אני חושבת שזה בלוף
אני חושבת שאם אני לא אוהבת את עצמי אני לא יודעת ולא יכולה באמת לאהוב האחר ולתת לו פשוט שכשאני כן אוהבת ה"אחר"/ה"שני" מה שקורה זה שהוא מעורר האהבה שיש בי בעצם אליי זה נשמע מוזר? מאחר ואני יודעת שה"אחר" הוא ההשתקפות שלי כלומר חווית "אני" של עצמי מסוימת אז כל אהבה שאני נותנת לו אני נותנת לעצמי בעצם ואני יודעת שכשאני ריקה וחסר לי ואני לא מאושרת ולא יודעת לאהוב את עצמי אני לא נותנת לאפחד ולהפך. כשאני מאושרת וטוב לי עם עצמי ולעצמי - כמה קל לי לחלוק ולתת לאחר מהטוב שלי/שבי. אני לא מרגישה שקל לי לתת וקשה לי לקבל פשוט קשה לי להזדקק/להצטרך/להיות תלויה. אני לא אוהבת להיות במקום הזה ואולי זה בעצם אותו הדבר...
בכל אופן, מבחינתי לאהוב את האחר זה לאהוב את עצמי אבל אם אני לא מספקת צרכיי ואוהבת את עצמי קודם או במקביל, אין לי במה לתת לאחר ולאהוב אותו כי אני מונעת אהבה מעצמי והופכת כאילו קורבן, וכל זאת אנחנו עושים/ות בשביל
רווחמסוים שאנחנו מקבלים תמורת ההקרבה הזאת/הקורבנות הזאת
הנקודה המרכזית פה שבעצם אתן שואלות היא לדעתי כזאת:- למה אנחנו שמים עצמנו תמיד אחרי ה"אחר"/הזולת למה אנחנו לא שמים עצמנו במרכז למה תמיד לא מגיע לנו, או מגיע לנו אחרי כולם למה אנחנו באים ממקום של לא ראויים לדעתי זה חד וחלק כי כך לימדו אותנו להתנהג. כל התנהגות אפשר ללמוד לשנות
כל זאת בנסיון ללמד אותנו להתחשב באחר ולחלוק ש"הם" קודם ואנחנו אחרי זה. יוצא שהרבה פעמים מגנים אותי על כך שאני נורא "אגואיסטית" במשפחה שלי (שהיא משפחה מאוד מיוחדת אין ספק
, אבל לכולנו יש אחת כזאת לא?
)ואפילו בין אנשים שאני מכירה זה עלה, למרות שבמשפחה שלי זה עולה הכי הרבה ומתי אני הכי רואה את זה עולה? כשהם רוצים ממני משהו כשהם רוצים ומנסים לתמרן אותי לנצל אותי להפוך אותי לקורבן לגרום לי לשרת את האינטרס שלהם לגרום לי לשתף פעולה אתם גם כשאני לא באמת רוצה לשחק אותה נהנית בשביל מישהו אחר, להיות שם בגלל מישהו אחר כדי להשביע רצונו של מישהו אחר, כי ה"אחר" בא לפניי ולא אחריי, והרבה פעמים על חשבוני אז... אגואיזם זה OUT ואהבת הכלל על חשבון עצמי זה IN? למה מי מת? אנחנו עושים את זה כי יש מחיר כבד בחברה שלנו ללהיות "במרכז"/במקום הראשון. יש מחיר כבד כשאומרים "אני הנני"
מהו המחיר? דחייה, גינוי, לא מאפשרים לך להיות שייך בתנאים שלך (ולבנות/נשים זה עוד יותר לפעמים, כי אנחנו צריכות להיות רעיות ואמהות, נותנות שירות על חשבון עצמנו, מוותרות כל הזמן כביכול. ככה מגדלים את הבנות, לוותר על עצמן למען האחר כי האחר חשוב יותר וקודם)
איך נתגבר על זה שאנחנו בכל זאת עושים את זה? לדעתי - נתרגל (זה תהליך!) הוויתור על רווח השווא הזה מאחר ואנחנו לא תלויים "בהם" לאהבה, אישור, שייכות ויש לנו ים של אפשרויות עם מי להיות ומה ואיך לעשות ומאחר ותמיד נוכל למצוא מקום בו כן יאהבו אותנו גם כשנשים את עצמנו במקום הראשון, בסביבה אוהבת ותומכת שדומה למי שאנחנו בוחרות להיות, האני "החדש" שלנו (ונכון. יש לזה מחיר. הרבה פעמים הסביבה הקרובה ביותר שלנו דווקא לא תאהב את זה כי דווקא הם הכי חונכו/מחנכים/מחונכים על ברכי רעיון השווא הזה של ביטול העצמי "למען" האחר) כן נאהב עצמנו קודם ולא אחרי זה כן נתעקש לעשות מה שאנחנו רוצות בשביל עצמנו ואח"כ בא כל היתר (וכך מחנכים דור גאה של ילדים ובפרט - בנות, כי הבנות מאוד סובלות מזה) לא רק אני, אלא קודם אני ומתוך נקודה של קודם אני בא גם "אחר כך אתה/ם" בלי תחושת תסכול קורבנות וחריקת שיניים וכעסים וטינה ועויינות מצטברים יש לכל דבר מחיר אבל התמורה גדולה בהרבה כי מה שאנחנו נעשה יעשו צאצאינו, אפילו למי שאין צאצאים, הדור הבא כך או כך גדל על ברכיי הדור הזה ומתחנך ממעשיו אז... זה המחיר של עכשיו! הדרך הקצרה ביותר אך הארוכה היא לוותר ולשתוק בשביל שלום תעשייתי וקבלה הדרך הארוכה יותר אך המועילה היא לעמוד על שלנו ולעמוד במרכז אנחנו קודם
את דבריי אני אומרת כי אני באה ממשפחה כזאת שמבטלת את ה"אני" שלך למען הכלל, אם רק תרשה לפעמים אני מרשה ולפעמים נכנעת הרבה פעמים אני חשה את עול המשפחה שלי והצאצאים עליי, אפילו כשאני לא יכולה לעשות בשבילם כלום, פשוט כ.. אחריות עליהם לפניי כאילו אני צריכה לוותר על עצמי בשבילם גם זו מחשבת שווא שלי וזה בולשיט גדול כי כשאני לא לעצמי, אני גם לא לאחר וכשאני כן לעצמי ממילא אני גם לאחר ובסוף מי שמפסיד זו גם אני וגם האחרים אז.. אם אתם חושבים/ות על האחר תחשבו קודם על עצמכם ותעשו מה שטוב לכם ו... שוב, למאולפים שבינינו זה תהליך אבל האם אנחנו יוצאים/ות לדרך או לא זו השאלה האם אנחנו מוותרים על עצמנו או לא בידנו התשובה נשיקות
ואל תגידו, אין כמו הספיצ'ים שאני דופקת פה חחח אבל מה, היה לי מה להגיד אז את דברי לעם, אמרתי