למה להשקיע בתעודת סל של אג"ח צמוד ?

yosi45

New member
למה להשקיע בתעודת סל של אג"ח צמוד ?

אביטל, למה בעצם להשקיע שם ? בכל מקרה התשואה של הגלילים ל-5 שנים היא כמעט אותו הדבר כמו גליל לשנה. למשל גליל 5480 נותן 2.9% נטו, וגליל 5501 נותן 2.5%. אז יש הבדל, אבל הוא די קטן. מצד שני, שמירה על מח"מ קבוע של 5-6 שנים, גורמת לכך שיש סיכון רב. למשל, בשנה האחרונה התעודה הפסידה כמעט 3%, שזה למעשה הפסד של 7.5% מתחת לריבית חסרת סיכון (!!!). אשמח להסברים.

תשובה

התעודה צמודה למדד האג"חים הצמוד לתקופה של 5-7 שנים, לכן יש בו את הסיכון והסיכוי הגלום בטווח השקעה זה. בעולם ההשקעות נהוג להחזיק אג"חים בטווחים שונים לשם הפיזור ההכרחי בכל תיק השקעות. הפיזור חשוב לא רק בהיבט התשואה אלא גם בהיבט הסיכון הגלום בכל אפיק. ככל שמשך חיי האג"ח ארוך יותר, כך גבוהה רמת הסיכון שלו והתשואה הגלומה בו (בד"כ). לכן, יכולים להיות מצבים, בהם בתקופה מסויימת מחיר האגרת ירד בצורה משמעותית ביחס לאפיקים סולידיים אחרים, אך כמובן גם יכול לקרות ההיפך. תשואת המדד בשנה הקודמת (2005) - 6.22%. תשואת המדד מתחילת שנת 2006 ועד היום - 0.42%. יתרון התעודה הוא בכך שהיא שומרת על מח"מ פחות או יותר זהה, כאשר מנהל התעודה מבצע את החלפת האג"חים בעצמו וכן משלם את עלויות ההחלפה

yshanez

New member
נכון אבל ...וידוי קטן ...

מה שכתבה אביטל כל מילה אמת .השקעה בתעודות סל אג"ח בעלי מח"מ מסוים חושפת את המשקיע לסיכון ולסיכוי שיש באותה השקעה בסוג של אג"ח עם מח"מ שכזה . אביטל גם הוסיפה את היתרון הבא : " יתרון התעודה הוא בכך שהיא שומרת על מח"מ פחות או יותר זהה, כאשר מנהל התעודה מבצע את החלפת האג"חים בעצמו וכן משלם את עלויות ההחלפה" זה נכון אבל היתרון המרכזי בקניית תעודה זו הוא שלא צריך לקנות מאה או מאתיים אג"חים שונים אלא לתת הוראה אחת לתעודת הסל וזזהו א-ב-ל אודה ואתוודה על האמת שאני לא מחזיק בתעודת סל לאג"ח אלא בעצמי הרכבתי סל של 20 אג"חים טובים שמתחילת השנה הניבו לי תשואה של 5% שזוהי תשואה פנסטית לפי כל פרמטר השקעה סולידי!

yosi45

New member
אג"ח

זה פשוט לא נכון. את טועה ומטעה אחרים. מחיר האג"ח לתקופה מסויימת נקבע ע"פ הערכת השוק לריבית לאותה תקופה. המחיר הזה משתנה בעקבות ריבית בנק ישראל. זה שתשואת המדד עלתה ב 2005 ב 6.22% - לא אומר שעשית רווח חסר סיכון של 6.22% (מעל המדד, כלומר רווח של 8.22% !!!). ברור שזה שטות מוחלטת. הרווח המדומה נבע מכך שהיתה ירידת ריבית (רוב שנת 2005), בעוד שהערכות המדד לא השתנו. למעשה, מי שמחזיק תיק אג"ח כזה - בטווח הקצר - מהמר על שינוי הריבית, בטווח הארוך (מאד - 10-15 שנה) מקבל את ריבית האג"חים של 5 שנים, שהם כמו שציינתי, מאד קרובים לאג"חים של 1 שנים. אז, שלא יעבדו עליכם...

תשואות

אני בתשובתי לא התייחסתי לריבית חסרת סיכון, אלא רק היצגתי את תשואת המדד בשנת 2005. ההסבר שלך הוא נכון, אך הוא אינו סותר את ההסבר שלי, אלא רק מוסיף עליו.

למעלה