למה לוותר על הזכות?

למה לוותר על הזכות?

שלום,חברים,לי נראה שהמצב בארץ,המחלוקות והפילןוג של כל זרם לכיווןשלו ולדעותיו נובע מפשרנות יתרה(!). אל לנו להתבייש במה שמגיע לנו. ארץ ישראל שייכת לעמ"י ולא רק בזכות הכח,כן כח,או כיבוש איך שתקראו לזה,ודמים רבים שנשפכו על האדמה מתוך האמונה שזה שלנו. אלא- מכח הזכות! זכותינו על אדמתינו!! רב הקשר לארץ נובע בעיקר מתוך אמונה בתורה ובה' שהוא הבטיח לנו אותה,ומי שאין לו את הקשר כ"כ לתורה ולה' צריך להסתפק בכך,שעם ישראל זקוק נואשות למדינה משלו,כולנו זוכרים מה היה המצב בגלות כשיהודיןם לא היתה מדינה משלהם איך שהם סבלו פרעות,התעללויות אינקוזיציה גירושים העם היהודי סבל המוווון טרנספרים! אז עד שיש לו מדינה אז מחלקים אותה עם עם שיש לו עוד 21 כאלה? פי 520 קמ"ר!!! אז יאלה,מספיקר להתפשר ולהיות נחמדים העם היהודי צריך לעמוד על שלו על זכויותיו ולא להתנצל על כך! מספיק משחקים איתנו!

את מלכה...../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif

הכרטיס האישי שלך ענק!! "מוזיקה,גיטרה,טיולים,פולארד!!"

zacki

New member
למה לוותר... ../images/Emo41.gif

שלום, ראשית אבהיר כי ההודעה שלי לא מהווה הסכמה מצדי כי לעם ישראל קיימת זכות זו או אחרת על ארץ ישראל, או בכלל - לעם כלשהו קיימת זכות על אדמה כלשהי. ועכשיו אגיב לעניין שהצגת- למה לוותר - לוותר - כדי שנוכל לחיות בשקט ובשלווה, לוותר - כדי שנפסיק להרוג ולהיהרג. לוותר - כדי שהילדים שלנו יוכלו לחיות, לוותר - כי החיים חשובים יותר מטריטוריה פיזית. אני שוב מדגיש, אין בדבריי כל הסכמה לשייכות ארץ ישראל לעם היהודי, ואני גם חולק על אמירתך השגוייה בנוגע לכך שלפלסטינים יש 21 מדינות. הפלסטינים לא רצויים באף אחת ממדינות ערב, ואין להם אף לא מדינה אחת.

barakbl

New member
ואנחנו רצוים במקום אחר?

ואם הם לא רצוים, סו? לפני 67 הם חיו תחת שלטון ירדני בגדה ותחת שלטון מצרי ברצועה. אז איך זה שפתאום מגיעה להם מדינה? ובכלל, בעולם אוטופי כנראה שלא היו, דתות, מלחמות, ארצות וכו', אבל בעולם האמיתי יש את כל אלה, אז צריך לדעת להתקיים תוך הנחה שהמצב האוטופי אינו אלא חזון אוטומפי בלבד. לפיכך, מה האלטרנטיבה למלחמה על הארץ? הרי ברור לכל שאם ניסוג לשטחי 67 ואפילו לשטחים על פי "תוכנית החלוקה" (שפעם הצד הישראלי הסכים לה, והערבים כהרגלם כסרבני שלום לא) לא הסתיימה המלחמה ולא פתרנו כלום... פרט מאולי קירבנו לסיומה את בעית הישות הציונית.... קל להגיד "אני פציפסט", אני מאמין בשלום, באחווה, בכל ויתור שיביא לשלום, בסגירת הצבא והמשטרה, באנרכיזם, ואני לא יודע במה עוד, אבל לעזאזל, שצריך לעבור מססמאות לתכלס, לאף אחד כאן אין רעיונות ואין אלטרנטיבות למצב הקיים, ואין תשובות מה יקרה אחרי שההצעות שלכם יתקבלו. העיקר להשמע ליברלי ונאור, הרי בכל מקרה כל ההצעות שלכם בלתי ישימות, והן ססמאות ריקות מכל תוכן.

שלום zacki.. אם וותרנות היא העניין

אז יש לי תגובה בשבילך (או לא בהכרח בשבילך- אלא גם כלפי שאר האנשים שחושבים שיש לוותר).. אני מחזירה אותך 20 שנה אחורה- לסוף שנות ה-80. אישה בשם כרמלה בוחבוט מרגישה ש"הגיעו מים עד נפש", מחליטה לקחת את הדברים לידיים- ורוצחת את בעלה. אתה בטח תוהה מה גרם לכרמלה בוחבוט לעשות מעשה כ"כ קיצוני וליטול את חייו של בעלה? והרי לך התשובה=> הוותרנות שלה, ההשלמה, היכולת לספוג מכות והשפלות בשביל שבעתיד יהיה לה ולמשפחתה יותר טוב. ככה לפחות היא חשבה אז.. 20 שנה של שתיקה. 20 שנה של התעללות. 20 שנה של ויתור. וזה נגמר רע. (שיהיה ברור-אני לא מצדיקה פה את הרצח, אבל אני מביאה את זה כתוצאה של וותרנות.) לותר זה לא טוב! אם יש עקרונות-ויש עקרונות במדינה הזאת, אז היא צריכה לדבוק בהן ולא לוותר- גם אם קשה, ועובדה לכך היא שהרוח מנצחת (כבר 2000 שנה..) מדינה ותרנית (בצורה שאתה מציג) סופה להעלם ולהמחק מן העולם!

למעלה