למה נכשלים בטסט כל כך הרבה?

ravidmos1

New member
תשובה

רוב התלמידים מגיעים מאוד לחוצים למבחן דבר שמשפיע על שיקול הדעת שלהם והתפקוד שלהם במלך הטסט .
כמו כן יש הבדל בין הבוחנים כל בוחן בוחר מסלול שונה וההסתכלות שלו על התלמיד היא שונה .

wolik

New member
היה אפשר בקלות לטפל במצב

בשיטות של האקדמיה:

1) מכירת חבילת מבחנים (מועד א + מועד ב) במחיר של מבחן אחד בתאריכים סמוכים (הפרש של שבוע-שבועיים). אדם שנכשל במבחן בגלל לחץ לא יוענש.

2) שיטה של ניקוד. טעות שלא גוררת תאונה ולא מסכנת חיי אדם תוריד נקודות ולא תגרור נכשל. למשל אדם שלא חנה טוב, או לא איתת, וכל מיני שטויות כאלה.
אם סיים בציון X (נניח 80) אז הוא עבר.

3) זיכוי של אדם על ביצועים במבחן קודם. אם אדם שבר הוכיח בטסט מסויים נהיגה בכביש מהיר, וחנייה, אבל נכשל בדברים אחרים, אז אין טעם בטסט הבא לשים דגש על דברים שהאדם כבר הוכיח את עצמו בהם.

כל זה כמובן היה מטופל אם המטרה הייתה לימוד אנשים נהיגה ולא רווח כספי.
בארץ מורי הנהיגה ובוחני הנהיגה חוגגים על חשבון הציבור (לרוב, על חשבון הורים של מתבגרים).

ravidmos1

New member
תשובה

מה שאתה רושם לא הגיוני ולא בר ביצוע .

א. זמן המתנה ממוצע בין טסטים הוא כחודש וחצי ויש תקופות שגם יותר ( משרד הרישוי נותן בממוצע מבחן על כל 2.5-3.5 תלמידים ) .
ב. אין כאן ציון במבחן יש עבר או לא עבר וכאן נכנס שיקול דעת של הבוחן, רוב הבוחנים יודעים להבדיל בין העקר לטפל .
ג. הבוחן לא חודע על מה נכשל תלמיד בפעם שעברה זה לא אותו בוחן ברוב המקרים וכל מבחן הוא בפני עצמו .

לידעתך עבודת מורה הנהיגה היא קשה מאוד ובעלת סיכונים רבים ועם הרבה הוצאות ! וכמו כל אחד הוא רוצה להתפרנס בכבוד אני יכול להגיד לך בשם עצמי בלבד לא חוגג על תלמידים לא מושך תלמידים והמטרה שלי היא ללמד נהיגה ולא ללמד לעבור טסט .

יש לי פחדים מכישלון

עדיין לא עשיתי מבחן תיאוריה. אני מנסה בשעה האחרונה ללמוד לתיאוריה, נתקלתי בהודעה הזאת לגבי הכישלון בטסט ופיזית אני מרגישה חרדה ממבחן טסט שאעשה בעתיד, ובמקום להתרכז בלימודי התיאוריה כל הגוף שלי והמוח שלי נמצא בפחד מלהיכשל בטסט. הגוף שלי ממש רועד וזה נמשך כבר יותר מחצי שעה.
אני הייתי חייבת לשתף כדי שתבינו שלפעמים יש תוצאות קשות למה שאתם כותבים כי לא כל מי שקורא אותכם הוא בן אדם חזק, לפעמים זה נופל על בן אדם חלש כל כך (כמוני) וגורם לו להרס.

בגלל החרדה שרירי הצוואר שלי נתפסו

ויש לי כאבי ראש חזקים וטינטון חזק באוזן. יכול להיות שאני אקח כדור נגד כאבי ראש. אני יודעת שלא רק אני קיימת בעולם, אבל רק שתדעו שאני קוראת דברים שגורמים לי לדחיינות עקב החרדה במבחן מעשי (ואני עדיין לא הגעתי למבחן מעשי כי עדיין לא עשיתי תיאוריה).

למעלה