למה צריכים לשחרר את החטופים?

ריקי זו אני

Well-known member
לא בדקתי כמה זמן שהו חיילנו במלחמת יום הכיפורים ולאחריה בשבי... מצרים וסוריה, גם לא בדקתי כמה זמן שהו בשבי חיילים ואזרחים בשבי הסורי בין המלחמות... ואני חושבת שהשאלה הזו אינה רלוונטית כאן ועכשיו בעיקר בגלל המצב שבו מדינת ישראל נמצאת בו כיום... להבדיל מי מה שהיה כאן לפני 50 שנה או 65 שנה.
אז למה שחרור החטופים זה מעשה נכון, לדעתי???
מכל המלל שאני שומעת סביבי, ואני קשובה לערוצים מסויימים מאוד ולאחרים ממש ממש לא מקשיבה, כמה מסקנות שד.א. לא כולן קשורים לחטופים עצמם... ודאי שלא ל'משפחות החטופים'.
אז -
א. ראשי צבא ההגנה הביאו את הצבא למבוי סתום. אין ספק שהלחימה ברצועת עזה מתנהלת כשאין לבכירים כיוון, אין רצון ואין מוטיבציה לנצח... כפי שהוגדר ע"י הדרג המדיני.
ב. הדרג המדיני שגא שגיאות קשות ביום ה8/10/23 כאשר שיכנע את עצמו ש'סוסים עייפים לא מחליפים באמצע העליה' וכעת כאשר שר הבטחון הכושל ביותר שידעה המדינה הוחלף... והמושכות עברו לדרג המדיני מלא מלא
ג. שמחבר את א' וב' להפסקה זמנית בלחימה, זמן לרענון כוחות, רענון החשיבה הטקטית והאבטרטגית, רענון המטכ"ל, הרחקת האחראים לכשל הנורא... ושחרור החטופים.
ד. אנחנו עוד לא יודעים לאן ישוחררו המחבלים. מקווה שמחוץ לגבולות..., אבל צה"ל יהיה חייב להחליף דיסקט לגבי יו"ש והמלחמה במחבלים שם...
כחלש מההבנות שדי לטרור... לכל טרור.

Harrington

Well-known member
מנהל

למה צריכים לשחרר את החטופים?​

כי עם ישראל זקוק לזה.

אם נפעיל שיקולים לוגיים, הרי שלא נשחרר את החטופים. כל הגיון בריא פועל נגד זה. אם נבחן את זה על-פי שאלת כדאיות, נגיע לאותה מסקנה (שלילית). אבל... לטוב ולמוטב הגענו למצב בו עם ישראל פשוט זקוק לשחרור הזה. כמובן שמבחינה הומניטארית גם יש עניין לשחרר, אבל זה תמיד היה ויהיה נכון. אבל כעת פשוט הגענו למצב כזה שאנחנו צריכים את זה. אמנם ברי לכל בר דעת שנשלם מחירים קשים על השחרור הזה. ועדיין.

שמלת תחרה1

Well-known member
לא בדקתי כמה זמן שהו חיילנו במלחמת יום הכיפורים ולאחריה בשבי... מצרים וסוריה, גם לא בדקתי כמה זמן שהו בשבי חיילים ואזרחים בשבי הסורי בין המלחמות... ואני חושבת שהשאלה הזו אינה רלוונטית כאן ועכשיו בעיקר בגלל המצב שבו מדינת ישראל נמצאת בו כיום... להבדיל מי מה שהיה כאן לפני 50 שנה או 65 שנה.
מכל המלל שאני שומעת סביבי, ואני קשובה לערוצים מסויימים מאוד ולאחרים ממש ממש לא מקשיבה, כמה מסקנות שד.א. לא כולן קשורים לחטופים עצמם... ודאי שלא ל'משפחות החטופים'.
אז -
א. ראשי צבא ההגנה הביאו את הצבא למבוי סתום. אין ספק שהלחימה ברצועת עזה מתנהלת כשאין לבכירים כיוון, אין רצון ואין מוטיבציה לנצח... כפי שהוגדר ע"י הדרג המדיני.
ב. הדרג המדיני שגא שגיאות קשות ביום ה8/10/23 כאשר שיכנע את עצמו ש'סוסים עייפים לא מחליפים באמצע העליה' וכעת כאשר שר הבטחון הכושל ביותר שידעה המדינה הוחלף... והמושכות עברו לדרג המדיני מלא מלא
ג. שמחבר את א' וב' להפסקה זמנית בלחימה, זמן לרענון כוחות, רענון החשיבה הטקטית והאבטרטגית, רענון המטכ"ל, הרחקת האחראים לכשל הנורא... ושחרור החטופים.
ד. אנחנו עוד לא יודעים לאן ישוחררו המחבלים. מקווה שמחוץ לגבולות..., אבל צה"ל יהיה חייב להחליף דיסקט לגבי יו"ש והמלחמה במחבלים שם...
חייבים לשחר את השבויים, המדינה אחראית על אזרחיה.

דורון-55

Active member
אז -
שאלה קשה
מבחינה הומנטורית להחזיר ממזמן
מבחינה צבאית כמו שאנחנו מתנהלים עכשיו הדשדוש והחוסר מחץ
ההתנהלות הצבאית של יציאה לפשיטות וחזרה לא תורמות לנו הרבה
והוכיחה את שזה לא הולך טוב.
ועולה לנו בחיי החיילים ועוד משפחות מצטרפות למשפחת השכול
מליון איש יחזרו לצפון הרצועה מי יוציא אותם שוב
החמאס מקבל את הסיוע ההומנטרי ומתנהג שיש בעל הבית בעזה
להחזיר מחבלים עם דם על הידיים ...כמה .. ולאן .??
ומה יקרה עם החטופים שנשארים מתי ישוחררו במידה וישוחררו
ומה אומרים למשפחות שיקיריהם נשארים בשבי .
דילמה מאוד קשה
ראש הממשלה החלטה קשה לפנייך
מה שתעשה לא יהיה טוב (בעצם גם אם היית מחזיר את כולם זה לא היה טוב בעיני חלק )

שמלת תחרה1

Well-known member
שאלה קשה
מבחינה הומנטורית להחזיר ממזמן
מבחינה צבאית כמו שאנחנו מתנהלים עכשיו הדשדוש והחוסר מחץ
ההתנהלות הצבאית של יציאה לפשיטות וחזרה לא תורמות לנו הרבה
והוכיחה את שזה לא הולך טוב.
ועולה לנו בחיי החיילים ועוד משפחות מצטרפות למשפחת השכול
מליון איש יחזרו לצפון הרצועה מי יוציא אותם שוב
החמאס מקבל את הסיוע ההומנטרי ומתנהג שיש בעל הבית בעזה
להחזיר מחבלים עם דם על הידיים ...כמה .. ולאן .??
ומה יקרה עם החטופים שנשארים מתי ישוחררו במידה וישוחררו
ומה אומרים למשפחות שיקיריהם נשארים בשבי .
דילמה מאוד קשה
ראש הממשלה החלטה קשה לפנייך
מה שתעשה לא יהיה טוב (בעצם גם אם היית מחזיר את כולם זה לא היה טוב בעיני חלק )
בעייתי שהעם מפולג גם בזמן שיש חטופים.

nothing but the truth

Well-known member
ההשוואה למלחמת יום כיפורים אינה רלוונטית. שם העימות היה בין מדינות, וכמקובל בוצעו חילופי שבויים לאחר הסכמי הפסקת אש (לא מבצעים חילופי שבויים בזמן לחימה). חיילים שבויים - גם אם הם סורים ומצרים, אינם בהכרח פושעי מלחמה או טרוריסטים.
כאן זה מול ארגון טרור ולא מדינה, אשר דורש שחרור של טרוריסטים, והעסקה הראשונה בוצעה עוד בתחילת הלחימה, ושיחות היו במשך תקופה ארוכה תוך כדי לחימה.

באופן כללי, ובלי לי שיש לי ידיעות מוצקות בנושא, אני שותף לתחושה שלך שנראה שהלחימה מדשדשת (גם אם אני לא מסכים לגבי הסיבה שגרמה לכך) , ובמקרה כזה גם לנו יש אינטרס להפסיק אותה.
זה די חסר משמעות אם צה"ל יהרוג עוד 20 טרוריסטים, 200 טרוריסטים או 2000 טרוריסטים, כאשר יש שם מאגר פוטנציאלי של 2,000,000 (כן, אצלם גם נשים וילדים מבצעים פיגועים).
יש חשיבות לפגיעה בתשתיות טרור : מנהרות, משגרים, אמל"ח , ופגיעה בראשי טרור. לגבי כמה חמאסניקים "פשוטים" נחסל - לדעתי , חסר משמעות.

ההשוואה למלחמת יום כיפורים אינה רלוונטית. שם העימות היה בין מדינות, וכמקובל בוצעו חילופי שבויים לאחר הסכמי הפסקת אש (לא מבצעים חילופי שבויים בזמן לחימה). חיילים שבויים - גם אם הם סורים ומצרים, אינם בהכרח פושעי מלחמה או טרוריסטים.
כאן זה מול ארגון טרור ולא מדינה, אשר דורש שחרור של טרוריסטים, והעסקה הראשונה בוצעה עוד בתחילת הלחימה, ושיחות היו במשך תקופה ארוכה תוך כדי לחימה.

באופן כללי, ובלי לי שיש לי ידיעות מוצקות בנושא, אני שותף לתחושה שלך שנראה שהלחימה מדשדשת (גם אם אני לא מסכים לגבי הסיבה שגרמה לכך) , ובמקרה כזה גם לנו יש אינטרס להפסיק אותה.
זה די חסר משמעות אם צה"ל יהרוג עוד 20 טרוריסטים, 200 טרוריסטים או 2000 טרוריסטים, כאשר יש שם מאגר פוטנציאלי של 2,000,000 (כן, אצלם גם נשים וילדים מבצעים פיגועים).
יש חשיבות לפגיעה בתשתיות טרור : מנהרות, משגרים, אמל"ח , ופגיעה בראשי טרור. לגבי כמה חמאסניקים "פשוטים" נחסל - לדעתי , חסר משמעות.
לי לא ברורה העסקה, זה או שעושים בשלמותה או שלא עושים, למה חטוף א' שווה יותר מחטוף ב'?
לא מקבלת את הטיעון של הומניטרי, כי דיי ברור שחטוף ב' שיישאר דינו גזר דין מוות.
מה גם שהעסקה הגרועה שעשו יכולה להיות עסקה בעבור כול החטופים.

גם באשר לנתניהו, הוא לא יקבל את קולות החטופים ומשפחותיהם כשיהיו בחירות.
בכל אופן, לא הייתי רוצה להיות במקומו של נתניהו.

נערך לאחרונה ב:

nothing but the truth

Well-known member
לי לא ברור העסקה, זה או שעושים בשלמותה או שלא עושים, למה חטוף א' שווה יותר מחטוף ב'?
לא מקבלת את הטיעון של הומניטרי, כי דיי ברור שחטוף ב' שיישאר דינו גזר דין מוות.
מה גם שהעסקה הגרועה שעשו יכולה להיות עסקה בעבור כול החטופים.

קטונתי מלהחליט לגבי איך לעשות ומה נכון יותר. אני לא מצוי בפרטים ויודע רק מה שמפורסם בתקשורת, שגם לגבי זה לא בטוח עד כמה זה מדויק.

גם באשר לנתניהו, הוא לא יקבל את קולות החטופים ומשפחותיהם כשיהיו בחירות.

ממש לא רלוונטי.

בכל אופן, לא הייתי רוצה להיות במקומו של נתניהו.

להיות ראש ממשלת ישראל זה אחד התפקידים הקשים בעולם. הוא אמור להכיר כי כבר היה בתפקיד הזה בעבר.
במידה מסויימת הוא גם "זרע" את זרעי העיסקה הזו ברגע שביצע את עסקת שליט המופקרת.

קטונתי מלהחליט לגבי איך לעשות ומה נכון יותר. אני לא מצוי בפרטים ויודע רק מה שמפורסם בתקשורת, שגם לגבי זה לא בטוח עד כמה זה מדויק.
ברור שלא מדויק.
ממש לא רלוונטי.
בגדול אתה צודק, אבל מכיוון שהעסקה לא טובה למדינה מבחינה ביטחונית, זה כן מוסיף שיקול, גם אם לא היה צריך להוסיף.
להיות ראש ממשלת ישראל זה אחד התפקידים הקשים בעולם. הוא אמור להכיר כי כבר היה בתפקיד הזה בעבר.
במידה מסויימת הוא גם "זרע" את זרעי העיסקה הזו ברגע שביצע את עסקת שליט המופקרת.
תפקיד כפויי טובה ואין לי מושג, איך אנשים כה כמהים להיות בתפקיד זה, היוקרה לא שווה את הרדיפה של כולם וחוסר שביעות רצון ללא קשר של מה תעשה.
הוא "זרע" את "זה" כי גם שם היה נתון בלחץ לא פרופורציונלי מהציבור, הצליח להחזיק מעמד 3 שנים לאחר שאולמרט החזיק את ה-3 שנים הראשונות.
הציבור שקרן, המון מאלו שתמכו בעסקה, היום אומרים שהוא עשה טעות שהסכים לה.

nothing but the truth

Well-known member
בגדול אתה צודק, אבל מכיוון שהעסקה לא טובה למדינה מבחינה ביטחונית, זה כן מוסיף שיקול, גם אם לא היה צריך להוסיף.

אוי לנו אם זה מוסיף שיקול. זה גם לא מוסרי וגם טפשי. משפחות החטופים במילא כבר כאן, והחטופים מהווים כמות קולות זניחה. מעבר לכך שהקו שאת מציגה בעייתי, כי לפי זה מישהו יכול לטעון שנתניהו הפקיר את ביטחון תושבי העוטף כי אין שם מצביעים שלו.

תפקיד כפויי טובה ואין לי מושג, איך אנשים כה כמהים להיות בתפקיד זה, היוקרה לא שווה את הרדיפה של כולם וחוסר שביעות רצון ללא קשר של מה תעשה.
הוא "זרע" את "זה" כי גם שם היה נתון בלחץ לא פרופורציונלי מהציבור, הצליח להחזיק מעמד 3 שנים לאחר שאולמרט החזיק את ה-3 שנים הראשונות.
הציבור שקרן, המון מאלו שתמכו בעסקה, היום אומרים שהוא עשה טעות שהסכים לה.

לא קונה את התירוצים וההנחות האלה.
גלעד שליט היה חייל (לא אזרח) שלא נלחם ונחטף במשמרת של אולמרט. אם אולמרט היה יכול להחזיק , נתניהו שהיה מנוסה ממנו כראש ממשלה צריך היה להחזיק. מי שלא עומד בלחץ שלא יהיה ראש ממשלה.
פשוט באותה תקופה הייתה את מחאת הקיץ (האוהלים) ושביתת הרופאים וזו הייתה דרך פשוטה וקלה להסיט את תשומת הלב.
הייתה ביקורת אדירה על העסקה גם מקרב אלה שלא נחשבים "ביביסטים" או ימנים קיצוניים.
כדוגמה - העיתונאי בן דרור ימיני (שיש אפילו שטוענים שהוא שמאלני). שימי לב לגבי התאריך של הכתבה - לפני ביצוע השחרור בפועל.

ריקי זו אני

Well-known member
נתתי את ההשוואה לשבויי מלחמת יום הכיפורים 1973 מאחר וזו היתה הפעם האחרונה שהוחזרו שבויי מלחמה.
אני מודעת לגמרי שעסקינן במצב שונה מהותית מאחר שכאן ועכשיו מדובר בנשים, חיילות, מבוגרים חלקם חולים וכו. אבל המשפתף לאלה ולאלה בעינויים הקשים, הרעבה וכו.
מבדיקה שערכתי... שבויים ממצרים נחתו כאן אחרי למעלה מחודש והשבוייים מסוריה נחתו כאן ב1/6/74...

למעלה