למה סיד בארט נחשב לגאון?

holo

New member
למה סיד בארט נחשב לגאון?

לא הבנתי עדיין למה

itaikuskus

New member
ההבנה מגיעה עם הגיל.

גם אני פעם באמת לא הבנתי. עכשיו אין לי ספק.

melancholy man

New member
כי הוא ידע לשרשר ../images/Emo13.gif

האמת ש"גאון" זה עניין שיפוטי, אני לא מכיר מדד אוביקטיבי לגאונות מוסיקאלית, אבל, סיד בארט היה איש מאוד מוכשר, כדאי מאוד לנסות ולהתעמק במילות השירים שלו ובלחנים הפשוטים וה..בהעדר מילה אחרת גאוניים שלו, אני בטוח שלציף יהיה הרבה יותר מה לכתוב בנושא.

holo

New member
גם אם אני אתעמק

אני לא מבין אנגלית ברמה גבוהה כל כך שאני יכול לנתח שירים באנגלית, ולפי דבריך שירים בעלי משמעות. ומה הקשר לידע לשרשר? אם זה היה מופנה אלי אז התכוונתי באמת לפתוח נושא חדש..

melancholy man

New member
תראה

אני למדתי אנגלית דרך מילים של שירים, קוראים את השיר, מחפשים מילים במילון וכך לא רק מכירים יותר טוב שיר, אלא בלי לשים לב גם לומדים אנגלית. באשר ללחנים, שוב גאונות באומנות זה לא דבר אבסולוטי, אבל לסיד היה כישרון מופלא, שניתן להבחין בו גם במילים וגם בלחנים להביע את עצמו בפשטות ובאופן ברור וללכת עד הסוף עם האמת המוסיקלית והריגשית שלו בלי לבזבז זמן או צלילים על מיותרים, מסוג הכשרון הנדיר שהיה לביטלס או לקינקס למשל. השרשור היה חצי בדיחה, אבל היה מוטב לו למשל הייתי משרשר להודעה של ציף בה היא תרגמה ראיון עם הבימאי של הסרט על סיד.

flowerboy69

New member
האמת ש...

אני נוטה להסכים.נראה לי שאיפה שהוא בגלל מה שקרה לו לקחו כל מיני דברים פשוטים והפכו אותם לבעלי כל מיני משמעויות אחרות.החיפושיות גאונים?חחח.הצחקתם אותי.הדבר היחיד שהיה להם זה יתרון החדשניות.הם היו יחידים בזמנם ויחודיים וכל מה שיחודי זוכה לתשומת לב ועיניין בעיקר באותם ימים שאנשים היו רעבים לשחרור ושינוי.אבל אני בטוח שכל להקה אחרת שהייתה עושה מוזיקה דומה הייתה זוכה לאותו הצלחה והשפעה אם הם היו באים לפני החיפושיות. בקשר לסיד-הוא היה יחודי וראה דברים אחרת וחשב אחרת ובהחלט היה מוכשר אבל האם ציור של תמנון הופך אותו לגאון או שיר אהבה די פשטני על ההשפעה של הסמים עליו?אינני בטוח.בכל אופן גם ככה וגם ככה-אוהבים אותו לנצח...כולל אני!

בינג

New member
זה הקטע באומנות

יש קו דק מאד בין גאונות לבורות... צריך עין [ואוזן] כדי להבחין בזה

למעלה