למה צריך מצע

Marks103

New member
למה צריך מצע

מעבר לאיכות הסביבה: נניח ואני משכנע מתנחלת מאפרת להצביע לכם, ואז באמת יוצא מצב בו ההתנתקות השנייה עולה להצבעה, ואתם הקול המכריע, ותומכים, והיא מפונה מביתה...מה אני יכול להגיד לה? שהעיקר שהאוויר נקי? בוודאי שלא...בראייה צרה של "איכות הסביבה" היא תמכה ישירות במפלגה שסילקה אותה מהבית. אפשר לומר זאת גם על עניים וקיצוצים בקצבאות, חרדים וביטול חוק טל, מצביעי שינוי לשעבר ואיסור מכירת חזיר ועוד ועוד ועוד. לכן, אתם לא פונקציה. לכן, אתם לא תהיו בכנסת. לכן, אני לא אצביע לכם.

לדעתי אתה טועה

שלום מארקס, מפלגת הירוקים לא הייתה בקדנציה הקודמת בכנסת וכל ההחלטות האלו אנחנו לא היינו שותפים! אני בטוח שאם היינו חלק מן ההחלטות שהיו מתקבלות היו יותר טובות ויותר מתחשבות בסביבה, ובאנשים. תודה, דרור

Marks103

New member
זה לא רלוונטי

אם הייתם או לא. העובדה היא שאני לא אוכל לישון בלילה אם אני אדע שגרמתי לידידה מתנחלת שלי לתמוך בפינוי של ביתה שלה. כנ"ל לשאר הנושאים עליהם דיברתי.

שהמתנחלת תעשה את השיקולים שלה

ואם לא בא לה לבחור, שלא תצביע לירוקים, שלפי מה שהבנתי תמכו ויתמכו בהתנתקות.

../images/Emo42.gifהרי ברור כשמש../images/Emo42.gifידידתך תפונה

עם הירוקים ובלי הירוקים לעומת זאת יש סיכוי שהאויר שאתה וילדיך תנשמו יהיה נקי יותר ובריא יותר עם הירוקים מאשר בלעדיהם. אני כבר הלטתי למי להצביע ואני מנסה לשכנע את סובבי בנכונות החלטתי. לא רק שאתם תכנסו אלא יהיו לכם לפחות שלושה חברי כנסת. ניפגש ביום שאחרי. יום טוב וצלול לכם. רוני

Justin Angel

New member
דמגוגיה זולה

בלי שהירוקים באמת יעשו שום דבר ממה שכתבת למעלה כבר האשמת, הרשעת והענשת אותם. אצלי, איכות הסביבה זה בדיוק התשובה. שום מפלגה בארץ, בעולם ובכל היקום כולו לא תוכל לתת מענה שיתאים ב-100% ליותר מבן-אדם אחד. ולכן העובדה שהירוקים התמקדו על מצע ממוקד איכות הסביבה ולא התפזרו לאלפי כיוונים הופכת אותם להרבה יותר מאפשרות ריאלית עבורי. הירוקים כן פונקציה. הירוקים בתקווה יהיו בכנסת.

בכלל לא.

דרור כבר כתב מספר פעמים ששאיפתו היא להיות לשון מאזניים- כלומר הוא מוותר מראש על עמדה מדינית. מאחר ולאנשים רבים בארץ העמדה המדינית היא החשובה יותר, סירוב להצהיר על עמדה כזו מבריח- ובצדק- גם מצביעי ימין וגם מצביעי שמאל.

Justin Angel

New member
סבבה

לי חשובה יותר עמדה ברורה ונחרצת בנושא איכות הסביבה מאשר מצע מזוייף, לא אמין ובלתי ריאלסיטי בקשר למצב המדיני. זה אני וככה אני בוחר להצביע.

גם לי חשובה עמדה ברורה ונחרצת

בנושא איכות הסביבה. לכן לא אצביע עבור הירוקים בבחירות אלה, מתוך תקוה שישכילו להביא מצע רציני יותר בבחירות הבאות, עם מועמדים רציניים יותר.

Marks103

New member
ממש לא דמגוגיה

חבוב, נניח וידידתי האהובה תצביע לירוקים. והירוקים יהיו הקול המכריע והיא תפונה מביתה...מה היא תחשוב? שלפחות האוויר נקי והנחלים זורמים? כל הנחלים בעולם שילכו פייפן, כרגע פינו אותה מהבית. הבנת? עכשיו לך תן תלונה למישהו בלי כומתה.

clear

New member
תרשה לי להיות קיצוני לרגע

זה כבר לא סוד- יש אלפי הרוגים ארץ מידי שנה בשל זיהום אויר- מעל אלף מתוכם בגוש דן. אם רק אלף מתים, כמה יש שסובלים? מה תגיד לחברתך שהצליחה לשמור על ביתה בהתנחלות, או שלא- אבל שחבר או קרוב משפחה שלה סובל מאסטמה או שחס וחלילה יקרה לו משהו חמור יותר? זו לא דוגמא מופרכת, משום שהיא מתרחשת כאן מידי יום ביומו- מספיק להסתכל על הענן השחור והמפחיד שעומד מעל איזור גוש דן, ואם אינך מכיר סע לירושלים בבוקר וחזור מיד- אתה תראה ענן שחור-צהוב מפחיד שבמשך הלילה עלה למעלה ובמשך היום פשוט "נוחת" על גוש דן והישר לריאות שלנו. עוד כמה זמן אתה חושב שהגוף שלנו יוכל לספוג את הענן הזה בלי להביע מחאה? מה יקרה כאן בעוד 10 שנים אם לא תהיה מפלגה חזקה שתדאג להילחם בחברי כנסת שמעודדים תעשיה בלתי מתפשרת- למשל אנטנות שלולריות בכל מקום בלי אפשרות אפילו לתבוע את החברות על נזקים, תעשיות נשק מזהמות- לך לדבר עם תושבי רמת השרון על הנזקים הכלכליים שנוצרו בעקבות מפעלי תע"ש. אני לא אמשיך, פשוט אי אפשר יותר לשחק אותה עיוורים שלא רואים מה קורה פה. המלחמה על הבית שחברתך עושה- היא חשובה ביותר. המלחמה על אויר נקי ומים נקיים והפחתת קרינה חשובים לא פחות וכנראה אפילו יותר, משום שהם הגיעו למימדים מאד מסוכנים.

למעלה