למה צריך לשים לב בחוזה לרכישת מגרש עם מנהל מקרקעי ישראל ?

• פותח הנושא mbp9
  • פורסם בתאריך

mbp9

New member
למה צריך לשים לב בחוזה לרכישת מגרש עם מנהל מקרקעי ישראל ?

שלום,
כשרוכשים מגרש בהרחבה, למה צריך לשים לב בחוזה הרכישה עם המנהל ?
תודה

zammy

New member
תנאים

האם ניתן להוציא היתר בנייה בוועדה המקומית, זכויות בנייה, שטח מגרש, מידותיו, התאמה בין שטח המגרש וזכויות הבנייה להוראות תכנית בנין עיר המתאימה, מגבלות לזמנים להשגת היתר בנייה ותחילת בנייה, מתי תוכל לחתום חוזה חכירה, מי יתכול לרשום זכויות בטאבו, מתי תוכל להעביר זכויות, הוראות אם המגרש בתחום עתיקות, עצים בוגרים במגרש. מי אחראי לפיתוח תשתיות ועוד....

mbp9

New member
תודה רבה על התגובה ושאלות

יש לי כמה שאלות בבקשה
האם יש מקום שבו אפשר לקבל את החוזה כמה ימים לפני על מנת לעיין בו ?
אם התנאים לא טובים האם יש מקום למשא ומתן על התנאים ?
האם כדאי לקחת עו"ד לפני חתימה על ההסכם ?
לא ברור לי מה כוונתך שיש לבדוק מתי אוכל לחתום על חוזה החכירה. חשבתי שזה נעשה ביחד עם חוזה רכישת המגרש. תוכל להסביר ?
אם תוכל להסביר גם לגבי מה שרשמת על רישום זכויות בטאבו והעברת זכויות.
תודה

zammy

New member
תשובות

במחלקת עיסקאות במינהל בקש עותק דוגמא מהחוזה.
אין מקום למשא ומתן.
עורך דין- בודאי. שיקרא וייתן חו"ד.
החוזה שתחתום הוא הסכם פיתוח ולא חכירה. רק אחרי שתבנה תהיינה לך זכויות של חוכר. למשל לא ניתן למכור על בסיס הסכם פיתוח כזה.
אם המגרש לא רשום בטאבו, חשוב לוודא מי ומתי ירשמו את המגרש בטאבו. אם אתה לא מבין בזה בודאי שרצוי עורך דין.
&nbsp

mbp9

New member
האם זה חוזה סטנדרטי בכל הארץ ?

אם החוזה לא ניתן לשינוי ואין מקום למשא ומתן, אז נניח שהתנאים לא טובים, יש משהו שניתן לעשות חוץ מאשר להחליט שלא קונים מגרש במקום ?
לפי מה שכתבת, יש זכויות של חוכר רק אחרי בניית הבית, ובלי זה לא ניתן למכור ? הבנתי נכון ? אבל ידוע לי שיש אנשים שמוכרים מגרש בלי שבנו עליו בית. תוכל להסביר ?
שוב תודה

zammy

New member
חוזה

חוזה לא טוב? לא קונים.
לא בנית? לא תמכור.
לא שמעתי על כאלו.

supremacy1

New member
לא מומחה- אבל התשובות של zammy אינן מדויקות והטעו אותי בעבר

מכרתי 2 מגרשים לאחרונה (ללא בניה) והנסיון שלי שונה בתכלית.
1. ראשית, החתימה על חוזה החכירה מול מנהל מקרקעי ישראל מתבצעת עם הזכייה/רכישת המגרש. בנוסף לכך תידרש לחתום חוזה מול החברה המפתחת.
2. תנאי ההחזקה והמכירה של המגרש מפורטים בחוברת המכרז - ברוב החוברות שאני קראתי לא הייתה בעיה למכור את המגרש כמות שהוא (אגב, ניתן לבצע עסקה מסוג זה גם לפני הרישום המעשי בטאבו).

mbp9

New member
תודה. אתה צודק. בהחלט נמכרים מגרשים מסויימים בלי שבנו עליהם

אתה יודע לאיזה דברים צריך לשים לב בחוזה כך שאם רוצים למכור לא תהיה בעיה ?

supremacy1

New member
בחוברת המכרז קיים חוזה חכירה המפרט בנושא הנדון.

אני וידאתי מול עו"ד את שהבנתי מהחוזה + שאלתי ברשות מקרקעי ישראל וברשות המקומית שהמגרש בתחום שיפוטה על מנת להיות בטוח.

zammy

New member
לא יודע אלו מגרשים מכרת

יש כל מיני חוזים של המנהל: חוזה פיתוח על מגרש במכרז לדוגמא, חוזה מכר שמעביר זכויות שלמות בלי מכרז ומקנה זכויות אחרות.
ככלל אם אתה רוצה למכור מגרש כאשר אתה עדיין בחוזה פיתוח ולא בנית לפיו עליך לקבל אישור המנהל וזה לא אוטומטי.
חוזה חכירה לא ייחתם סופית ולא יאושר טרם עמדת בתנאי חוזה הפיתוח.
.

supremacy1

New member
אף אחד לא אמר שהמכירה מאושרת אוטומטית.

על חוזה החכירה והפיתוח (חוזים נפרדים) חתמתי באותו המועד- האחד מול המנהל והשני מול החברה המפתחת.

ניתן/אסור להעביר זכויות בהתאם לחוזה החכירה ללא קשר לחוזה הפיתוח. במידה והעברת הזכויות נעשית טרם סיום הפיתוח- על הרוכש לחתום ולהעמיד ערובות כמתבקש בחוזה הפיתוח מול החברה המפתחת.

שורה תחתונה- קבעת באופן נחרץ כי לא ניתן להעביר זכויות במגרש שטרם בנו עליו והדבר אינו נכון בעליל. יש לבדוק את תנאי החכירה והעברת הזכויות המפורטים בחוזה עבור כל קרקע באופן פרטני.

mb122

New member
יש מקום שבו ניתן למצוא את חוזה החכירה המלא מול המנהל ?

מצאתי כמה חוזים באתר של המנהל אבל רשום שהם לא מלאים.

תודה

supremacy1

New member
בדוק את חוברת המצורפת לעמוד המכרז באתר המנהל

למיטב זכרוני הדפסתי את חוזה החכירה משם.

למעלה