קצת סדר -
קדימה היא מפלגה חדשה, בה כרגע אין פריימריז מסודרים כידוע, אלא הרשימה נקבעת על פי החלטתו של יו"ר המפלגה בשותפות ובסיכום עם שרי המפלגה. המפלגה החליטה שברשימה יהיה ייצוג מכובד לכל גווני האוכלוסיה - ביטחוניסטים, אקדמיים, נשים, נציגי העולים, נציג למגזר האתיופי, נציג לצעירי המפלגה ועוד, הכל למען הקניית מגוון עשיר לרשימת המפלגה, שתייצג בכבוד את הגוונים השונים בחברה הישראלית. בין השאר, הזכרתי כי משובצים ברשימה 5 אנשים שהם נציגי עולים, שזה דבר מאוד חשוב. גם שאר המפלגות מבינות זאת, ולכן גם בהן נעשה שריון מיוחד לאוכלוסיות שונות, ואפילו לנשים, כדי לא למנוע מצב של רשימה נבחרת שלא תפנה לאוכלוסייה רחבה, כפי שנדרש. גם בקדימה הדבר חשוב מאוד, על אף שבמערכת הבחירות הזו אין פריימריז, ולכן הדירוג נעשה גם משיקולים כאלה. לגבי המקרה הספציפי של אנסטסיה מיכאלי - אין לי מושג. אני לא מכיר טוב את האישה מלבד זה שתמיד מזכירים שיש לה 6 ילדים ושהיא יפה, אני מבין שהיא מגישה בערוץ "ישראל פלוס" בשפה הרוסית והיא אהודה במגזר הרוסי, אבל מעבר לזה - כולל המגעים שהתנהלו בינה לבין אריאל שרון ובינה לבין תנועת קדימה בכללותה - אין לא מושג. אני לא יודע מי פה זה שרודפי ג'ובים מבין 2 הצדדים, ומה ייעד לה ראש הממשלה. אני מניח שאם דברים היו מסוכמים ביניהם, גם יועציו של ראש הממשלה היו מודעים לעניין, כפי שהדבר קרה במקרה של אנשים נוספים שקיבלו את מה שייועד להם. חבל להיכנס למקרים ספציפיים לא נעימים, ויש לזכור שגם כשהבחירות נעשות בהצבעה דמוקרטית בפורום של מועצה, מרכז או מתפקדים - תמיד יש מאוכזבים יותר ומאוכזבים פחות, מרוצים יותר ומרוצים פחות. אבל חבל לעשות מהדברים טראראם גדול, ויש להתייחס לכל מיקום ולכל בן אדם בכבוד. אני לא מכיר את ההתנהלות של אולמרט והתנועה כולה בקשר למקרה הספציפי הזה, אבל אני רוצה להאמין ששני הצדדים ייצאו מרוצים מהעניין, כי באמת חבל. בזה תם העניין מבחינתי.