למה נשים אוכלות שוקולד לפני או בזמן

BH90210

New member
למה נשים אוכלות שוקולד לפני או בזמן

המחזור ? מה ניתן לעשות כדי להוריד את הצריכה או לפחות להפחית את הכמות אני אכלתי הרבה מתוקים יומיים ברציפות עליתי 200 גרם ומאוד מאוכזבת הדיאטנית אמרה לא נורא לפעמים עולים אבל ידעתי למה עליתי יומיים אכלתי מתוקים.מה אפשר לאכול במקום המתוקים איזה סוג של מאכל יוריד לי את החשק לאכול מתוק ועוד מתוק ... תעזרו לי רונה

מכמה סיבות בעיקר:

1.שינויים הורמונליים שמגבירים את התשוקה למתוק 2. ירידה ברמות סרוטונין - שבעקבות אכילת "מתוק" גורמים לעלייתו 3.ירידה ברמות מגנזיום (שיש לא מעט ממנו בשוקולד...) 4. ולבסוף שינויים במצב הרוח שנגרמים בשל כל הנ"ל ורק מגבירים את הרצון לאכול ובעיקר מזון שמן ומתוק (למשל ש-ו-ק-ו-ל-ד) צריכת פחמימות מורכבות לאורך היום תוכל לעזור או להפחית במקצת תופעה מוכרת זו.

BH90210

New member
מה הם מזונות שנחשבים לפחמימות

מורכבות וכמה אחוז לצרוך אותם בתפריט היומי במצב רגיל, לפני ובזמן המחזור נגיד על אשה שצורכת 1200 קל' ליום פעילות גופנית סבירה כגון הליכה 3 פעמים בשבוע במשך שעה כ-5 קילמטרים תודה מראש על התשובך רונה

פחמימות מורכבות

=לחם, דגנים(אורז,פסטה,פתיתים וכו') רצוי מה שניתן ויש מחיטה מלאה. כ-50-60% מסה"כ הקלוריות בתפריט (כלומר לפחות600 קק"ל בתפריט שלך)יכולים לבוא מפחמימות כגון אלה. כל הכבוד על הפעילות.

BH90210

New member
מה הם מזונות שנחשבים לפחמימות

מורכבות וכמה אחוז לצרוך אותם בתפריט היומי במצב רגיל, לפני ובזמן המחזור נגיד על אשה שצורכת 1200 קל' ליום פעילות גופנית סבירה כגון הליכה 3 פעמים בשבוע במשך שעה כ-5 קילמטרים תודה מראש על התשובך רונה

רון ו

New member
פחמימות מורכבות

הכוונה לעמילנים, פסטה לחם דגנים תפו"א בטטות אורז קוסקוס קינואה וכד'. יש לצרוך כ 55-60 אחוז מהערך הקלורי בתפריט. גרם פחמימה ערכו 4 קלוריות. פחמימות ריקות הן כנוי לסוכרים פשוטים, פחמימות מלאות הכוונה לפחמימה מורכבת עם סיבים/קליפתה המקורית. רצוי שתהיי גמישה בקלוריות ובאחוזים, התחושות שלך מקושרות לרוב לצרכים נוספים מעבר לצריכה הממוצעת.

למעלה