למה לעצור בצבא
...

למה לעצור בצבא../images/Emo35.gif...../images/Emo26.gif

אם הטענה היא שאסור לשרת בצבא כי הוא תומך בהרג ובלחימה - אז למה המסגרת שבחרתם להחרים היא הצבא דווקא?? הרי בצבא יש גם יחידות שאחראיות לטיפול רפואי, לחינוך נוער ועולים חדשים או לעזרה לחיילים עם בעיות כלכליות בבית... למה להחרים את כל הצבא כמכלול?? ואם אתם מחרימים את הצבא כמכלול - למה לא את כל מערכת הבטחון? (נראה לכם שבשב"כ יש גישה יותר הומניסטית לדברים?...) ומשם - למה לא להחרים בכלל את מוסדות המדינה והממשלה כולה
הרי תקציבי הענק שמממנים את הצבא ואת כלי-המשחית באים ממשרד האוצר - ולמעשה מהאזרחים.... אז אתם מתנגדים גם לתשלום מיסים? הרי כשאני מתגייס אני מחליט אם ללחוץ על ההדק או אם להרים יד - כשאתם משלמים מיסים - אין לכם שליטה אם הכסף הולך לממן רופא בבי"ח או פצצה של טון שתרד על בית בעזה.

שאלה נוספת...

האם נראה לכם הגיוני ונכון לתמוך בהחלשת צה"ל ע"י השתמטות מהצבא, בעוד הצד השני, שנלחם בנו, לא מראה שום סימנים שהוא מתכוון להפסיק בקרוב? הרי את מספר הפציפיסטים בצד השני אני יכול לספור על אצבעות יד אחת. טוב נו, שתי ידיים, וישאר לי עודף. נראה לי שאתם מקריבים את המדינה על מזבח האידאולוגיה שלכם, לא מזכיר לכם את המתנחלים ה"קיצוניים" במאחזים? העובדה שאתם פועלים ב"דרכי שלום" לא גורעת מהעובדה שבעקיפין אתם גורמים נזק עצום למדינת ישראל. מה יותר חשוב לכם, המדינה או האידאולוגיה?

אimר

New member
מי עצר בצבא?

נדמה לך שאתה מחליט אם ללחוץ על ההדק. הסיטואציה החליטה בשבילך ואתה רק הפיון שמממש אותה.

מה אתה אומר....../images/Emo26.gif

OK.... אז מי מכם שאין לו שליטה על מעשיו - אני מסכים. רצוי שלא יתגייס. לי בכל אופן יש שליטה מלאה על מעשיי.

למעלה