למה לי פוליטיקה עכשיו ? שאלה כללית

למה לי פוליטיקה עכשיו ? שאלה כללית

האם גם אתם התייאשתם ממה שקורה מסביב פה?
האם אתם מעדיפים לקרוא אתרי רכילות מאשר אתרי חדשות ?

אישית אני מוצאת את עצמי נמנעת מלהכנס לאתרי חדשות. קוראת את העיתון בבוקר בריפרוף ומעדיפה לראות עוד פרק של אנטומיה של גריי מאשר חדשות ..
עצוב
והנה שוב בחירות ..
יאללה .. תכף אלך לראות עוד פרק של אנטומיה ( יש למישהו המלצה על סידרה דומה?אני כמעט מסיימת את אנטומיה)

haych

New member
לגמרי

יצא כבר מכל החורים. והיום א' עשה לי בריף קצר על מה שקרה בימים האחרונים (שזה מאוד מפתיע כי הוא ממש לא טיפוס שעוקב אחרי חדשות) אז אני מרגישה שאני יודעת כל מה שצריך לדעת ועכשיו עזבו אותי באמא'שכם. ובדיוק כמוך-גם אני מעבירה את הזמן באנטומיה. אין לי המלצה לסדרה אחרת כי בכל פעם שאני מסיימת את האנטומיה אני מתחילה מחדש... אבל הפעם אני לא אתן לזה לקרות! אני באמצע עונה 9 ואין סיכוי שאתחיל לראות בפעם הרביעית (למרות שאמרתי את זה גם בפעמים הקודמות
) אז אני מצטרפת להמלצה לסדרה בסגנון. שמעתי שהסדרות האחרות של שונדה גם טובות (סקנדל ו-how to get away with murder) אבל לא ראיתי בעצמי.

ולגבי הבחירות - מתי הייתה הפעם האחרונה שממשלה שרדה פה קדנציה שלמה?
בואו נחזיק אצבעות שהבחירות יתקיימו ב-17.3 - יש לי יום הולדת 30 -יום לפני זה ואני ממש לא אתנגד לחופש ע"ח המדינה

לגבי אנטומיה

נדמה לי שלשונדה יש עוד סידרה רפואית אם אני לא טועה..
אני משום מה דילגתי על אונה 1 +2 (למרות שסיימתי את 11 ) אז אני חוזרת ל1+2 ..

אני מוצאת שאני מתעוררת בבוקר ועושה סבב גלישה באתרי רכילויות חו'ל (כן "הקרטראשיונים " נהיו לי מעניינם פתאום
) לא יכולה לסבול פה פוליטיקה ..
רואה חדשות בצימצום ועוברת לרכילות אפילו גיא פינס נהיה מעניין.

אני מקבלת עדכונים מ-YNET, מודה שלרוב לא מתעמקת יותר מידי...

אם כי אני יותר קוראת חדשות לעומת בעבר.
&nbsp
לגבי סדרות- MOM, איך פגשתי את אמא, מייק ומולי, המפץ הגדול...

זה בגלל שאת בחו'ל

אני זוכרת שאנחנו גרנו בחו'ל (עןד לא ממש היה אינטרנט כמו היום) ההורים היו מנויים על עיתון בעברית תקופה או שהיינו קונים עיתון בעברית בשישי באיזה חנות ספרים בעיר ..
וגם היינו קולטים קול ישראל ברדיו גלים קצרים .. אני הייתי מנוייה (סבא שלי אירגן) עלמעריב לנוער ושהתבגרתי Jerusalen Report

שאתה בחו'ל זה שונה..

היי! נצל"ש אותו נושא הקשר שונה

&nbsp
האם אתם חלוקי דעות עם בן זוגכם מבחינה פוליטית.
אני מודה שפוליטיקה לא ממש מעניינת אותי. כאזרחית למופת אני מרגישה צורך להצביע ויש לי דעה, אך פחות נהנית מלדבר עליה.
הבחור שלי לעומת זאת, מאוד דעתן בנוגע לפוליטיקה ונותה להתלהט כשהנושא עולה ואני מכבדת את דעותיו- על אף שאני לא מסכימה איתם לחלוטין.
&nbsp
בחירות נוספות בפתח (איזה כיף לנו) והנושא הפך חם בשיחותינו ואני משתדלת להימנע מלהביע את דעותיי בעיקר כי אחרי שכבר פרס בפניי את משנתו הפוליטית, קלטתי שאנחנו לגמריי הפוכים.
&nbsp
לא מפריע לי שאנחנו לא רואים את הדברים אותו דבר פשוט ממש לא בא לי להתווכח על זה. לגיטימי שאנשים לא יסכימו, אנשים שאוהבים אחד את השני וחושבים אחרת, אבל בין בני זוג אי הסכמה מוחלטת בנושא שלאחד מהם מאוד משמעותי, נראה לי בעייתי.
&nbsp
האם עוד מישהו נתקל בקשיים כאלה? (אני תוהה איך מסתדרים בני זוג שאחד מהם טבעוני או שאחד מהם קרוב לדת הרבה יותר מהשני...)
&nbsp

haych

New member
מסתדרים

נראה לי שאנחנו עונים לכל הדוגמאות שהבאת.
דעות פוליטיות: הוא ימני קיצוני, אני מרכז.
אוכל: הוא קרניבור, אני צמחונית.
דת: אני כופרת ולא מאמינה בה', הוא מגיע מבית מסורתי...

אני נמנעת מלהכנס איתו לויכוחים פוליטיים כי אני יודעת שאני אתעצבן, ופוליטיקה גם ככה לא בראש מעיניי, ככה שאני לא מרגישה פספוס שאי אפשר לדבר על זה.
בענייני האוכל, לא מפריע לי שאוכלים לידי בשר ואני לא אוהבת את כל ההטפות, ככה שהוא יכול לאכול בשר לידי ולהרגיש נוח ובלי שאני אעשה לו מצפון. כל אחד חי איך שטוב לו וזהו. קצת מבאס שאנחנו לא חולקים את אותן הארוחות, אבל זה ממש בקטנה.
בענייני דת-אני מכבדת את האמונה שלו והוא מכבד את חוסר האמונה שלי. בפסח אנחנו חיים באותו בית, עם חמץ בכל פינה, כשהוא אוכל רק מה שכשר ואני אוכלת מה שבא לי. ביום כיפור הוא צם ולא עושה דברים שאסור, ואני אוכלת ורואה סרטים בזמן שהוא ישן. כשהוא ער אני מעבירה איתו את הזמן.
אם הוא היה יותר לכיוון הדתי, אני לא חושבת שזה היה עובד בינינו, זה פער גדול יותר ממה שאני יכולה להתמודד איתו.

אני חושבת שכל עוד אי ההסכמה המוחלטת שלכם, לדבריך, היא בנושאים כמו פוליטיקה-זה לא כזה בעייתי, כי אני מניחה שהדעות השונות שלכם לא משפיעות יותר מדי על חיי היום יום, אלא באות לידי ביטוי בעיקר בויכוחים פוליטיים. כל עוד אתם יחסית מסונכרנים בנושאים שבאמת יש לכם איך להשפיע עליהם (למשל, תפיסות עולם דומות בגידול ילדים,חשיבה כלכלית דומה)- זה מה שחשוב באמת.

אממ

אני פעם יצאתי לדייט עם ימני קיצוני חבר בקבוצת אם תרצו ושהכיר את ברוך מרזל... זה לא היה נראה לי מתאים כי אני ההפך ב180 מעלות... אין מצב.
לא שאני כלכך עמוק בפוליטיקה אבל יש גבול לכל דבר..

לגבי דת . חוץ מיום כיפור אני לא עושה כלום כך שדתי פרופר היה די מתנגש כי אני אוהבת לצאת בשבת ולאכול מאכלי ים וכו..
מסורתי לייט אולי היה מסתדר אבל לא מעבר

haych

New member
כזאת קיצוניות היא קו אדום גם בשבילי

אני דיברתי יותר על ימניות שמאפיינת רבים באוכלוסיה, לא על ימניות ברוך מרזל סטייל. אני חושבת גם שיש הבדל אם מדובר בדעות או בלקחת חלק פעיל. כל עוד זו רק הדיעה של בעלי אבל הוא לא חבר בשום ארגון שתומך בזה וחוץ מלעצבן אותי בדעות שלו הוא לא יעשה שום דבר שתומך בזה-זה בסדר. אם הוא היה פעיל בתנועות ימניות-זה היה יותר בעייתי.

אחלה תמונה צרפת!

גם אני לא פעילה

לא ממש הולכת להפגנות..
אבל כן קוראת הארץ ומקור ראשון לא יכנס אלי הביתה

אגב גם שמואל קיצוני מפריע לי נוח חומסקי עושה לי כאב מוח בידיוק כמו פייגלין וחבריו

אף אחד מאיתנו לא קיצוני בדיעותיו כך שזה מסתדר

אין לי דיעה מוגדרת כל כך כי מעדיפה לא להיכנס לפוליטיקה.אם כבר קורה שיוצא לנו לדבר על פוליטיקה זה אף פעם לא מגיע לכעס וטונים גבוהים- תמיד כל אחד מאיתנו נותן לשני להביע את דעתו וזהו. זה תמיד נגמר באופן חיובי ובשיחה מעניינת.

אני ממש בייאוש מהפוליטיקה

לא יודעת למי אצביע בכלל, חושבת שאחליט ברגע האחרון.
לא רואה שום אופק, שום אפשרות שיפור... ממש עצוב לי.

yup

מצב מתסכל...
אני החלטתי לצמצם חדשות אחרת אשתגע.. עיתונים .. עם ביום חדשות ברדיו (שנוסעת או חוזרת מהעבודה ) אולי חדשות בTV (אם מתחשק לי)

סה טו

נזכרתי בזה

למעלה