למה צריך לצום?

• פותח הנושא n_r
  • פורסם בתאריך

n_r

New member
למה צריך לצום?

אני לא מבינה למה אף אחד לא שואל אף פעם את שאלה הזאת.. אני יכולה לומר בפה מלא (תרתי משמע) שאני לא אוכלת, אבל שותה (מים) והרבה. למה אני צמה? מסיבות בריאותיות. אני לא מאמינה שזה יכפר על החטאים שלי (אם יש כאלה בכלל), אבל בגלל שאומרים שזה בריא, אני צמה. ואם היה לי קצת יותר כושר התמדה, הייתי צמה אפילו פעם בשבוע, או שבועיים. אני מניחה שזה יותר קל לצום במחשבה שכולם צמים...מאשר לום לבד. (למרות שאני היחידה שצמה אצלי בבית). אני מציעה לכולם לשתות, מים, והרבה! לא כדאי להתיבש בגלל צום! כדאי לקרוא הרבה...לראות סרטי וידאו (אם יש) וללכת לשיון ממש מאוחר!

e-shfiyut

New member
אלוהים - לא תודה !!!

אני לא צמה מחוסר רצון וכוח רצון אבל למה לצום למוות אם שותים קצת (הרבה) זה אפילו בריא לצום לפעמים... ואם האלוהים הזה מנסה להרוג אותנו אז אני מוותרת על הסליחה שלו ואומרת `` א ל ו ה י ם - ל א ת ו ד ה ! ! !`` ותחשבו על זה לירן

yad

New member
המון אנשים צמים

ולא קורה להם כלום. מי שמעת שמת מיום אחד מסכן של צום.

sharon91

New member
תראי..

המנהג של הצום הוא בשביל לענות את הנפש.. דאא. חוצמזה.. נכון שזה בריא לצום פעם בשנה (ודרך אגב.. אמורים גם לא לשתות מים.. וגם על זה אומרים שזה בריא.. פעם בשנה.) ופעם בשבוע שבועיים זה ממש לא בריא.. מה לעשות.

Black Star

New member
בדיוק.

בעיקרון, הצום הוא לשם ``עינוי הנפש``. לא משנה שאני חושבת שזה רק מזיק במקום להועיל, שבמקום שהבנאדם יהיה עסוק בחרטה הוא יהיה עסוק בלחשוב על מתי נגמר הצום, וכמה שהבטן נדבקת לו לגב.. אבל זה לא משנה, אולי יש כאלה שזה עוזר להם. אבל מה? לי לא נראה הגיוני שאלוהים (או כל יישות אחרת) ירצה שאני אסבול פיזית, אתייבש, אתעלף ואקיא. אפילו אם חטאתי. לא נראה לי שככה אני אמורה לכפר על חטאיי. זה גם מסיט את תשומת הלב מייסורי הנפש והחרטות, וגם, הרי, אלוהים אמור להיות טוב ולאהוב את כולם, גם אם הם פשעו. למה שהוא ירצה לגרום להם סבל מיותר? זה פשוט לא נראה לי. נכון, קטונתי, אבל לי יש זכות לפרש לעצמי את המנהגים האלה. לכל אחד יש.

yad

New member
הצום לא בשביל אלוהים

הוא בשבילך. שתחשבי על איזה בנאדם היית בשנה האחרונה. ולא רק על אוכל. שתעשי חשבון נפש פעם בשנה. דווקא רעיון יפה לדעתי.

ראשית האנורקסיה?

``פגעתי במישהו. פגעתי בכולם. חטאתי, לא עשיתי מה שאמרו לי, אני מענישה את עצמי, אני לא אוכלת - זה הכי הרבה שאני יכולה לעשות כדי להעניש את עצמי, אם כואב לי אני שמחה, רק אם יכאב אני אוכל לסלוח לעצמי, בעצם, אני לא יכולה לדעת אם אלוהים סולח, אבל אני יודעת שאם אני אוכל הוא ישנא אותי, ואני יודעת שאני לא אסלח לעצמי בחיים אם אני עוד אוכל אחרי כל מה שעשיתי`` זאת התפישה של יום כיפור (ממה שאני הבנתי) זאת התפישה האנורקטית מצאו את ההבדלים? אין הבדלים.

sharon91

New member
ההבדל הוא

שיום כיפור הוא פעם בשנה... אצל אנורקטים זה כל השנה.. אבל את צודקת, באמת זה אותו דבר...

למעלה