למה רופאי עור מפחדים מבטאקורטן?

looloop2

New member
למה רופאי עור מפחדים מבטאקורטן?

אני סובל מפזוריאזיס חריפה מאוד בקרקפת כבר מלא זמן... כל פעם היו מביאים לי שמפואים ומשחות שונות שלא היו באמת עוזרות... לפני שלוש שנים בערך אחד מרופאי העור שהייתי אצלו הביא לי מרשם לבטאקורטן (אם אני לא טועה מכיל סטרואידים) תוך שלושה ימים של מריחה פעמיים ביום הייתי מתנקה לחלוטין מהקשקשת!!, הייתי מורח עוד פעם ביום ולאט לאט יורד בכמות עד שהייתי מפסיק... כל פעם הייתי מצליח להעלים את הקשקשים לבערך חודש וחצי חודשיים ואחר כך כשהיה חוזר הייתי מתחיל את הטיפול שוב... תמיד שמרתי את המרשם ולכן לא היתה לי בעיה להשיג את התמיסה.. בדיעבד קניתי בערך 5 תמיסות כאלה בחלוף שנתיים משגיליתי את התמיסה... לפני חצי שנה בערך איבדתי את המרשם וכשהלכתי לרופא עור הוא לא הסכים לתת לי את המרשם לבטאקורטן, הוא אמר לי שיש לו משהו "הרבה יותר טוב "והביא לי שמפו אלפוסיל... כמובן שהאמנתי לו... השמפו לא עזר לי אפילו קצת... לא הרגשתי בכלל שיפור... אחרי תקופה מסויימת הלכתי לרופא עור אחד ושוב הסברתי לו שהבטאקורטן עזר לי מאוד וגם הוא החליט לתת לי משחה אחרת במקום... לפני 3 חודשים בערך הרופא משפחה הסכים ליתת לי מרשם לבטאקורטן ובאמת אחרי 3 ימים נעלמה לי הקשקשת... לדאבוני איבדתי את התמיסה במהלך טיול והקשקשת חזרה לי... השבוע שוב הייתי אצל רופא עור ולמעשה כמעט התחננתי אליו שיביא לי בטאקורטן והוא בכל זאת רקח לי איזו תרופה מאוד יקרה שבנתיים לא עוזרת אפילו טיפה... כששאלתי אותו למה הוא לא מעוניין להביא לי בטאקורטן הוא אמר לי שעדיף בלי זה... השאלה שלי היא איזו סיבה יש לתרופה שאושרה על ידי משרד הבריאות והוכחה מעשית שהיא הטובה ביותר עבורי עדיין לא מומלצת על ידי רופאי העור?

שלום רב../images/Emo24.gif

אחד מתפקידי הרופא זה גם להגן על בריאותך. לתרופה יש תופעות לוואי ואסור להשתמש איתה תקופות ארוכות. במריחה שטח העור נהיה דק ופגיע לחבלות. העור מתרגל והתרופה מפסיקה להשפיע. גם במשחה סטרואידים מצטברים בגוף ועלולים לפגוע חס וחלילה בכבד או בכליות. זו לא תרופת פלא ויש צורך בזהירות יתרה בשימוש. מידע נוסף רצ"ב

b2erez1

New member
כי אתה מעליב את הרופא

אתה לא אמור להגיד לרופא מה לתת לך , כי זה פוגע בכבודם. היום בעידן של האינטרנט " מידע באינטרנט " כל חולה בא מוכן לרופא וממליץ לרופא מה לתת לעצמו .

למעלה