למה לי פוליטיקה

Puskas

New member
למה לי פוליטיקה

אם הבחירות היום, מי המפלגה שלכם ומי ראש הממשלה כמובן?
מי הקואליציה שהייתם רוצים לראות ואיזו מפלגה או מפלגות לא הייתם רוצים בשום פנים ואופן בקואליציה או בכנסת בכלל אם היה אפשר?

וכמובן, נמקו, כי להגיד "המשפחה שלי מצביעה כך כבר 50 שנה זה לא תופס" :)

ebi83

New member
האמת, לא יודע..

אני מתכוון לקרוא את המצע של המפלגות שיראו לי רלוונטיות כשמערכת הבחירות תתחיל ולהחליט לפי זה.

לצערנו כיום אין באמת מישהו שבולט או שברור (לי לפחות) שבו אני אבחר.

מה שכן, זה יהיה או מהצד הימני של המפה הפוליטית או מפלגה חברתית שתתאים לגישתי לעולם.

הליברלים

ואני ראש הממשלה.

נניח שנזכה ב-40 מנדטים, עוד 5 של מרץ, 5 של עבודה, 25 של הליכוד, 20 של קדימה...
או משהו כזה.

פילפולה

New member
מזל שאין לי ארץ אחרת

מה שמכריח אותי ממש לבחור.
בגדול אין לי איזה מפלגה מועדפת.
בעיני המשפחה אני נחשבת שמאלנית,בעיני שמאלנים אני נחשבת לימנית.
ואני?שונאת את נשות ווצ' [אבל שמחה כי קארמה איז א ביצ'], לא מתחברת לעקרון התנחלויות, בעלת חברים ערבים-אבל עדיין מאמינה ש"הקם להורגך השקם להורגו" [או איך שזה לא הולך המשפט הזה].
והכי חשוב?ירושלים צריכה להשאר בהחזקת היהודים.

פיל
רק שיפסיקו למכור לי את האלוהים

zubumafu

New member
אם קדימה בראשות לבני, אצביע להם

אם לא, העבודה או מרצ

הייתי רוצה לראות ממשלה ללא ש"ס, בעזרת השם!!!

האמת שחשבתי על זה לפני כמה ימים...

שאם הייתי צריכה לבחור, אין לי במי.
מאוד חשוב לי לממש את זכות ההצבעה והבחירה שלי, אני משתדלת לבחור מאז שיש לי את הזכות הזו.
רק שהפעם ממש אין לי במי. אני לא חושבת שיש כיום בפוליטיקה מישהו שבאמת מייצג את דיעותיי או קרוב לזה ואני ממש מתלבטת.

Puskas

New member
זרמתי על זה בפעמיים האחרונות

לא היה אף אחד שקנה אותי..
לצערי רוב המדינה מצביעה כי ככה אבא הצביע אז קשה להריץ מחאה נגד השלטון פה..

zubumafu

New member
זה לא משנה - נא לקרוא

עצוב שהציבור החילוני והמסורתי בישראל לא השכיל להבין את מה שהערבים והחרדים הבינו כבר מזמן...

זה לא משנה שאין מישהי ש"מייצג את דעותייך או קרוב לזה" - זה משנה מי לא מייצג את דעותייך! בכך שאת לא מממשת את זכות הבחירה שלך זה לא שלא קורה כלום - את פשוט מחזקת את כל שאר המפלגות במידה שווה - את החרדים, את ש"ס, את המפלגות הערביות ואת כולם....

לכן - עדיף תמיד להצביע מאשר לא להצביע. אל תצפי שהמפלגה שתבחרי בה תענה באופן מושלם על הרצונות שלך.. אבל מה שחשוב זה שהיא תהיה הכי קרובה לכך

RoieS316

New member
אין לי מפלגה מועדפת

בבחירות האחרונות הצבעתי למפלגות שהתעסקו באיכות הסביבה, אבל אני די מאבד את הקול שלי, והיום אני חושב שאין מקום למפלגות קטנטנות בארץ.

ההורים שלי הם מצביעי עבודה קבועים, חשבתי ללכת הפעם איתם. אבל יאיר לפיד מצליח לאט לאט לשכנע אותי, אבל אני עדיין צריך לחשוב על זה, אני מאוד חושש מהניסיון להפוך אותו לאיזה משיח.

מה שכן, לכו להצביע בבחירות תפסיקו לבחור באותם אנשים ובאותן מפלגות רק כי זו מפלגת האם שלכם או של סבתא שלכם, ולכו תצביעו פור גאד סייק, זה הכלי האמיתי שלנו במדינה הזו, זה יותר חזק מכל מחאה שתצוץ מדי פעם.

goldy

New member
רק לא על"ק

ולא שאר פסיכופתים.
חוץ מזה הכל הולך.

Optimistic Girl

New member
לא אכפת לי. מבחינתי הם כולם אותו הדבר

אם אני הייתי בפוליטיקה, הייתי באמת מנסה לשנות את העולם,
או לפחות את המדינה שלי..
כי יש לי ערכים ואני אדם כזה שאוהב מאוד לעזור לאחרים...
מי שבממשלה לא ראוי להיות בה.
אבל זאת דעתי האישית ובבקשה לא לפתוח פה בדיון על זה.
לא רוצה לשמוע שום דבר על פוליטיקה וממשלה

דברו איתי על פסיכולוגיה
שזה התואר שאני עושה ומאוד מעניין אותי

Puskas

New member
אז אני רק העיר

שבישראל זה כמעט בלתי אפשרי לעשות שינוי אמתי (קרי לבני שמאוד רצתה ממשלה נטולת ש"ס וליברמן אבל לא הצליחה להרכיב וביבי לקח את השלטון),
יש פה המון מפלגות, משמע המון אינטרסים, משמע המון בלגן וחוסר יכולת להעביר חוק בלי לזרוק איזה כמה פירורים מתחת לשולחן לקואליציה שלך.
ובגלל שהכל פה מלא אינטרסים אישיים, אז גם אם מישהו מאוד ירצה לעשות שינוי הוא לא יוכל.

Optimistic Girl

New member
כן מבינה,אבל לשאוף לשנות את העולם

לא הזיק לאף אחד

תמיד כדאי לחשוב חיובי, ולשאוף לדברים טובים, גם אם בפועל זה לא יתאפשר...

למעלה