למה מלצרים לא זכאים להפסקות?

• פותח הנושא Leli
  • פורסם בתאריך

Leli

New member
למה מלצרים לא זכאים להפסקות?

אני עובדת בד"כ משמרות של 9-10 שעות ללא הפסקה כך שלא יוצא לי לאכול צהריים ובסוף המשמרת אני מרגישה חלשה,התקשרתי למשרד העבודה כי ככל הידוע לי עפ"י החוק מגיעה הפסקה של חצי שעה על כל שש שעות אך שם נאמר לי שרק עובדי כפיים זכיים לכ. מה,הריצות האלו עם המגשים והארגזים עם הכלים והעמידה כל היום זה לא עבודת כפיים? למה בדיוק? האם אתם מקבלים הפסקות?

ממש לא נכון שרק עובדי

עבודת כפיים זכאים להפסקות! איני זוכרת את החוק המדוייק, אך כל עובד באשר הוא זכאי להפסקות. שווה לברר עם מישהו יותר רציני מהאדם איתו שוחחת ממשרד העבודה.

avidadon

New member
בניגוד לחוק - חד וחלק!

וכמו שפוסטמונת אמרה- החוק קובע שיש לתת על כל 6 שעות הפסקה, ואם לא נותנים לך - גשי לבוס ותבהירי לו שככה את לא מוכנה להמשיך!

ayala26

New member
דווקא הבוסית שהיתה לי

הכריחה אותי לשבת לאכול צהריים כי אני לא אכלנית מי יודע מה והיא היתה כזאת אמא...

avidadon

New member
הלוואי על כולנו

לצערי, רוב הבוסים הם אנשים שכל מה שמעניין אותם זה כמה כסף יכנס לקופה. בדרך למטרה הזאת לא איכפת להם לדרוך על כולם.

Leli

New member
זו ממש חוצפה.הוא גם לא משלם לפי שעה

כך שמה איכפת לו אם חצי שעה אנחנו אוכלים? השיא היה שבוע שעבר כשעבדתי כפולה(13 שעות) אחרי שבע שעות הוא רצה לשחרר את כולן ולהשאיר רק אותי אז אמרתי לו שאי אפשר כ"כ הרבה בלי הפסקה אז הוא עשה לי טובה ונתן לי לאכול אבל הלחיץ אותי כל הזמן,בקושי רבע שעה יצא לי מזה. העיקר הם כל הזמן אוכלים... הפוסטמה ממשרד העבודה אמרה לי לנסות בהסתדרות אבל אנחנו לא חברי הסתדרות

avidadon

New member
13 שעות בלי הפסקה?

ועוד הלחיץ אותך בדקות המעטות שאיפשר ברוב טובו לתת לך לאכול? תראי, אני לא יודע מה מצבך, אבל אני במקומך הייתי נותן לו סטירה ומתפטר.

Leli

New member
לא.ידעתי שהשבוע אני עוזבת בלאו הכי

אז נראה לי מטומטם להתפטר בשתיים בלילה בלי דרך לחזור הביתה

marysia

New member
בכל מקרה

אסור בשום אופן לבעל מקום לא לתת הפסקה לעובדים שלו. את יכולה להגיד איפה זה? רק לידע כללי.

get well

New member
../images/Emo141.gifאז ככה אצלי....../images/Emo21.gif

נותנים לך הפסקות של סיגריה ולשבת כמה דק' אבל לא בשיא הלחץ ואת צריכה לבקש ממלצרית אחרת שתיהיה על השולחנות שלך בזמן שאת בהפסקה... בכל מקרה נותנים לאכול או בתחילת או בסוף משמרת כאשר שתייה נותנים חופשי כל המשמרת ואם ממש רעבים אז יתנו לי גם משהו לנשנש ככה באמצע.. בעיקרון לי אין תלונות על המקום... בד"כ המשמרות זה עד 8 שעות ואם מישהי עושה יותר אז נותנים לה גם לאכול באמצע..

למעלה