כדי לנפות מקום לבית הספר הקבוע
אלי, אינני יודע כמה כסף הושקע בהקמת המבנה (נדמה לי 115,000 ש"ח אך אינני בטוח) ומה היו השיקולים להקמתו דווקא במקום זה. בכל מקרה אני כן יודע שהמבנה הוקם בעזרת מתנדבים מהישוב שחלקם אף עזרו בפירוקו. אני מלווה את הישוב פחות משמונה חודשים, ולכן ראוי שתשובות לשאלותיך ינתנו ע"י מקבלי ההחלטות באותה עת. צריך לזכור שעד לאחרונה לא היו כלל מבנים לפעילות ציבורית והמבנה הזה שימש את הישוב בשעותיו הקשות בצורה טובה. כללית אני מסכים שעדיף להשקיע כסף בפתרונות קבע ולא בפתרונות זמניים (ויעידו על עמדתי זו כל הקרובים אלי), אולם לא תמיד הדבר ניתן. כמו כן צריך לזכור שלעיתים פתרונות התנדבותיים עלולים לעלות יותר בטווח הארוך. למשל (ואני חכם לאחר מעשה): אם היו בונים את המבנה הזה על תשתית יקרה יותר אך ניתנת לשינוע ניתן היה להנות מהמבנה או למכור אותו בסכומים משמעותיים. כמו כן, אם היינו מפרקים את המבנה ע"י קבלן היה עולה לנו 15,000 ש"ח. היום, כאשר אנחנו צריכים לשלם את ההשתתפות העצמית בגין התביעה לשיפוי הפציעה של אייל (אשר התנדב לפרק את המבנה וכמעט מסר את נפשו על כך) בסך 22,500 ש"ח לכל הפחות ניתן לראות כי לא תמיד ההתנדבות מוזילה עלויות.