למה מתחלקת קרינת השמש ואיך אפשר לסנן אותה?

חרדיחרד

New member
למה מתחלקת קרינת השמש ואיך אפשר לסנן אותה?

למה מתחלקת קרינת השמש? לאיזה סוגי קרנים? איזה מהקרנים האלה גוף האדם צריך? (מה הוא מקבל מהשמש), מאיזה נזהר? ויש איזה שהוא חומר שיכול לגמרה לסנן את קרינת השמש? (למצב כאילו כמעט לא קיימת)? שאלה נוספת אם כבר אני פותח נושא.. למה צבע העיניים (אחרי הרבה שנים) וצבע השיער משתנים עם הזמן? יש גורמי סביבה שמשפיעים על זה? (שמש למשל?)

אמִיר

New member
קרינת השמש..

אפשר לחלק את קרינת השמש ל"תדרים" או "אורכי גל" שונים. בתחום הנראה, "תדר"=צבע, כך שההבדל בין אדום לסגול למשל, הוא שלאדום יש תדר נמוך יותר מאשר לכחול. כאשר יוצאים מהתחום נראה- לתת אדום יש תדרים נמוכים יותר מלצבע האדום (בגלל זה "תת"), ולעל-סגול יש תדרים גבוהים יותר. השמש פולטת את כל התדרים, וזה מתפלג לפי "קרינת גוף שחור", אתה יכול לראות למשל תמונה כאן: http://astroclub.tau.ac.il/astropedia/Graphics/image673.jpg המקסימום הוא בתחום הנראה (או ליתר דיוק, התחום הנראה הוא במקסימום), אבל יש גם קרינה בתדרים נוספים, שדועכת ככל שמתרחקים מהאור הנראה. כל חומר מסנן חלק כלשהו מקרינת השמש, נדמה לי שהאטמוספירה אמורה לסנן את רוב הקרינה האולטרא-סגולה. זכוכית למשל מסננת תדרים גבוהים יותר של הקרינה הזו. לגבי השפעות של הקרינה הזו על גוף האדם: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%9C_%D7%A1%D7%92%D7%95%D7%9C הקרינה בתחום הנראה והאינפרא-אדום לא אמורה להיות מזיקה. לגבי צבע עיניים וצבע שיער- אין לי מושג. אבל אני מנחש לויקיפדיה יהיה.

kozakish

New member
לר הבנתי את השאלה הזו-

"ויש איזה שהוא חומר שיכול לגמרה לסנן את קרינת השמש?" קיר לבנים זה בסדר?

חרדיחרד

New member
לא... אני שואל על חומרים בצורת משחה

או משהו דומה הקרם הגנה הכי טוב שאפשר להשיג כמה אחוז מקרינת השמש הוא יכול לשמור? אני שואל גם בקשר לרעיון יותר רחוק אם אפשר לשמור על הצבע עור,עינים והשיער הבהיר שלי שלא יתחלף..

kozakish

New member
שאלה לא לגמרי רלוונטית

קרם הגנה אמור להגן עליך מפני נזקים שהשמש יכולה לגרום לך. זה קורה באור על סגול (אולטרה סגול) ובאורכי גל קצים יותר. לכן אתה צריך לנסות לחסום אותם, ואותם בלבד. גם שם כמובן זה לא שאלה של חוסם יותר/פחות אלא איך חוסם? ואילו אורכי גל יותר ואילו פחות. בכל אופן השאלה שאתה בעצם מנסה לשאול די מסובכת, ואני ממש בספק שמישהו פה יכל לענות עליה. נסה לחפש מידע בגוגל, קודם כל קרא קצת על ספקטרום האור בויקיפדיה ותמשיך משם. בהצלחה.

למעלה