למה עצרו את המאבטח של המועדון?

למה עצרו את המאבטח של המועדון?

היה שם שיכור שדקר אנשים והמאבטח ירה לו ברגל, אז המשטרה הדפוקה עצרה את המאבטח

למה לא?

במקרה של אלימות המשטרה נוטה לעצור את כל מי שהיה מעורב לחקירה. חשוב יותר: עד השלמת החקירה בוודאי לא יוחזר למאבטח הנשק והוא לא יוכל לעבוד. מישהו משלם לו על הנזק שנגרם לו כתוצאה מזה שעשה את עבודתו? מוגש כחומר למחשבה לכל מי שמעלה בדעתו לאבטח מועדונים.

dobhy46

New member
יש לו בעייה

הוא צריך להביא הוכחה שחייב היו בסכנה מיידית

חייו או של מי שהוא מגן עליו.

לפי הכתוב בהודעה, לדוקר היו האמצעים, הכוונה והיכולת להרוג. אבל זה שמאבטח יודע שאם ייאלץ לפעול הוא צפוי במקרה הטוב לכמה חודשי אבטלה זה מסריח. במיוחד כאשר החוק אינו מחייב לפעול- אם תברח והדוקר יהרוג אנשם אחרים, יפטרו אותך מהעבודה אבל אי אפשר להעמיד אותך לדין פלילי. אז כל מאבטח חכם צריך לדעת- אין טעם לסכן את עצמך. ירית- אתה מובטל ונחקר במשטרה, אולי תעמוד לדין. לא ירית- אתה מובטל. מה עדיף?

על איזה כתבה מדובר?

וחבל שמשטרת ישראל לא פועלת ביחד עם המאבטחים! וזה מזכיר לי שנה שעברה בחודש דצמבר היה פיגוע בנתניה בקניון השרון הכי מוזר שאמרתי לאחותי החורגת(מצד האבא) תזהרי מהמקום הזה הוא עלול להיות מסוכן אולי לא יום ראשון אך יום שני או שלישי !וביום השני היה שם פיגוע המאבטח מת וכמה מאבטחים נפצעו! המאבטח חשד באותו אדם לקח אותו לצד והזעיק את המשטרה וזה הלך והתפוצץ... ומה המשטרה סיפרה בתקשורת ? במיוחד אני זוכר את השוטרת שנדמה לי היתה בהריון... היא סיפרה שהם ישר זיהו אותו והיא צעקה לכולם להתרחק מהמקום והיא חששה לירות בו כדי לא לפגוע באנשים... ובכן "צמד השוטרים הגיבורים שלנו" צולמו במצלמת אבטחה של הקניון ורואים את צמד השוטרים פשוט עוברים על ידי המחבל באין מפריע...עד שהמחבל מגיע בקשר עין עם המאבטח של הקניון ואז הוא מתפוצץ ,כולם בורחים כולל המשטרה. אני זוכר הראו שם בחורה צעירה ממוצא רוסי שעבדה גם כמאבטחת והיא נפצעה והיתה בבית חולים והיה שם עוד מאבטח שנפצע וזה הפיגוע השני שהיה עד לו! המשטרה--טובה בדיבורים לא מעשים ומצלמת הקניון לא משקרת!! מי שמנע מפיגוע גדול היה המאבטח של הקניון ולא היו שם שום צעקות של השוטרת וגם לא נוהל עצירת חשוד שלה. וחבל מאוד שבמקרה של המעדונים המשטרה דווקא נטפלת למאבטחים במקום לתת להם זכויות שיטור אזרחי קיצור--אין משטרה בישראל!!והיום זה מוכח מתמיד! צירפתי את הקישור לאותו הפיגוע שהיה שנה שעברה ==אם מישהו זוכר את הכתבה בערוץ2 וערוץ1 וערוץ10 "השוטרת הגיבורה"חחחחחחחחחחחחחח הצחיקה אותי. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/016/517.html

דובי 46

New member
המצב לא פשוט

אך אם במשטרה לא מבינים שהוא מגן על אנשים ועל עצמו זאת בעייה השאלה אם לא היה יכול לעצור אותו ללא ירי

הוא היה צריך להתעלם

כמו שלפני כמה שבועות מחוץ לאיזה מועדון היו כמה בחורות שדפקו מכות לאיזה שוטרת והמאבטחים לא התערבו...

למעלה