למה? למה למה למה?

meandmeandme

New member
למה? למה למה למה?

למה לעזאזל כל כך הרבה אנשים אוהבים פינק פלויד? כאילו, תראו, בסקר באגדות רוק העטיפה של דארק סייד מנצחת לאו דווקא בגלל שזו העטיפה הכי יפה אלא בגלל שזה עטיפה של פינק פלויד. בטורניר הגיטריסתים דיוויד לקח כי הוא הגיטריסט של פינק פלויד. בפרויקט של המאה אלבומים חובה פינק פלויד הכניסו כבר 4 אלבומים ועוד יש 50 אלבומים לבחור. אני יודע שרובכם תגידו לי שזה בגלל שלפינק פלויד יש מוסיקה מדהימה ומרגשת, אבל חייב להיות משהו יותר מזה... זה אף פעם לא כזה פשוט. אני שואל אותכם כי אולי אתם תוכלו לספק לי תשובה, אותי זה ממשיך לבלבל (ולהדהים).

CaerBannog

New member
אמ..

שאלה טובה, באיזשהו מקום נראה לי כי זה מוזיקה פשוטה יחסית, מונעת ועובדת רק על פי הרגש, ומתחברת טוב עם המוח, כי נוצרה לא עלידי מוזיקאים מרהיבים בעלי הכשרה מטורפת, אלא על ידי חבורה של בחורים שפשוט היו מאוד יצרתיים, אז החיבור שנצר, הוא מיידי וקל יחסית, מוזיקה שמתברת ומוציאה את את הרגש באדם

meandmeandme

New member
מצאתי ניגוד מעניין בדברייך...

"באיזשהו מקום נראה לי כי זה מוזיקה פשוטה יחסית, מונעת ועובדת רק על פי הרגש, ומתחברת טוב עם המוח" הניגוד הזה של משהו שמועבד אך ורק אל פי הרגש אבל בכל זאת מתחברת טוב עם המוח גרם לי לחשוב הרבה. איך גורמים למשהו רגשי לעבוד במובן בלוגי?

CaerBannog

New member
איפה את\ה מחזיק\ה את הרגשות שלך?

מה אנחנו בסרט מצויר? רגשות, והכול בעצם, זה הכול מוח

HelterSkelter1

New member
תראה

המוסיקה של פינק פלויד היא לא הכי מורכבת בעולם (להוציא אולי את אה"מ), אבל הטקסטים של הלהקה, הם הטובים ביותר , לדעתי, במוסיקה הפופולרית במאה העשרים. משתווים לה אולי רק ואן דר גראף ג'נראטור ופיטר האמיל, סולנה והגיטריסט שלה. המוסיקה טיפה פחות מורכבת, אבל היא מאוד מעניינת ומלאת רעיונות. כעיקרון, המוסיקה של פינק פלויד פשוטה יחסית לקינג קרימזון או ג'נטל ג'אינט, אבל מורכבת (מאוד) יחסית ללהקות רוק \ פופ רגילות.

CaerBannog

New member
זה בדיוק מה שניסיתי להגיד

והאמיל לדעתי באמת כותב יותר טוב מווטרס... גם ניק קייב, אבל זה כבר חסר הקשר משו.. np- ברי סחרוף- יומולדת- בהופעה מהחדש, אחחח, איזה דיסק

נימרודל

New member
ניק קייב!

חשבתי שרק אני מכירה. אני אוהבת את "שירי הרצח שלו. אבל מזה קשור? לא נורא תנו לי להתלהב קצת

CaerBannog

New member
חח, רק את מכירה

תסלחי לי על הבוטות, אבל זאת תוצאה ישיריה של העבודה שאת בת 12 (הלוואי ואני ייתי שומע אותו בגיל 12, אגב) ניק קייב היה, האמצע.תחילת שנות ה-90 אחד האומים הכי פוםלרים בארץ והיה מגיע לכאן להפעות בסביבבות כל חודשיים, הוא אחד האומנים הכי מוכרים בקרב בני ה20 פלוס בארצנו, והרבה מהם עדיין מנסים לשים ידם על כל דבר שהוא נוגע בו, מקום של כבוד תמיד ישאר לו בארץ הזאת, זה בטוח

PINK FLOYD FAN

New member
נכון

הטקסט הוא טקסט מאוד גאוני שנושא מסרים מאוד נכונים ומחוכמים

../images/Emo45.gifחומר למחשבה..

תן לי לישון על זה קצת.. אני אחזור מחר עם תשובה
לילה טוב

Quartz

New member
לא היתה ולא תהיה

ברגע שתמצא להקה המשלבת תכנים מילוליים ברמות שפותחות את לב השמיים יותר מתפילת יום כיפור ועם לחנים וביצועים מוסיקלים שספק אם תזכה להכיר מלבדם - תגיד לי. וגם אז ליבי ושל ורבים אחרים יהיה נתון לפינק פלוייד בלבד. הזכרת את ה-Dark side,אלבום שהגדיר,מגדיר וימשיך להגדיר מוסגים מוסיקליים פנטאסטיים לעולם הרוק ובהחלט דרך חיים עבור רבים וטובים.

malolds

New member
הסיבה!!!!!

כי בפורום אקדות רוק אנשים אוהבים את פינק פלויד. זה פשוט כ"כ.

Jam Head

New member
אני רוצה לנסות....

קודם כל אני לא מסכים עם הטענה שהמוסיקה של פינק פלויד היא פשוטה או קלה לשמיעה , זה ממש לא נכון . לך תמצא הרבה אנשים שיש להם כוח לשמוע יצירות של מעל חמש דקות שלא נדבר על מעל 10 דקות. המוסיקה של פינק פלויד היא מורכבת מכמה בחינות , קודם כל מבחינה מוסיקלית גיטריסיט ברמה גבוהה מאוד , בסיסט מטורף , קלידן מוכשר ומתופף מיוחד. מוסיקה עם המון רגש שעובדת טוב מאוד על התאים האפורים במוח. מוסיקה שגורמת לך לחשוב , שאלות כמו - למה הם הכניסו כזה קטע עכשיו ? בכלל , אני חושב הכי טוב שפינק פלויד מתנגן ברקע. מצד שני יש לך את הליריקה של הפלויד , ליריקה שהתחילה כמאוד משונה ומחתריתית שלהרבה אנשים היה קשה להסכים איתם . באיזה שלב שווטרס התחיל לכתוב יותר , הליריקה נהייתה נחלת הכלל , יצירות ספרותיות ברמה הגבוהה ביותר ( אנימלס/חומה ). אני חושב שלהקה שמשלבת גם מוסיקה מאוד משובחת וגם ליריקה ובנוסף לכך יוצרת הרבה מאוד תעמולה תקשרותית - החזיר המעופף , הופעות הענק העטיפות היוצאות דופן , המוסיקה החללית . תהיה מאוד מיוחדת ותהיה נערצת ע"י הרבה מאוד אנשים.

נימרודל

New member
המ...

צודק. בכל מה שאמרת! אני ושבת שלפעמים כשהם משתמשים במטאפורות כמו שמשווים את בארט ליהלום. זה גורם לחשוב, הרבה. זה מתוחכם, מפולפל. לא רק הליריקה בהחלט. גם מבחינה מוסיקאלית. כמובן... אני חושבת שגם הציניות שהם מביעים בחלק מהשירים שלהם, הזלזול על כל מה שהופך את העולם הזה לגרוע יותר, זה מה שמושך כל כך. וגם הפשטות שבחלק מהדברים, רגעי האושר הקטנים האלה, אייך שהם מצליחים לתאר אותם טוב, אייך שהם מצליחים לגרום לבן אדם להסתכל על עצמו מפרספקטיבה אחרת: "בעצם לא כזה גרוע לי בחיים..." או, הזיכרונות הכואבים (שלי לפחות) הם מצליחים להחזיר לתודעה. הם מחלחלים עמוק לנבכי הנשמה. מצליחים למצוא את השדים שלנו במוח וגם את נקודות האור...

muzza

New member
אין לי תשובה מקורית, ובכל זאת

דעתי היא שההצלחה המסחרית של פ"פ נובעת מכך שאפשר להתייחס אליהם בשני אופנים- 1) מבלי לשים לב למילים. תעזבו את הליריקס, עדיין האלבומים (רובם) פנטסיים. 2) כיצירה המורכבת ממילים ולחן. במובן הזה אין מתחרים לפלויד. פ"פ אומרים דברים פשוטים, אך בסגנון ישיר. מטיחים את האמת (שלהם) בפנים. לעיתים קרובות הנושא אוניברסלי-כסף, מוות, צביעות. קשה לי לחשוב על אדם שפוי ששומע את המילים "The sun is the same in the relative way, but you're older And shorter of breath and one day closer to death" ונשאר אדיש.

למעלה