למה נבראנו כבעלי בינה???

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
למה נבראנו כבעלי בינה???

הנשק האכזרי ביותר מבין כל כלי הנשק שהאל העניק לברואייו? כמה קל היה אילו נבראנו עם חושים ואינסטינקטים. כשאביב מזדווגים, כשקר מתחבקים, כשרעב צדים, כשחם נכנסים לאגם ושוחים, כשעייף ישנים? יש לכם רעיון???

uri80

New member
איזה כיף זה כל שניה לדעת שמשהו אורב

כדי לטרוף אותך . לחלות, ולא להיות מסוגל אפילו לנסות למצוא או לפתח תרופה לעצמך. לדעת שעם הסימן הראשון לזקנה או חולשה גורלך כבר ניגזר למוות לחיות חיים קצרים ונטולי בינה לא תודה לא בשבילי

all

New member
בלי בינה אין ידיעה.

אין מודעות למחלה, הזקנה מתקבלת כדבר מובן מאליו ואורכם של החיים פחות חשוב מאיכותם של החיים. ובכלל עם בינה, לא ניתן להבין את החיים בלי בינה.

יש לנו הכל

יש לנו חושים ויש לנו אינסטינקטים אנחנו מזדווגים ומתחבקים (לא רק כשקר) וכשרעב - צדים (במסעדה) התבונה היא בונוס ובונוס מבורך לא הייתי רותה להיות חסר תבונה או נטול סקרנות

איזו הנחה ???

ההנחה שנבראנו ? או ההנחה שאנחנו בעלי בינה? או אולי ההנחה שיש משמעות לשאלה למה? >אתאיסט חושב שהתשובה האמיתית היא: ככה<

חי אדר

New member
בני בינה ודעת

האמת כי על נתון עובדתי קיים קשה לשאול שאלות. כל מה שנוכל לומר, זה רק להאחז בהשערות שלעולם לא נדע מה מידת תקפותן. עם זאת, בוודאי בהיותינו בעלי בינה נבצר מאיתנו לחיות כחיות השדה. הדעת מגבילה את האדם לנצור את הדחפים הספונטיים ודורשת איפוק וריסון. מעצם היותינו בעלי בינה מהדהדת השאלה מהי התכלית? זהו מה שחרט סוקרטס על דלת האקדמיה ´דע את עצמך´ וכן ספינוזה, בספרו תקון מאמר השכל, ועוד. זהו בעצם מה שמקופל בדברי חז"ל נוח לו לאדם שלא נברא ועתה משנברא יפשפש במעשיו. וביתר הדגשה בספר מסילת ישרים " יתברר ויתאמת מה חובתו בעולמו ולמה ישים מבטו ומגמתו בכל אשר הוא עמל. נמצא כי מעצם היותינו בני בינה ניצבים אנו בפני הכרעות בדבר מהות קיומנו. מה שאין כן אצל מרבה רגליים.

MARMELAD

New member
סיפור מאתמול (טרי מהתנור)

אתמול בלילה ישבתי בג´חנונייה עם חבר שלי. דיברנו ודיברנו ודיברנו.. משהו כמו שעה בערך של דיבורים נון סטופ. ובאיזה שהוא שלב של השיחה פתאום יצאתי מהגוף שלי והסתכלתי על הסיטואציה קצת מרחוק. ראיתי ג´חנונייה באלנבי, שיושבים בה בערך 20 אנשים. וכולם מדברים אחד עם השני. מדברים, מדברים, מדברים. על מה? שום דבר חשוב. חצי מהדברים שאמרנו אחד לשני ישכחו מחר. השאר יימחק בעוד כמה שנים. יכול להיות אפילו שאת הבחור שישבתי איתו אני לא אזכור בעוד כמה שנים. ובכל זאת המשכנו לדבר. ואז שאלתי את עצמי - מה בכלל הטעם בדיבורים האלה? הרי אין בזה שום תועלת. פטפוטים, שיחות חולין, מה יש בהם בכלל? שאלתי אותו. הוא לא ממש ירד לסוף דעתי, אני חייב לציין (הוא חשב שאני מוזר לדעתי. אבל אולי הוא צודק.) כף שנשארתי די מבולבל. וזה קצת מצחיק שאני קורא בדיוק על זה היום. אז באמת, מה הטעם בבינה שלנו? האם זה כדי שנוכל להתקדם מנטאלית? ונניח שכן, מה התועלת בזה שנתקדם מנטאלית אם הבינה שלנו יכולה לא רק לעזור לנו אלא גם להזיק לנו, ובמקרים מסויימים גם להרוג אותנו? מישהו הבין משהו מההודהע שלי בכלל? בקריאה חוזרת אני ממש לא מביןאת הפואנטה. אולי אני אמחק אותה. אולי לא. אם תראו אותה - כנראה שלא מחקתי

מטאור38

New member
אני וחיות אחרות

אישית לא הייתי רוצה לותר על הבינה שלי למרות שאני מכיר כמה אנשים שעדיף שלא יחשבו. ולא יודע אם נותר על החשיבה העצמית שלנו רק כדי להיות מאושרים זה יעבוד. כי בינינו אף אחד לא יודע אם בעלי החיים מאושרים. זה משהוא אחר שעובר להם בראש הם במצב צבירה אחר.ואני מת לדעת מה עובר להם בראש.בכל אופן אנחנו וחשיבה זה כמו בסיפור על הצפרדע והעקרב, זה פשוט בטבע שלנו ואמר מי שאמר "הדג והעז יודעים עצמם בידיעה שאינה יודעת את עצמה .רק האדם מנסה לדעת עצמו בידיעה היודעת את עצמה. לכן אין האדם מצליח להיות אדם כמו שהדג דג והעז עז" וגם קהלת שלנו לא חסך שיבתו ואמר "יוסיף דעת יוסיף מכאוב" אז זה נכון שאף חתול לא יתאבד, ואף קוף לא ידרדר לזנות. וזה נכון שאף סוס לא חזר בשאלה ואף חזיר לא רוצה לעבור ניתוח לשינוי המין.ואם כל הכבוד לרצון לותר על הבינה תדע שאתה מותר גם על השירה על הבעיטות מתחת לשולחן בארוחת הערב, על היכולת לשקר במצח נחושה."על מי שאתה".וזה נכון שהחיות מחוברות לטבע אבל נראה לכם שאיזה בבון נהנה מיופי השלכת, או מתמלא הערצה לטבע באביב? אז לותר זה תמיד טוב אבל ובשביל מה? בשביל שנוכל לפלות קינים מהגב של השכן? ולחכות עד לאביב בשביל להזדווג למה מי מת? >מטאור שואל מותר האדם מין הבהמה אין?<

all

New member
ממש לא התייחסתם לשאלה

השאלה הייתה למה, לשם מה, לאיזו מטרה??? כמובן שאני מניח הנחות יסוד שאינן מבוססות כלל: 1. שנבראנו. 2. שיש לנו בינה. 3. שיש לבינה שלנו תכלית ומטרה. ובכל זאת האם יש לכם צל של מושג מה היא יכולה להיות???

חי אדר

New member
אין תשובה

כל מה שעשויים לומר, הכל בבחינת השערות, ולא יותר. אולי זוהי הבעיה של האדם באשר הוא יצור חושב?

all

New member
השערות???

אני דווקא הגעתי למסקנה. לדעתי נבראנו על מנת להיות "שומר היער" של העולם שהאל ברא. ורק לשם כך ניתנה לנו "בינה". אבל אנחנו מתחמקים מיעוד זה בכל כוחינו וכל מעודינו. בעצם, במקום לשמור על איזון העולם, הפכנו ל-"ארבה" המשמיד את העולם ומתרבה בקצב שהעולם לא יוכל לעמוד בו ממש בקרוב. מעניין איך זה קרה? ושוב, זו רק אמונתי והשערתי, אין לי הוכחות או עדויות לכך. מאידך זה נראה לי מאוד הגיוני.

למעלה