למה מד"ב ופנטזיה?

cow_2001

New member
למה מד"ב ופנטזיה?

ואם אתם יכולים תעשו FAQ שעונה, מן הסתם, לשאלות נפוצות כאלו..

Boojie

New member
זו דווקא לא כזו שאלה נפוצה.

ולגבי התשובה: יש הרבה תשובות אפשריות למה מד"ב ופנטזיה הולכים בדרך כלל ביחד. לי נראות שתיים מהן במיוחד. תשובה אפשרית אחת (ונדמה לי שהבסיסית מכולן) היא שבשני המקרים מדובר בספרות ספקולטיבית, שמתרחקת מהמציאות המוכרת לנו ומשחקת בחוקים אחרים. יש בסך הכל גם הרבה חפיפה בין שני הז´אנרים. תשובה אפשרית שניה היא שיש חפיפה די גדולה בין חובבי מד"ב וחובבי פנטזיה. לעתים קרובות, מי שאוהב את האחד אוהב גם את השני. זה יכול להיות קשור לתשובה הראשונה, או לסיבות אחרות, אבל בתכל´ס, זה המצב. זה מספיק טוב, או שצריך לחפור יותר עמוק?

cow_2001

New member
מתוך מה שכתבת:

הסידור אצל הספריות וחנויות הספרים הוא שמד"ב הוא ביחד עם פנטזיה כדי לחסוך בזמן חיפוש.. סליחה אם עשיתי כמה טעיות בכתיבה.. אני עייף אני עייף מאוד לא מסוגל לכתוב משפטים ארוכים עייף אהה.. ועוד משהו.. אני ואחי עלינו על משהו בקשר לעיבוד הקולנועי החדש של שר הטבעות נכון המון מההיסטוריה שכתובה בשר הטבעות נעלמה בעיבוד? הבמאי היה יכול לתת לכל אחת מהדמויות הראשיות לדבר ולספר על ההיסטוריה שנוגעת לו.. ז"א למשל פרודו יכול היה לדבר על מה שהוא יודע על בילבו, על ההוביטים בכלל, ההיסטוריה של הפלך וכיוצא בזה אולי זה לא נשמע כ"כ טוב עכשיו אבל מקודם זה נשמע ממש רעיון נחמד cow_2001, Phd סתם.. עבדתי עליכם!! אין לי Phd!! [תגובה אפשרית: איפה המצלמות?] [תגובה לתגובה אפשרית: אני לא יאצפן ואנחנו לא בתוכנית פספוסים..]

למעלה