למה מקפים ריבה?

נאוה ר

New member
למה מקפים ריבה?

המשמישים מתחילים לי את עונת הקיץ של הריבות. וככל שנה אני שואלת את עצמי למה צריך לקפות אותה? להסיר את הקצף. מישהו יכול לשפוך על ה אור בשבילי?
 

salo22

New member
קצף חלבוני לבן ושאריות לכלוך, כנראה

מה טעים בזה ?
 

נאוה ר

New member
יש לזה טעם טעים

שאריות לכלוך? - שוטפים את הפרי. קצף חלבוני - מאיפה באים חלבונים זה פרי
 

salo22

New member
תקראי קצת בנושא, יש חלבון בפירות

בפירות מסויימים רמת החלבון תשתווה ואולי גם תעלה מעל רמת החלבון הלא גבוהה במיוחד שבחלב אם, תתפלאי. רוצה תשאירי, לא ברורה לי הבעיה.
 

salo22

New member
וגם אם הקצף לא מחלבון, עדיין קצף או "עכירות"

ולא רואה סיבה להשאיר זאת בריבה.
 

salo22

New member
נו טוב אחרי קריאה בנושא

בהחלט בועות אוויר מהחום גורמות לרוב הקצף הזה, יכול להיות שאם תשאירי אותם בריבה כשתשפכי לצנצנת הקצף ישאר למעלה ויקטין את תקרת האוויר שעוזרת לשמירה של הריבה לזמן ארוך יותר.. אז הינה סיבה קצת יותר מעניינת למה לא להשאיר קצף בריבה.
 
למעלה