למה פינק פלויד שונאים את יס!?

VeraLynn

New member
למה פינק פלויד שונאים את יס!?

מישהו כאן יודע לחמה לעזעזל פינק פלויד ודיפ פרפל שונאים את יס?! זה משגע אותי!!! העליתי השערה אבל היא טיפשית.... האם יכול להיות שהם מרגישים מאויימים? אבל זה לא יכול להיות!!! פינק פלויד הם בראש הפיסגה (מבחינתי לפחות)

פינק פלויד הם לא בראש הפסגה

המוזיקלית.. מה לעשות, יש להקות יותר איכותיות מבחינה מוזיקליות מהם (להקות פרוג למיניהן). לא שמעתי על השנאה הזו.. אפשר עוד פרטים? ומה ההשערה שלך?

VeraLynn

New member
אממממ...

דבר ראשון.... אמרתי שפינק פלויד הם בראש הפסגה המוזיקלית לדעתי, וזאת לא חייבת להיות הדעה של כולם... דבר שני.... העובדה הזאת מצויינת ב-פלוידזאורוס או משהו כזה... וגם אמרו לי כמה אנשים די אמינים :) ודבר שלישי.... ההשערה שלי מוזכרת בהודעה המקורית והיא שאולי הם מרגישים מאויימים... אבל לא ניראה לי בכל מקרה... למרות שגם יס להקה מצויינת :)

VeraLynn

New member
אממ.....

כמו שאמרתי לקומפטרבלי פינק... מהאתר של פלוידזאורוס (או משהו כזה)ומאנשים די אמינים

DUDE5

New member
אני שמעתי פעם ש..

כשהסולן של הסקס פיסטולס (שכחתי את שמו..) הצטלם לאיזה מגזין עם חולצה קרועה שעליה כתוב "אני שונא את פינק פלויד" גילמור אמר: "לפחות הוא בוחר לשנוא להקה איכותית ובכך הוא מקבל תשומת לב, תארו לכם שהוא היה כותב אני שונא את יס.. אף אחד לא היה שם לב אליו.." או משהו בסגנון...

VeraLynn

New member
בדיוק חח:)

זה בבדיוק למה שהתכוונתי מפלוידזואורוס

נימרודל

New member
אני לא שמעתי על זה.

אני לא חושבת שיש להם סיבה לשנוא אותם. אולי היתה להם איזו מריבה עקורנית מוזיקלית שכזו או משהו שקשור לעיתונות. בכל אופן אני די בטוחה שהם כבר התגברו על זה...

orbiti

New member
פינק פלויד לא שונאים את יס

גילמור שנא את כל העניין של הרוק המתקדם. הרעיון של לבנות יצירות ארוכות ומתוכננות נראה לו מסובך מדי, והוא העדיף את הפשטות והמלודיות של השירים ה"רגילים" יותר, ואת ההפקה המושקעת. לעומתו, ווטרס היה מאד מושפע מכל סצינת הרוק המתקדם, ואפשר גם לראות את ההשפעות של הרוק המתקדם עליו בבניית היצירות הארוכות של הלהקה מאז הצד האפל.

meandmeandme

New member
אממ... אני יוסיף...

לא רק גילמור היה אנטי-פרוג, חברי להקת פינק פלויד בכליליות אף פעם לא אהבו לשתייך לג'אנר מסוים, לא רק רוק מתקדם. גילמור אכן אוהב שירים פשוטים כמו Fearless אבל אין לו שום דבר נגד היצירות היותר ארוכות כמו Shine on, הוא תרם הרבה לכל ההפקות ענק האלה שהיו לפינק פלויד למרות שתמיד היה נוטה לכיוון הפשוט.

orbiti

New member
לא בדיוק

שיין און הוא לא יצירה "ארוכה", אלא סה"כ שיר ארוך עם קטע אילתור מאד מורחב. גילמור אהב להשתתף בקטעים כמו שיין און כיוון שהם איפשרו לו להפגין את המיומנות שלו בגיטרה ובהפקה, ובאותה מידה לא היו יותר מדי שאפתניים או מורכבים. גילמור ממש שנא את העבודה על אנימלס, כיוון שהיה לו קשה להתחבר למבנים המורכבים של השירים ולקונספט הרחב. אפשר גם לראות שבאלבום הזה גילמור כמעט ולא תרם את ההפקה והסאונד הייחודיים שלו והסתפק בהשקעה בסולואי הגיטרה באלבום.

meandmeandme

New member
אממ...

לא הייתי אומר שיין און זה "שיר ארוך עם קטע אילתור מורחב" כי הקטעים האינסטרומנטלים בשיר הזה הרבה יותר מורכבים ממה שזה נשמע. הרצף אקורדים אינו חוזר על עצמו כלל, הרצף הוא רצף ארוך מאוד שמנוגן פעם או פעמיים לא יותר. גילמור לא אהב את אנימלס גם בגלל שהוא לא התחבר למבנים המורכבים אבל גם בגלל שהסאונד של הדיסק הזה יותר עצבני ממה שהוא רגיל עליו. הדיסק הזה מושפע מאוד מאווירת הפאנק (Punk לא Funk) ששרה באנגליה באותו זמן. אני לא שולל את מה שאתה אומר, מה שאמרת נכון בהחלט, רק הוספתי כמה דעות משלי.

VeraLynn

New member
נ.ב

איך אתם יודעים את זה? יש אתר או משהו כזה שמציין את הפרטים האלה? או סתם ידע כללי?

למעלה