"פרווה" זה במטבח לא בכביש
אני נסחפתי? או שאתה לא IN ? אתה יודע מה קורה בכבישים ובחברה שלנו? שמת לב לאלימות הגואה מסביבנו? נראה לי שלא! אתה יכול להוכיח לי שנסחפתי? נהגים משתוללים בכביש, הורים נוסעים עם ילדים לא חגורים, רכבים ללא טסט / לא בטיחותיים על הכביש, אנשים נוהגים ללא טסט, תמרורים הם רק "ציורים" בלבד לנהגים רבים, מעבר פסי רכבת גם לאחר שהמחסום מורד - גם ע"י נהגים ציבוריים!!! עבירות תנועה הן תחביב נפוץ לנהגים רבים. ואל תחשוב שזה מקובל רק אצל נהגים עבריינים / משתוללים, גם נהגים נורמטיביים הם חלק לא קטן מהמבצעים את העבירות, ולאוו דווקא מתוך הסחת הדעת, אלא מתוך מודעות לכך. לנוכח מספר גדול של נהגים עבריינים, אשר ביניהם יש כאלה המכונים סדרתיים, עקב זלזול חוזר ונשנה בחוק, ופגיעה באחרים, יש תקווה שמישהו יעצור ויבלום את תופעת ההפקרות הזו. סופסוף נעצר נהג עבריין סדרתי בגין עבירה חמורה ואף מגיע למשפט... אין בך איזו ציפייה לעשיית צדק, ושיהיה משפט הוגן? אני בטוח שכן, אז כיצד אתה מסביר שנהג עם גליון ארוך בלתי מכובד ומסוכן, אף לדברי השופט, מקבל עונש מצחיק, ומעליב עד כדי כך שהרישיון והמפתחות נשארים בכיסו??? וכאשר נגרמת תאונה קשה ואף קטלנית, עקב רשלנותו של נהג כזה, הוא מגיע למשפט כמסכן, זקוק לרחמים, משפחה קשת יום ועוד ועוד סיבות רבות לרחמים. השופט מזיל דמעה לנוכח המצב הקשה, מרחם, מתחשב ומחליט בהתאם. לצורך העניין איני מתייחס כרגע לנפגעים בתאונה. הנהג מרצה את עונשו הכבד מנשוא, ולאחר זמן קצר הוא שוב פוגע במי ממשתמשי הדרך, והנה הגלגל חוזר שוב לבית המשפט. לא נסחפתי, ולא הגזמתי ! זו המציאות כאן מסביבנו! כל יום אתה קורא על נשיא, שר, מנהל, עובד, נהג, אזרח אשר עושים כרצונם ולא מכבדים כללי התנהגות מינימליים, חוסר כבוד לחיים, לחוק, לקשישים ועוד ועוד ללא הפסקה. במידה ונמשיך כך, המדינה היא שתיגמר ולא משנה היכן, זו תהיה עובדה!!! למה המערכת עקרה? מה היא לא מסוגלת??? היא מסוגלת ולא עושה כלום! כאשר רוצים - עושים! למה עבירות תנועה הן דבר נסלח ומתקבלות כ"לא נורא"? למה כאשר נהרגים שלושה אנשים בפיגוע באילת כל המדינה . . . ??? וכאשר זה קורה מידי יום בכבישים אף אחד לא מתייחס לכך? לצערנו מדינתנו עשירה בימי זכרון למיניהם, בכך חולקים כבוד וזוכרים את הקורבנות עקב אירועים אלו ואחרים. שלא נדע יותר צער. מישהו יוכל להסביר למשפחות שיקיריהן נהרגו בתאונות הדרכים, מדוע בני משפחותיהם לא זוכים ליום זכרון??? האם הם "פחות" ממישהו שנהרג בפיגוע??? איך אתה מכנה נהג משתולל העוקף בפס לבן ??? שים לב - קרא לו ותתנהג אליו כרוצח לפני שהוא יהיה באמת מעורב בתאונה קטלנית. אל תהיה פשרן וותרן, נהג ביד חזקה כדי למנוע מאותם עבריינים לחזור שוב על מעשיהם. אף אם הענישה הקשה לא תרתיע אחרים, מן הסתם היא תחנך את אותם אנשים לבל יחזרו לסורם.