למה עזבתי את הצופים

Blasphemy2000

New member
למה עזבתי את הצופים

זוהי הפעם הראשונה שאני כותב בפורום, אך אני הייתי פעיל בצופים כבר כמה שנים. לאחרונה החלטתי לעזוב את התנועה על הרקע של פרשת יפה ירקוני. חרה לי מאוד כאשר תנועות הנוער ה"סוציאליסטיות" החליטו להחרים את שיריה של זמרת המלחמות לאחר שהתבטאה נגד הכיבוש ובזכות הסרבנות. איני מסכים עם ההשוואה הנוראית שעשתה הזמרת לשואה, אך להתעלם לגמרי מתרומתה ארוכת השנים זה דבר נוראי. חוץ מזה, האם תנועות הנוער מחרימות כל דעה שמנוגדת לדעתם שלהם? החרמת השירים מחנכת להחרמת דעות מנוגדות ויוצרת קונפורמיסטיות. תנועות החושך קראתי את מכתבן של תנועות הנוער שמכריזות חרם על מי שחושב אחרת מהן, ופתאום דאגתי שחינוך להחרמה יכול להביא לאסון בעתיד. כי תתארו לכם שילד אחד שגדל בכזו תנועת נוער יבין שזה בסדר להחרים דעה שמנוגדת לשלו והוא ממש ישנא מישהו שלא חושב כמוהו ונגיד שהוא יראה בטלוויזיה מישהו שחושב אחרת ויתעצבן נורא ונגיד שמי שמדבר בטלוויזיה הוא ראש הממשלה ונגיד שקוראים לו יצחק ונגיד שהוא יורה בו לא, לא יכול להיות כולה תנועת נוער שטויות.

אז עזבת ללא סיבה...

אפילו שבימים האלה קצת קשה להאמין לזה, אבל לא כל מה שכתוב בעיתון נכון. התנועה הבהירה כמה פעמים שאין היא קשורה להחלטה הזאת והיא לא מתכוונת להחרים שום שירים של שום זמר. ההחכשה פורסמה באתר הרשמי ובעיתונים. אז עכשיו אתה מתכוון לחזור? או שזה סתם תירוץ...

Brusi

New member
חמוד, כדאי שתבדוק לפני שאתה מתחיל ל

נכון, נורא קל להתחיל לבוא ולהאשים. סוציאךיסטים , תנועות החושך בלה בלה בל. אז רק לידיעתך תנועת הצופים (בניגוד לתנועות השונות) ל א -אני אחזור על זה :לא החרימה את יפה ירקוני. ההחרמה הזאת נוגדת את כל מה שתנועת הצופים מאמינה ודוגלת בו. אבל הרבה יותר קל להאשים, לא? אני מצרפת את הודעתו של מזכל התנועה שהופיעה באתר הרשמי של הצופים (WWW.ZOFIM.CO.IL( שיהיו לך חיים טובים שני- הנהגת חיפה הודעת מזכ"ל התנועה בנושא החרמת יפה ירקוני ושיריה תנועת "הצופים" מודיעה בזו כי היא לא שותפה להחלטת מועצת תנועות הנוער בדבר החרמת שיריה של יפה ירקוני. נציג תנועת "הצופים" לא היה בישיבה ולא ידע כלל שהנושא עומד לעלות לדיון. לעצם העניין, כל עוד הההנהגה הארצית של התנועה ו/או מועצת התנועה לא קיבלו החלטה על החרמת הזמרת ושיריה, חופשיים כל חניך וחניכה לשיר את שיריה על פי צו מצפונו ויתרה מזו, אין כוונה להעלות את הנושא במוסדות הרלוונטיים כיוון שיפה ירקוני לא עברה על החוק. מעבר לזה, תנועת הצופים באשר היא, הינה תנועה פלורליסטית הנותנת מקום לכל דיעה ודיעה ובכל מקרה לא נהוג בתנועה להשתמש בטרמינולוגיה כגון "נאצים" ו"שואה" בין יהודים ובין דעות כאלה ואחרות. בברכה, ליאור כרמל מזכ"ל התנועה פורסם על ידי ליאור כרמל - מזכ"ל התנועה בתאריך 5/5/2002 3:52:29 PM

ממליץ לך

תקרא את "1984" של ג´ורג´ אורווייל תקרא את "פרנהייט 451" (יצא לפני שבוע בעברית בפעם הראשונה מזה 50 שנה) של ריי ברדבורי ואז תחזור לפה

למעלה