למה פייתון נהייתה כל כך פופולארית?

Lucifer LightBringer

Well-known member
אני זוכר שלפני כמה שנים טובות התעניינתי בשפה הזו כי מצאתי את הגרסא הגרפית שלה Vpython בשביל סימולציות בפיסיקה.
אבל מזה עד שהיא תהיה ברירת המחדל במבוא למדעי המחשב באקדמיה לא ברור לי ממש.

בייחוד כשאני נזכר בוידאו הזה:

זה מה שצריך ללמד בשנה א':

vinney

Well-known member
היה לנו תת דיון על זה לא מזמן באחד השרשורים שקשורים להשכלה.

יש כמה שפות פופולריות, ופייתון היא אחת מהן. אחרות הן JAVA, פסקל, C, סקאלה, מאטלב, וJAVASCRIPT.

פסקל, JAVA, ופייתון - פופולריות בגלל הנגישות שלהן. אפשר ללמוד יחסית בקלות את הדברים הבסיסיים בלי להתעכב על מורכבויות שלא נדרשות בקורסי מבוא.

C, סקאלה, מאטלב - וותיקות, עם הרבה תוכן לימודי קיים, והרבה בסיס מושתת בתרגילים ונסיון הדרכה של פרופסורים וותיקים.

JAVASCRIPT - שפה אהובה על דור האינטרנט, אבל מעבר לזה עבר זמנה וכמו שהיא נכנסה לתחום כך היא גם יוצאת.

בסופו של דבר השפה בקורס מבוא ובקורסי אלגוריתמים השונים היא כלי, לא המטרה, והמרצים בוחרים את מה שנוח להם ולתלמידים. כן, זה כולל גם רישיונות, אבל לכל השפות הנ"ל לא צריך רישיונות בתשלום בשביל להשתמש בהן להוראה, כך שזאת לא הבעיה הגדולה.

שיקול השימושיות מעבר ללימודים הוא חזק עבור הסטודנטים, וחלק מהסטודנטים יירתעו מלקחת קורסים שמשתמשים בהם בשפות שלא בשימוש בתעשיה. דבילי ככל שיהיה, הסטודנטים בסופו של דבר הם הלקוחות וצריך לקחת את הגחמות שלהם בחשבון.

זה משאיר בעיקר את JAVA ופייתון, עם חלק מהאוניברסיטאות (במיוחד אלה מוטי ההנדסה, כמו הטכניון בארץ) שמשתמשים גם בC.

Be1n

Member
אולי כי זו השפה היחידה שלא היה איתה סיפורים כמו גאווה שפתאום הרישיון שלה עבר שינויים (למרות הopenjdk) ואז השימוש בה התפצל לקוטלין, GO וכדומה.

C# נתונה לחסדיה של מיקרוסופט.

וכדומה.
אם אפילו לקחת עוד צעד אחד קדימה - אני חושב שפייתון הוא שפת העילית הopen-source המובהקת האחרונה (כזו שלא ניתן להסתבך איתה פתאום עם תאגיד ענק)
יש לה גם קהילה מאוד גדולה.

נערך לאחרונה ב:

vinney

Well-known member
זה ממש לא נכון, יש מספיק שפות עיליות עם תקנים פתוחים (לזה התכוונת, נכון?), וגם קומפיילרים חופשיים (הGCC למשל תומך בהרבה מהן).

Be1n

Member
זה ממש לא נכון, יש מספיק שפות עיליות עם תקנים פתוחים (לזה התכוונת, נכון?), וגם קומפיילרים חופשיים (הGCC למשל תומך בהרבה מהן).
כן, אולי קצת הגזמתי, אבל בפייתון יש שילוב של קלות למידה, קהילה מאוד גדולה וחוסר בסיבוכים אפשריים עם רשיונות וכדומה.

בתקנים אתה מתכוון לרישיונות שימוש חינמיים כדוגמת הopenjdk?

יש אותם בכל השפות, אבל זה עוד אוברהד שצריך לוודא שאכן משתמשים בתקן המתאים (ואני יודע שזה לא הרבה טרחה למי שמבין), אז לתרום זה לא.

אלה "התירוצים" שאני מצאתי אחרים אומרים שחיפשתי אילו שפות ללמוד אחרי הלימודים.
בסוף למדתי פייתון וגו.
אגב, רוצה מאוד לחזור לגאווה, אבל בשלב הזה זה קצת בעייתי, כי דורשים ניסיון וכו'.

פייתון גם מככבת במקצועות שפורחים בשנים האחרונות: למידה עמוקה, ראייה, דאטא וכו' .

vinney

Well-known member
נכון, זה מה שסיכמתי בהודעה שלי למעלה.

פייתון פורחת בתחומים האלה בערך מאותן הסיבות: קלות, נגישות, זמינות, ודרישות יחסית מקלות על ביצועים. אתה לא תראה קוד פייתון בתוך תוכי הLIDAR, או במערכות שמשתמשות בAI בזמן אמת, אבל אתה כן תראה הרבה פייתון במערכות שמתעסקות בלמידה, בניתוח ועיבוד נתונים, ושאר הדברים בהם אין הרבה חשיבות למהירות הביצועים - ובתחומים האלה רוב העבודה היא כזאת.

user32

Well-known member
מנהל
יש גם את עניין תחביר השפה שקלה ללימוד אפילו לילדים קטנים. ובנוסף יש שלל קיצורים ותמיכה בביטויים למשתמשים המתוחכמים יותר.
זה נוח להרבה פיזיקאים ומתמטיקאים שאני מכיר שרוצים להתמקד באלגוריתם ולא ברזי השפה ובהנדסת תוכנה בכלל.

Be1n

Member
יש גם את עניין תחביר השפה שקלה ללימוד אפילו לילדים קטנים. ובנוסף יש שלל קיצורים ותמיכה בביטויים למשתמשים המתוחכמים יותר.
זה נוח להרבה פיזיקאים ומתמטיקאים שאני מכיר שרוצים להתמקד באלגוריתם ולא ברזי השפה ובהנדסת תוכנה בכלל.

מעניין מה אתם חושבים על שפות אחרות..

למעלה