למה לי פוליטיקה עכשיו?

למה לי פוליטיקה עכשיו?../images/Emo163.gif

שבוע טוב....
בעוד שבוע נלך לקלפי!...נלך? על פי הסקרים כמעט מחצית מבלעי זכות הבחירה מעדיפים לבלות את יום החופשה ולממש את הזכות הדמוקרטית מס' 1 שניתנה להם ,בים או במנגול תחת כל עץ רענן ורצוי על אי תנועה קרוב לבית.
במדינה עם מציאות כשלנו , במקום לאחד כוחות , נוגסות כל מיני ממפלגות קיקיוניות וחד פעמיות
הצצות בשל אינטרס של מועמד זה או אחר ,בכוחן של המפלגות הגדולות ובמקום שיחול שינוי משמעותי בנעשה כאן , אנו מוצאים עצמנו שוב ושוב בדילים סחטניים על מנת שניתן יהיה להרכיב ממשלה שבמקרה הטוב שורדת מעל שנתיים. בבחירות האלו אני מוצאת עצמי זזה מהשמאל אל המרכז. אולי בשל מבצע עופרת יצוקה, או בשל המצב הכלכלי , כך או כך האלטרנטיבה די דומה. כי אם העבודה מצאה נוסחה משותפת לחברותא בממשלת קדימה , אז אולי אתן את קולי ללבני שהיא האלטרנטיבה השפויה מבין השניים. מתונה, בלתי מתלהמת נקיית כפיים, מציעה תפיסת עולם וגישה רעננה ואולי במקום שנכשלו הגברים תצליח אותה אשה, גם אם היא חסרת נסיון ויכולת כפי שמנסה ביביהו להציגה. כי הרי רק מלחשוב שאם הוא יבחר שותפיו יהיו ליברמן והחרדים נעשה לי סמרמורת
וזה מוביל אותי לשאול אתכם........ האם יש בדעתכם להצביע? האם אתם מאמינים ביכולתכם לשנות? האם דעתכם הפוליטית משתנה או שהיא קבועה לאורך שנים? האם אתם מתלבטים? המשך יום נעים

אני מתכוונת להצביע, ואם לא יחול שינוי

דרסטי - אצביע לליבני. חובה להצביע - למפלגות הגדולות ולסלק ככל האפשר את כל הקטנות האלה, שחבריהן באים רק "לעשות לביתם" על חשבוננו. עלה ירוק, גיל, כוח להשפיע (נכים - עם כל הכבוד להם, בכל זאת לא אצביע להם). ולמה ליבני? ראשית - משום שהיא חידוש בנוף שלנו, אישה ישרה באמת, אומרת את שבליבה ולמרות הטענות - יש לה ניסיון. לא שרתה בצבא? ביג דיל. יותר טוב עמיר פרץ שלא ידע איך להשתמש במשקפת. או אולי המופזית המיליטריסט שלהוט למלחמה? הגיע הזמן שהמדינה הזאת תנוהל על ידי אזרחים אנשי מקצוע, שדעתם נתונה לכלכלה וחברה, לא רק למלחמות. אם יש מלחמה - יש במי להשתמש. יש לנו צבא מוצלח מאד. שנית - כבר דחתה פעם אחת את החרדים והרי זה כבר קנה לה זכות אצלי. מוכנה לתת לה הזדמנות. נתנו גם לברק ולביבי, למה לא לה? י שלישית - אני מפחדת אימים מליברמן והחרדים כאחד.כבר שמענו פעם על טרנספר. ושנאת ערבים לשמה לא תעזור לנו כאן. הם חיים כאן בינינו. ומספיק מכרו את המדינה לחרדים שאינם תורמים דבר. נמאס לי. נמאס לי משלטון הדת במקומות הכי פחות סבירים כגון מיגון בית חולים ברזילי רק משום שיש שם עצמות. שיקחו ויעבירו אותן ויקברו אותן באנשהו. אבל לא - במקום זה מסכנים את החיים שם. ונמאס לי משלטון הדת בכל היבט אחר של החיים שלנו (שמעתם על העברת ילדה בת תשע מרשות אמה כי זו אינה מנהלת אורח חיים חרדי?) רביעית - נמאס לי לשמוע "אין לנו ארץ אחרת".... מביביהו, ואני לא מאמינה למילה אחת שהוא מוציא מפיו. חמישית - ברק????? שנה וחצי לא הספיקו לנו עם ההרס שהותיר אחריו? והאם ידעתם שבזמן שהרוויח מליונים בהרצאות שילם רק 20 אחוז מס הכנסה? (אמרו זאת הבוקר). ולא עלה על דעתו חס וחלילה להציע שישלם יותר, לאור המחנק התקציבי שלנו. אני גם לא מאמינה שהוא או ביביהו מסוגלים באמת להבין מה זו משכורת מינימום, מה משמעות הדבר שצריך לשלם משכנתא ואין מאיפה.... האם ידעתם שהמעבר של ברק לאשקלון לתקופת המלחמה והחזרה אחר כך למגדלי אקירוב היה על חשבון המדינה, קרי המיסים שלנו, ועלה הון???? כי המעבר כלל גם בטונדות ושומרים והשד יודע מה אוד. ומיד כשזה נגמר, הסתלק משם. אני כשלעצמי לא יכולה להשפיע אבל אם כולנו נצביע, רק למפלגות הגדולות - נשפיע כהוגן, האם ידעתם שבשנמת 1949 היו בישראל 21 מפלגות ולכנסת נכנסו 12????? כבר אז ומאז שום דבר לא השתנה.

ינשוף13

New member
פוליטיקה זה חשוב

במדינה שבה ישנן ערים גדולות שלא מקושרות למה שקורה ??? (תל אביב ) חשוב לשמור על צד מסויים ורצוי ימין . נתניהו עשה הרבה טוב וגם לא מעט לא טוב אך הלא טוב מתגמד ביחס לשנים הרבות בהם עסק בפוליטיקה ולכן הוא חזק בשינויים (תפיסה כלכלית ) זו לא שאלה האם להצביע ??? כולם חייבים להצביע!!!!

noa555555

New member
כמוני כמוך.

גם אני תולה תקווה הפעם בציפי, כי הגברים כבר הוכיחו לנו מאיפה חושבים , כל הביטחוניסטים המהוללים ובסוף דמי קולו. ונקווה לטוב. הפעם חשוב מאוד לממש את זכות הבחירה, זה בנפשנו וזה לא משחק. ולא להצביע למפלגות הקטנות בשום אופן ! קודם שתהיה מדינה, אחר כך נדאג לכל הצבעים והמינים שבתוכה. לפי מה שראיתי בסקר כזה או אחר, התוצאות דוקא לא השביעו את רצוני. נראה לי שהליכוד יקח, אבל אני מה זה מקווה שאני טועה.

kdr

New member
אני מצביע ליברמן, רק ליברמן יכול

מה לעשות, ככה קוראים לקצב אצלו אני קונה. רק הוא יכול לשמור ללקוחות הVIP את קצוות הפילה (בקר נמוך כמובן). זה מה זה טעים על שיפוד. עכשיו נראה אתכם אומרים יחד איתי רק ליברמן יכול !!!

טגיד ....יש מצב

שנשפד אצלו את ליברמן ההוא ? לאור התבטאויותיו האחרונות , אני נוטה להאמין שנשמתו של כהנא עברה גלגול

התקווה שלי היא - שהאיש יגזים כל כך

בקיצוניות שלו, שעם ישראל, שנוטה בדרך כלל ל"לא אפכתיות", ייבהל פשוט משום שאינו נוטה ל"פעילות יתר" ולא יצביע לו.

kdr

New member
לא רוצה להיכנס לדעות פוליטיות

יש לי הסבר שלפחות את עצמי שכנעתי בו. בוא נאמר רק שהוא רחוק מהדעות של ליברמן. בדיחה על גלגול נשמות: מוישל'ה עמד בעמדת הש"ג ובידו ספר. ניגש אליו הרס"ר ושאל "איזה ספר אתה קורא ?" ענה לו מוישל'ה "ספר על גילגול נשמות". "מה זה ? " שאל הרס"ר "אם לא תכעס, אני אסביר לך" "מבטיח", אמר הרס"ר "תראה הרס"ר, נניח שבעוד 100 שנה הרס"ר ימות, הנשמה של הרס"ר עולה לשמיים וחוזרת לארץ בתור פרח צבעוני יפה ומריח טוב. באה פרה ואוכלת את הפרח, אחרי פעילות מעיים הפרח יוצא. הבן שלי עובר, רואה את הגוש ואומר: הנה הרס"ר של אבא שלי, הוא בכלל לא השתנה"

w o m a n 10

New member
אני מהמתלבטים [נקודה]

עוד לא החלטתי אם אלך להצביע. באותו היום אני מצפינה לגליל העליון. נוסעת להתפנק שלושה ימים ב"יערות הכרמל" מנוחה (אולי),מסג' ,תזונה עישבית ושוקולד (ראש פינה) יש יותר טוב מזה???? למה לקלקל?

maybesure

New member
באה לענות

1. כן מתכוונת ללכת להצביע 2. אולי לא לשנות אבל כן להשפיע, זה עדיף מלשבת על הגדר. 3. משתנה, כל פעם מאמינה שיהיה טוב ומתבדה - אז מנסה משהו חדש. 4. מתלבטת אבל בין האפשרויות הקיימות מה נשאר? רק ציפי לבני.

בעניין הבחירות

1) כן מתכוונת להצביע (תלוי באיזו שעה מתחיל הטיול) 2) אני בהחלט מקווה שאצליח לשנות, כרגע הסקרים מנבאים נצחון לביבי, אני מ-א-ו-ד מקווה שהם יטעו בסוף. 3) דעתי הפוליטית קבועה לאורך שנים, יחד עם זאת נעה קלות בשמאל ממפלגה אחת לאחרת. 4) אין לבטים, אצלנו מצביעים לציפי. השניים האחרים כבר הוכיחו כמה הם לא שווים. וחוץ מזה... שלחו לי הקישור שצרפתי, ניסיתי ו... עניתי על השאלות ומצאתי התאמה, אמנם לא מלאה אבל מרבית, והסכמתי עם הניתוח אז תנסו ותראו. אני חושבת שזה יעזור במיוחד למי שמתלבט. בשורות טובות

למעלה