למה עלי להעדיף נגן יקר על נגן זול?

למה עלי להעדיף נגן יקר על נגן זול?

אני מחפש לקנות נגן MP3. עשיתי סקר שוק וראיתי שהשוק רווי דגמים ומחירים. מישהו יכול להגיד לי למה עלי להעדיף לשלם יותר ולקבל נגן של חברות כמו Creative, Rio, Iriver לעומת נגנים זולים של חברות כמו egrotech, smart, prosound וכד'? הרי כולם מיוצרים בטיוואן, בסופו של דבר, וכמו כל מכשיר אלקטרוני גם הם יתקלקלו מתישהו. אז על מה אני משלם פה יותר? על הצורה?! אני רוצה לקנות משהו איכותי. אני מכיר הרבה שיש להם את הנגנים הג'נריים והם מבסוטים. מה אתם אומרים פה?

gt-master

New member
ככה>>

קודם כל הרב מיוצר בסין כולל היקרים. זה לא חשוב איפה המפעל שמיצר,חשוב מי תיכנן,אלו חומרים,איזה ציוד יש לבנייה וכו.. מעבר לזה יש את עניין התוכנה כי הרי כל נגן הוא כמחשב זעיר,בשביל תוכנה טובה ויציבה דרוש הרבה שעות מתכנתים שהם יקרות.בנגנים הזולים בד"כ התוכנה מלאה באגים שגורמים להם תקיעות לרב. אני מכיר אנשים שהיה להם נגן זול וכבר אין כי התקלקל אז הם לא מבסוטים. הסאונד בזולים הוא הרבה יותר ירוד לעומת נגן "מקצועי" וזה קשור לאיכות רכיבים פנימים (מעבד סאונד ותוכנה,ממירים מדיגיטל לאנלוג,הגברת סאונד וכו..). יש לי מינידיסק של סוני בן 5 שנים אני חושב והוא עובד ונראה כמו חדש אז נכון שכל מכשיר אלקט' מתקלקל מתישהו אבל יש חודש ויש מספר שנים. לטעמי יש שני פרמטרים חשובים: 1.איכות סאונד ועל זה אני לא יכול להתפשר. 2.חשוב לי שאני הרגיש שהמכשיר בנוי ומרגיש כמשהו מקצועי ולא כצעצוע. וזה קשור לבנייה איכותית מחומרים טובים שאין מה לעשות,זה עולה כסף.

כמה זה יקר יותר?

נראה שמחירי הנגנים הם בור ללא תחתית. על מה היית ממליץ לנגן של עד 1GB ?

gt-master

New member
עדיף>>

לשאפל אין כלום מלבד חור לאוזניות,אפשרות לשינוי ווליום,הקפצת שיר קדימה או אחורה. אין מסך,אין רדיו או הקלטה,לא ניתן לשנות סאונד (EQ). הוא נראה עמיד,יש לו סאונד מעולה (אומרים) וזהו. לאיריבר IFP 799 יש סאונד לא פחות מעולה,מסך מרווח,רדיו טוב,הקלטה מעולה זמן סוללה אדיר (40 שעות) ובכלל בעיני אחד נגני הפלש הטובים שיש. אז ברור שעדיף.

למעלה