ביהור...
גר(ג.ו/י.ר) - אדם שבא לגור(ג.ו/י.ר) בארץ נוכריה או נוכרי שהתייהד. העיקרון הוא אותו עיקרון, מדובר על אדם שבא לגור בחברה זרה תוך קבלת המסורת שלה, כלומר לא בן המקום כי אם נוכרי תושב. יהודי ההולך לפי תורת ישראל נחשב יהודי דתי בניגוד ליהודי חילוני או יהודי מומר ואילו בן לעם זר ההולך לפי תורת ישראל הוא גר. כלומר על פי המסורת ככל הנראה המתייהד לא נחשב יהודי לגמרי, אלא הוא מין שלב ביניים, כבר לא גוי שייך לדת ישראל אבל עוד לא יהודי, כאן בא המתח שבין היהדות כעם ולאום ליהדות כדת. יהודי הוא יהודי מלידה והוא נשאר יהודי עד מותו. לכן נוכרי שמתגייר נחשב גר, לא יהודי, כי אם גר ויהודי ששינה את דתו נחשב יהודי מומר, עדיין יהודי וגם בניו נחשבים יהודים ובני בניו(אם מדובר ביהודי ממין נקבה). אני לא יודע אם ילדי גרים נחשבים יהודים או שעדיין גרים אם הגר התחתן עם יהודיה אז הם בטוח נחשבים יהודיים אך אם הוא התחתן עם גרה אני לא יודע אם ילדיהם נחשבים יהודים כן או לא, אולי מישהו שיותר מתמצא במסורת יוכל לענות על זה. עכשיו אמן ואומן הן שתי מלים שקיימות הכוונה למה אתה מתכוון. אמן(AMEN) - אמת, כן יהי, כן יקום.(זאת הקריאה בתפילות ונראה לי שלזה התכונת), זאת קריאה ואין הטיות לא רבים לא סמיכות וכדומה(כמו הידד, הלוואי וכדומה) אומן(OMEN) - אמונה, אמון.זה שם עצם שניתן להטייה אומן- אומנו(האומן שלו) ועוד... אולי השאלה שלך נובעת מבלבול מפני שחרדים דוברי יידיש הרבה פעמים מחליפים את הA ב-O.