למה רוב הדתיים נוטים לימין?

SupermanZW

Well-known member
הימין דואג לשמור על השלטון

מכיוון שנוצר מצב בו לא ניתן להקים קואליציה ללא החרדים גם השמאל מוכן לתת לדתיים מה שהם רוצים, הסיבה להצבעה לימין במערכות הבחירות האחרונות ולליכוד באופן ספציפי לא רק בקרב הדתיים אלא גם בקרב אלה שאינם דתיים היא האמונה המטופשת שאין אלטרנטיבה לביבי והרי אי אפשר לייצר אלטרנטיבה מבלי לתת הזדמנות למישהו אחר.

שלא ישתמע מדברי חס וחלילה שאני תומך בשמאל, נהפוך הוא, אני ליברטאריאן (או בלשון אלה שאינם מבינים קפיטאליסט קיצוני, למרות שהמינוח הזה שגוי ואוכל להסביר מדוע) אבל נמאס לי מאוד מביבי ואין סיכוי שאצביע לו אי פעם כי אינו נאמן אפילו לאידיאולוגיה שהוא מייצג. אני מצביע למפלגות שאינן עוברות את אחוז החסימה בניסיון ליצור אלטרנטיבה, אני מעדיף שהקול שלי ילך לפח מאשר שילך למפלגה שאינה נאמנה לעקרונות של עצמה ודופקת את בוחריה.

אתם יכולים להיות בטוחים שמהשמאל תוכלו לקבל בדיוק את מה שאתם מקבלים מהימין, אבל זה לא הופך את השמאל לעדיף.

amior321

New member
למה רוב הדתיים נוטים לימין?

והלוא בדת עצמה אין נטיה לימין או לשמאל
אבל בפועל זה מה שקורה
מישהו יודע להסביר לי?

the ror

New member
שאלה מורכבת... (כמו כל דבר שקשור לפוליטיקה...=))

קודם כל, אתה משתמש במילים שאנשים שונים יתנו להם משמעויות שונות (דתיים, ושלא לדבר על ימין ושמאל בפוליטיקה).
לא יודע אם זה נכון בכלל שרוב הדתיים נוטים לימין וגם לא בטוח שאני יודע את סיבותיהם גם עם כן אבל אנסה להתייחס לנקודת המבט שלי ואולי זה יעזור...
&nbsp
מבחינתי השאלה אינה אם לבחור ימין או שמאל אלא מי ישרת וישקף את העקרונות הבסיסיים שלי הכי טוב.
עם ישראל, מדינת ישראל וארץ ישראל חשובים לי ולכן אני נגד דברים שעלולים לפגוע בהם וכיום לצערנו השמאל בהחלט מזיק ופוגע בהם.
מצד שני, ערך החיים, דרך ארץ וקבלת האחר הם ערכים מאוד חשובים ובסיסיים בעיני...
כיום אני מעדיף לנטות לימין שנראה שיותר סביר שישמור על הזהות היהודית שלנו ולסמוך על כך שימצא את האיזון איך לעשות זאת עם מקסימום שמירה על שאר הערכים המדוברים.
לצערי אין כיום מפלגת מרכז או שמאל אמיתית שמשרתים את השאיפה הזו (ויש גם כמה מפלגות ימין שלא). לכן חשוב לבחון כל איש ציבור/מפלגה לגופה בלי קשר להגדרה כללית של ימין או שמאל...

SupermanZW

Well-known member
אבל בפועל הימין הוא זה שמסר שטחים, לא השמאל

הימין מוציא לפועל את כל הרעיונות של השמאל, הימין צבוע ומושחת אפילו יותר מהשמאל. אם אתה מצביע לימין מתוך האמונה שהימין ידאג ל"ארץ ישראל השלמה" אינך אלא הוזה ואם אתה עדיין מאמין לביבי שכל מילה שהוא מוציא מהפה היא שקר מוטב שלא תצביע כלל.

מכיוון שאי אפשר להקים קואליציה ללא חרדים השמאל ישמור על זהות יהודית אם הוא רוצה או לא רק כדי להצליח להיות בקואליציה. הצבעה לימין מתוך אמונה שהימין ידאג לאינטרסים דתיים יותר מהשמאל היא טמטום מוכח, ההיסטוריה מראה שבשנותיה הראשונות של מדינת ישראל השמאל דאג לאינטרסים הדתיים יותר מהימין ותמיד היה פער משמעותי מאוד בין ההבטחות לבוחרים לבין מה שקרה בפועל.

הכי גרוע זה לבחור במי שאתה יודע בוודאות שמרמה אותך ואינו מתכוון לקיים אף אחת מהבטחותיו.

the ror

New member
מה אמרתי ומה הגבת... או שסתם רצית לנאום בלי קשר?

לא דיברתי על אינטרסים דתיים.
לא מסכים עם הנחות הבסיס שלך ולא עם המסקנות שאתה מסיק על פיהם.
&nbsp
אגב, אין מה להשוות את השמאל בשנותיה הראשונות של המדינה לשמאל כיום...

E טי

New member
כי הקומוניזם והסוציאליזם רחוקים מהיהדות

הרבה יותר רחוקים מאשר הקפיטליזם.

SupermanZW

Well-known member
יהודים המציאו את הקומוניזם והסוציאליזם

דווקא את הקפיטליזם הם לא המציאו.

E טי

New member
שים לב שאני דיברתי על "יהדות" ואתה דיברת על "יהודים"

E טי

New member
את הקפיטליזם, בניגוד לסוציאליזם, אף אחד לא המציא

זהו פשוט מונח המתאר את יחסי הכלכלה בין אנשים על בסיס הרעיון של קניין פרטי.
הרעיון של קניין פרטי הוא רעיון מבוסס היטב בתורה ובהגות היהודית בכל הדורות.

את המונח "קפיטליזם", אגב, המציא בכלל מרקס, אבי הקומוניזם והסוציאליזם.

מתלמד8

New member
יהודים בשביל Eטי- לא אני ולא אתה ולא ממציא הקומוניזם,רק -

לפי ההלכה הדתית הקיצונית.

מתלמד8

New member
אולי כפי שאתה מציג עצמך הייתי חוזר-אבל הציבור הד"ל הוא כזה-

זו עובדה.
דוגמה פשוטה-
נגשתי לרבנות בעיר להעיד על רווקותו של חבר לפני חתונתו,
הרב קיבל אותי יפה ,קיבל עדותי והחתים אותי על הטפסים,
לאחר החתונה ביקש החתן לקבל תעודת נישואין ואז "נזכר" הרב שעדותי פסולה כי אינני שומרי שבת והחתן נאלץ לחפש מחליף ולערוך את תעודת הנישואין מחדש,
זו המציאות הצבועה והמכוערת !!! לזה אני מתכוון.
אז אני מספיק יהודי? כנראה שלא,מה הקשר לעדותי לעובדה שאיני שומר שבת???,
בבית המשפט- עדותי כשרה,
אצל הממסד הרבני-אני לא מספיק יהודי.

מתלמד8

New member
על מה להתנצל ? על הדרה מטעם ההלכה ? אתה לא מבין שאני ועוד-

יהודים רבים לא מספיק יהודים עבור הציבור שלך?.
לא שומר שבת-לא מספיק יהודי לעדות? החלקתם על השכל???

מתלמד8

New member
הרב פסל את עדותי כי איני שומר שבת-עובדה,היכן ההשמצה?

מתלמד8

New member
שוב דיבורים -ולא נוגעים בעיקר,והעיקר "משיחיות",דרך הימין-

הדתים המשיחיים יכולים לפנטז על ארץ השלמה(אשליה שדווקא הליכוד התפכח ממנה.)פעמי גאולה ו"ירושלים תגיע עד דמשק"(אשליות סמוטריץ) והקמת הבית השלישי .
מסתבר שזה הולך-בשל תאוות שלטון,יכול קומץ של קיצוניים מחזיק את הימין במקום רגיש.
הימים "ימי בין המצרים",זה קרה לפני -1947 שנים(החורבן) ושוב לפני -1885 שנים(מרד "המשיח" בר כוזיבא),אבל,כמו אז,גם היום הקיצונים לא למדו לקח ולא לומדים לקח גם היום.
הציבור הדתי והחרדי ברובו אוהב שלום ורודף שלום-אלא שקומץ משיחי(או קנאים כמו אז)גורר את השאר ל-"כולה שלי" .

למעלה