למה מתים לי דגי הזהב בזה אחר זה ?

noamic

New member
למה מתים לי דגי הזהב בזה אחר זה ?

קניתי מתנה לבתי 2 דגי זהב בקערה גדולה של סלט מזכוכית לא מכוסה וללא תוספת חמצן, הם החזיקו בטיפול נאות שנה בדיוק !!!! והנה מנסה להחליף אותם בחדשים, שמה אותם בדיוק באותם תנאים וזה כבר הזוג השלישי שמת לי תוך יום ? האם צריך לקנות במקום מסויים ? אינני יודעת מה הבעיה ? אולי קופסה חדשה של אוכל (מאותו סוג אמנם ) למישהו יש רעיון ??? מה לעשות ? לא, אינני מעונינת להשקיע באקווריום. זה תפקד נהדר שנה . רק איך משחזרים זאת ?
 

גלעד cool7

New member
יש ויש.

התנאים שאת נותנת לדגי זהב הם לא אידיאליים- כל דג זהב זקוק ל-40 ליטר מים, מה שאומר שבזוג דגים את זקוקה ל-80 ליטר מים. וגם מערכת סינון חזקה נדרשת (דגי זהב מאוד מלכלכים, וליכלוך שלא מנוקה כראוי יוצר רעלים-את יכולה להחליף את המים באקוריום כל כמה זמן, רק אל תחליפי הכל במכה אלא כל שלושה ימים עד שבוע תחליפי 20-30 אחוז מהמים אחרת ההחלפות מים שיעשו במכה ולא בהדרגתיות משנות את התנאים באקוריום בצורה קיצונית מאוד, זה עלול לגרום להם להיחלש ולתת לאיזו מחלה לתפוס אותם). *הזוג דגים הראשון שהבאת לאקוריום הצליח להסתגל לתנאים האלו שהם לא אידיאלים, הזוגות האחרים פשוט לא מצליחים. את יכולה להמשיך לנסות להביא דגי זהב שרובם לא יצליחו להסתגל וימותו (אני הייתי מוותר על לנסות), אבל למרות זאת הרבה אנשים מצליחים לגדל בתנאים שלא שונים ממה שצריך לתת לדגים. *הפתרון הכספי- את יכולה לקנות אקוריום קטן\גדול עם פילטר, משאבת אויר (לא חובה באקוריום קטן אבל בכסף של זה מומלץ) וחימום (אם תמשיכי עם דגי זהב לא צריך חימום). עכשיו בגלל שזה נושא תקציבי אני מציע שאם באמת אפשרי מצידך להשקיע קצת כסף בנושא, תלכי לחנות ותבדקי מה את מסוגלת לקנות (תתוועצי עם המוכר-הם לא עד כדי כך נוכלים). ולא חובה שתמשיכי לגדל דגי זהב ישנם עוד הרבה דגים עמידים ויפים, אבל זה כבר לא שיקול כל עוד אנחנו מדברים על גידול בקערה. *ואם את מתעקשת להמשיך עם הקערה, תבדקי כמה ליטר היא מכילה ותכתבי כאן בפורום. אני בטוח שהיא לא מספיק גדולה בשביל דגים "רגילים", אבל אם היא באמת גדולה (אני מציע שאת זה יקבעו כאן בפורום) היא תוכל להנחתי להכיל דג קרב שהוא באמת דג מרהיב, בייחוד אם בוחרים אותו בקפדנות. בברכה, גלעד.
 

noamic

New member
הקערה מכילה כ 2 ליטר ואיפה כדאי

לקנות דג קרב יפה ? תודה על התשובה המפורטת. דרך אגב , אני נהגתי לנקות את המים כולם כל 5 ימים.
 

noamic

New member
היום מוכרים דגי קרב בלבני זכוכית ??

אז קערה של 2 ליטר לא תספיק ? מה הדרישות של דג זה ? ואיך בוחרים אותו בקפידה ?
 
דג קרב...

אל תדאגי,אני מכירה כאלה (לא אישית,קראתי)שגידלו אותם בכוסות יין,לדעתי הקערה לא 2 ליטר,כי 2 ליטר זה בקושי כף יד! בכל מקרה,את צריכה להסתכל היטב על הדג קרב,שהוא שוחה טוב,(הוא לא שוחה מהר אם הוא רגוע)שסנפיריו לא פרושים יותר מידי זמן,שאין לו נקודות,שהוא נושם נכון,ושמידי פעם הוא עולה לפני המים לקחת אוויר.....ושצבעיו לא דהויים או מלוכלכים כאלה,שסנפיריו מבריקים ושמצבו הכללי טוב. דג קרב עולה בין 10 ל-15,יש חזירים שלוקחים יותר אבל אל תקני ביותר מ-15 ש"ח,זו כבר גנבה,בשביל דג פשוט שיש בכל חנות דגים. בכל חנות דגים תמצאי דג קרב הם נמצאים בד"כ במיכלים נורא נורא קטנים,והם לבד.(אסור לשים אותו עם דג אחר,אלא עם נקבה/נקבות בנות מינו!) יש לו שלל צבעים מדהימים!הנפוצים בהם הם:כחול ואדום,יש טורקיזים,צהובים וורודים לבנים,בז'ים,חומים בהירים,והשילוב ביניהם. האכל שצריך לתת להם הוא תולעי דם(זחלים של יתוש) עזרתי?
 

גלעד cool7

New member
~~~~~~~~~~~~~~~>

2 ליטר לא מספיק, אמנם זה פי 5-10 ממה שנותנים להם בחנויות דגים אבל אלו לא תנאי מחיה רלוונטים בשביל דג, כולל דג קרב. אני מציע שתעברי בחנות דגים ותבדקי מחירים, מחיר של אקוריום קטן שמספיק למעט דגים טרופיים (שיצטרכו גם ציוד סינון, חימום ואיוורור) לא עולה הרבה כמו שזה נשמע-והדרך הכי טובה להנות מדגים מרהיבים, מבלי לגרום להם לסבל. וכמובן את יכולה לקנות אקוריום אפילו יותר קטן בשביל דג קרב. אגב אפשר לשלב בין גדג קרב לטרופיים... אנא 2 ליטר אינם יספיקו אל תנסי להמשיך לגדל בקערה, לכי לחנות ותבדקי מה את יכולה לקנות לפי הכיס שלך. בהצלחה.
 
יש אצלנו איזה חנות

מסריחה(סליחה על הביטוי)שמתעללת קשות בדגים!כבר כמה פעמים חברה שלי איימה עליהם,הביאה אפילו את אמא שלה!והם עדיים ממשיכים!מכירים את הכוסות האלה שהם כמו כוסות חד פעמיות,רק בלי החלק הדק שלמטה,בכאלה כוסות מחזיקים כל דג!!!גועל נפש!!ודגים בכלל-מצופפים אותם עד עמקי נשמתם!חצי מהם מתים/גוססים.!זה צער בעלי חיים!!!
 

Suikun

New member
אם אתם באמת רוצים להזיז משהו,

ואם באמת אכפת לכן, תפנו לפורום זכויות בעלי חיים כאן בתפוז, ואני בטוח שידריכו אתכן לאן לפנות.
 
פניתי כבר מזמן...

עזרו לי יפה,ומאוד הערכתיא ותם על העזרה,הם נתנו לי אתרים טלפונים וה-כ-ל!וזה ממש יפה מצידם. אבל אחרי שהשגתי הכל,אמרתי להורים שלי שאני רוצה לצלצל והם אמרו לי שלא אני יעשה את זה,כי הם לא רוצים שאני אסתבך בגלל זה באיזשהי צורה,אבל בכל מקרה שמרתי את המספרים,ואתן אותם לחברות,או משהו,שיהיה להם אומץ לצלצל,כי החנות לא תמיד במצב גרוע,כשמאיימים עליהם הם מתחילים לסדר,כשלא אז הם מזניחים.
 
למעלה