למה צריך מבחינת האבולוציה, אצבעות

זהו שלא צריך

אצבעות הרגליים מאד שימושיות אצל קרובנו השימפנזים שמהם לפי תורת האבולוציה היתפתחנו, אצבעות הרגלים עוזרות להם להאחז בענפי העצים שעליהם הם מטפסים, אצלנו בני האדם אין כמעט חשיבות לאצבעות הרגלים אך כל זמן שהן לא מהוות מיגרעת או חיסרון אין שום לחץ אבולוציוני שיגרום להם להעלם, כמו כן יכול להיות שהן תורמות מעט ליציבות שלנו כשאנו הולכים או עומדים ולכן אין סיבה שהן יעלמו. משתמש בצלילים.

gala lo

New member
הן כן יתרון

במידה מסויימת.. לא יודעת עד כמה אבל אנחנו בהחלט משתמשים בהן ומבחינת יציבה הן תורמות מאוד הרבה פעמים אנחנו משתמשים באצבעות הרגליים.. חוצמזה שגם אם אין להן שימוש הן לא יעלמו כי יש בעולם המון אנשים שעושים יוגה!

amni

New member
הקוסם הודיני פתח אזיקים עם האצבעות

של הרגליים. הכוונה לקוסם (היהודי) הידוע מלפני 50יותר מ שנה שכינויו _הודיני_ שהיה מתחמק מאזיקים שכבלו אותו. מסתבר שאחת השיטות שלו להסרת אזיקים הייתה פתיחתם עם "מפתח גנבים" שאותו הוא הפעיל עם אצבעות הרגליים.

קפהש

New member
אצבעות נעלמות

כשאני מסתכל על אצבעות הרגלים שלי הן נראות לי הרבה פחות מפותחות מאצבעות הידים שלי. הן קצרות יותר, חלשות יותר, בעולות טווח תנועה מצומצם יותר, השליטה שלי באצבועות של הרגליים הרבה פחות טוב מאשר בשאר הגוף, והתחושות בהן פחות מדוייקות. בקיצור הן נראות לי מנוונות לפי כל הקריטיונים. לכן לפי דעתי ניתן לאמר שאצבועות הרגלים נמצאות בעיצומו של תהליך התנוונות. למה הן התנוונו? כי אנו לא משתמשים בהם יותר. יש לזכור שהאדם עדיין לא סיים את האבולוציה שלו (אף ייצור לא סיים את האבולוציה) ואנו בסך הכול תצורת ביניים בין מה שהיה למה שיהיה. ולכן חלק המאברים שלנו לא מושלמים (ראו דיון על התוספתן) אני לא מסכים שאבר שהופך להיות מיותר במהלך האבולוציה נשאר "כי הוא לא מפריע". לכל אבר יש מחיר (באנרגיה של הבנייה ומשקל שהוא מכביד על הגוף) ולכן תמיד יהיה לחץ לנוון אברים מיותרים. יתכן שהתנוונות של האצבעות נעצרה כי אנו בכל זאת עושים בהן שימוש קטן (שיפור היציבות). קפהש

gala lo

New member
נראה לכם הגיוני

שהן פשוט יהפכו למין אצבע אחת גדולה וארוכה לרוחב הרגל? (זאת אומרת, שכל האצבעות כביכול 'יתחברו' לאט לאט ויהיה שם מין סנפיר כזה.. כמו בכנפיים של מטוסים) נראה לי שאיבר כזה ימלא את השימוש שיש להן עכשיו (שיפור יציבה, תפיסה של משהו והרמתו- לעיתים רחוקות יחסית ובצורה מוגבלת) סתם מנסה להעלות השערות לאן מועדות בהונותינו.

למעלה