למה ערבים נוצרים רואים את עצמם כחלק מהעם

חן119

New member
למה ערבים נוצרים רואים את עצמם כחלק מהעם

הערבי מוסלמי?

סליחה מראש על הבורות, ואני מתנצלת אם השאלה פוגעת במישהו, היא באמת נשאלת מסקרנות לא משום מניע אחר, אבל תמיד עניין אותי למה הערבים הנוצרים מחשיבים את עצמם כחלק מהעם הפלסטיני או הערבי מוסלמי, ולא פשוט כעם/עדה נפרד?

הרי באותה מידה, אפשר לומר שיש יהודים ערבים- והיהודים הערבים לא רואים את עצמם כחלק מהעם הערבי המוסלמי

ALBOON

New member
היהודים השמים הם קודם-כל יהודים

אחר-כך ערבים ולבסוף פלסטינים ,

כמו שהאשכנזים הם קודם-כל ציונים ואחר-כך ג'רמאנים אירופים .

חן119

New member
אז הכל עניין של איך אדם מגדיר ואת עצמו בסופו

של דבר, אתה אומר, ועם זה אני יכולה בהחלט להסכים!

האבחנה היא שהנצרות היא דת והערביות היא לאום,

ערביות היא לאום כמו שהיהדות היא לאום. הערבים הנוצרים הם למעשה ערבים בני הדת הנוצרית, יש כאלה כמו שיש ערבים בני הדת המוסלמית.

מרבית היהודים יוצאי ארצות ערב לא מוכנים לשמוע שמכנים אותם "יהודים-ערבים, אלא רק יהודים יוצאי ארצות ערב, כי היהדות היא לאום, בדיוק כמו הערביות, והיא גם דת כמו האיסלאם והנצרות. היהדות באופן חריג היא שני הדברים יחד כאמור:גם לאום וגם דת לעומת זאת האיסלאם היא רק דת והנצרות היא רק דת. הערביות היא רק לאום.
למשל, הטורקים הם בני דת האיסלאם (מרביתם סונים) אבל הם לא ערבים, אותו דבר גם האיראנים, הם בני דת האיסלאם (מרביתם שיעים) אבל לא ערבים, אותו דבר גם האפגניסטנים והפקיסטנים שהם מוסלמים שיעים אבל לא ערבים. המצרים, הסעודים, ירדנים ועוד הם ערבים בני הדת המוסלמית סונית.

מבני עדות המזרח יש מעטים מאד, אפשר להגיד מיעוט זניח, של פוסט ציונים או לא ציונים המכנים עצמם "יהודים ערבים" אבל מרבית יהודי המזרח לא יתנו לכך יד.

חן119

New member
האמת שזה מאוד מעניין מה שאתה אומר

מעניין למה זה...הרי ליהודי מאמריקה אין בעיה שיגידו שהוא אמריקאי, וגם אמריקאי זה לאום. לי אגב אין בעיה להגיד שאני ערביה כי זה נכון וזה ממש לא נובע מפוסט ציוניזם, אני מאוד אוהבת את המדינה שלי וגאה בה. וזה רק המוצא שלי (או יותר נכון של הסבים), .כנראה שהסכסוך שלנו נכנס להרבה מאוד רבדים בחיים שלנו.

אבל זאת כבר שיחה לפעם אחרת. תודה על התשובה!

shamrockh

New member

למעלה