשפריץ על הילדים מים כמו שצריך ולהשאיר אותם כל הלילה בקור ובלי אוכל. נראה כמה היו נשארים שם עד הבוקר. פחחח..

למעלה