למה רצית לאמץ?

למה רצית לאמץ?

לא, זה לא התחיל בשאלה הזו. זה התחיל הרבה קודם, בארוחת הערב, בשיחה שהתחילה על סידור הבית, על בעלות על כסף, על השאלה האם זיו תוכל תמיד תוכל לגור בבית, האם היא תוכל לקבל את הבית לעצמה כשתהיה גדולה.
השיחה, כדרכן של שיחות, הלכה והתגלגלה לה. היא הייתה הומוריסטית, גם בשלב בו זיו שאלה על האם תוכל לקבל את הבית כשנמות. באותה רוח הומוריסטית, שמאוד מקובלת על אוריאל ועליי, המשיכה השיחה להתגלגל לשאלה האם זיו תרצה להתגורר איתנו בכלל כשתהיה בת 18. בשלב זה או אחר עשיתי אמפרוביזציה לתגובות בני נוער בגיל אוניברסיטה לחבריהם המתגוררים בבית ההורים.
טעות.
איך שראיתי את פניה של זיו מולי ידעתי שעשיתי טעות, וההומור נגמר בבת אחת.
אם יש משהו שפשוט מפחיד את זיו הוא שמישהו יצחק עליה. כל שהיה בחוץ מלווה בתהיות מדוע זה הסתכל עליה או מישהו אחר. הרעיון שיכול להיות שעוד יותר מעשר שנים מישהו יצחק עליה כי היא גרה בבית עם ההורים חסם את יכולתה לשמוע משהו. עשו אותה uitlachen, וזה כל מה שהילדה צריכה כדי לבכות בהסטריה.
(כשאני מדברת על פחד הבמה של זיו, זה נוגע הרבה פעמים בפחד הזה. זה לא פחד במה במובן הפשוט שלו, אלא פחד שיצחקו עליה בכל דבר ודבר, כולל פחד ממבטים ברחוב. בהגדרה זו ביישנות, וזיו גם משתמשת במילה ביישנות הפלמית כדי לתאר מה היא מרגישה, אך הקיצוניות של זה יכולה לתפוס אותנו לא מוכנים לחלוטין לפעמים.)
אוריאל, שיושב לצידה של זיו, לא הבין מאיפה הבכי הגיע ובבהלה שאל האם קיבלה מכה או משהו כואב לה. אני, שיושבת מול זיו, קמתי ממקומי, הקפתי את השולחן, חיבקתי את זיו והבטחתי לה שזה עוד רחוק מאוד, שהיא עוד צריכה קודם כל לסיים את כיתה ו' (בלשונה של זיו - עוד המוווווווווווון זמן), וגם אז - מה שחשוב זה מה היא תרצה ולא מה אחרים יאמרו.

כבר סיימנו בכל מקרה את ארוחת הערב, אז אוריאל פינה את מקומו, ואני התיישבתי לצד זיו, מציעה לה לשבת בחיקי, להיות עטופה בחיבוקי, בעוד היא מסיימת את שתיית המיץ שלה. זיו מייד נענתה להצעה.
שוחחנו בקולות שקטים, זיו מוגנת בחיבוקי. הסברתי שיש ילדים, וגם מבוגרים, שמחפשים נקודות כואבות כדי לצחוק עליהן. לא כי הן לא טובות, אלא כי הם רוצים להרגיש חשובים והם לא מוצאים דרך טובה יותר מאשר לגרום לאחרים לחשוב שהם לא-מוצלחים.
סיפרתי לה שבכל פעם שמישהו שואל אותי שאלה המתחילה ב"בואי נראה אם את יודעת לפתור את ...." אני ישר עונה שאיני יודעת. הסברתי שזה נובע מכך שאני יודעת שאני חכמה, ולא צריכה להוכיח לאף אחד אחר זאת, גם במחיר שמישהו אחר יצחק עלי. לעומת זאת, אם מישהו ישאל אותי את אותה שאלה כי הוא יחפש עזרה בפתרון, מיד אתגייס לעזור לו. כדי לספר על עוד דוגמאות על כך שיש מי שצוחק על דברים מובנים מאליהם, והדרך להתמודד עם זה היא פשוט להכיר בכך,
העלתי את סיפורה של משתפרת על הפעם בה מישהו צעק ללינדו "אתה מאומץ" ולינדו ענה "ואתה לא" ובזה סיים את ההצקה אחת ולתמיד. מכיוון שזהו סיפור שכלו בעברית, ולא בלשון פלמ-רית הרגילה שלנו, זיו התעכבה על כל מיני הטיות מוזרות (אז התברר לי שלמרות שהיא מכירה את המילה אימוץ בעברית, אין לה מושג מהו מאומץ). היא ניסתה לברר מה גורם למישהו לעשות uitlachen על אימוץ (מה שאישר עבורי שמעולם לא נתקלה בלגלוג על כך שהיא מאומצת, וגרם לי לחשוש שהנה אני יצרתי את ההרגשה שאימוץ עלול להיות רע). אמרתי שאין בזה שום דבר שמצדיק צחוק על מישהו, ולכן התשובה "ואתה לא" סיימה את העניין, כי פשוט השני לא מאומץ בדיוק כמו שלינדו כן. הסברתי לה שזה כאילו מישהו יצחק עליה שיש לה חתול. טוב, זה היה הסבר מובן, אבל תשומת ליבה של זיו פנתה לאימוץ וכבר לא עסקה ב-uitlachen, כך שזיו סגרה את הנושא, ועברה לברר תהיות אחרות. נאלצתי לאשר שלינדו באמת קיים, שאיני מכירה אותו, אבל שמעתי עליו מאמא שלו (שגם אותה איני מכירה, אבל זה לא נראה היה לי הזמן להסביר על הכרות וירטואלית עם אנשים לאורך שנים, מבלי להכיר אותם באמת). שהוא היה kindje כשהסיפור התרחש, אבל עכשיו הוא כבר גדול, ואפילו היה soldaat, וגם את זה הוא סיים.
לבסוף סקרנותה של זיו סופקה, והיא עלתה להתקלח ולהתחיל בשגרת סוף יום.

ואז, כשזמן ציחצוח שיניים והליכה למיטה כמעט הגיע, באה השאלה -
למה רצית לאמץ?
לא, "למה רצית לאמץ אותי?"
לא, "שמחת לאמץ אותי?"
סתם, בירור למה אני רציתי לאמץ באופן כללי.

עניתי, כן, עניתי. עם הרבה דיגדוגים להדגמת רגשות פנימיים שאי אפשר להסביר, אבל זה היה די קצר אז אין הרבה מה לכתוב.
פיתוח של זה בוודאי יגיע בהזדמנות הבאה שלא נהיה מוכנים בה.

זואילי

New member
מרתק

China8

New member
התגובות של ילדינו הרבה פעמים לא צפויות

קראתי בשקיקה את מה שכתבת וזה העלה בי הרבה מחשבות.
בעיקר לגבי תגובות כל כך קיצוניות למצבים שכביכול נראים כאילו שאין בהם לעורר כזו קלחת רגשית.
אצלנו יש פחדים קמאיים אחרים, מאד עמוקים שבוודאי נובעים מטראומות בילדות המוקדמת. אתמול למשל אמרנו לקטנה שתיכננו לה הפתעה ואנחנו נוסעים לדיסנילנד. ציפינו לשמחה, אבל במקום זאת התחילו צרחות אימה ובכי קורע לב שהיא לא רוצה ללכת כי היא מפחדת. היא כבר הייתה שם בעבר ומאד נהנתה... כבר סיפרתי כאן בעבר על החרדה מהצגות וסרטים. אני ממש לא יודעת לפעמים איך להתמודד עם הפחדים האלה.

יסמין@

New member
נראה לי

שאחת מדרכי ההתמודדות הטובה ביותר היא פשוט לקבל שככה היא, לפחות בינתיים. ואז לצפות לכך מראש ולנסות להתארגן בהתאם. נראה שהיא לא אוהבת הפתעות וללכת למקומות הומי אדם וכו'. ואולי היא גם מפחדת מהחושך שיש בבתי הקולנוע ובתיאטרון.
אז בפעם הבאה שתרצי להציע לה מקום כגון דיסנילנד שבו הייתה, אפשר להתחיל עם העלאת זכרונות, תוך כדי שאת מראה לה תמונות (מתארת לעצמי שצילמתם אותה שם כשהייתם שם בפעם שעברה): זוכרת את דיסנילנד? איזה כיף היה לנו שם! ולהמשיך לדבר על כך בלי להגיע מהר ל"פואנטה". ואחר אפשר לשאול בזהירות אם היא הייתה רוצה ללכת לשם שוב. אם רוצה - יופי. אם לא - לא צריך. ואפשר לומר לה שהיא ממש לא חייבת ללכת לשם, רק אם תרצה.

בעצם אני מציעה לקבל אותה ואת הפחדים שלה (אולי זה ישתנה ככל שתגדל, אבל בינתיים זה המצב), לנסות לצפות מראש מצבים שמפחידים אותה (ויש כמובן סיטואציות שאת כבר יודעת מראש שיפחידו אותה ולא צריך לצפות), לא להפתיע אותה ולא להעמיד אותה בפני עובדה אלא לשאול אותה מראש אם היא רוצה ללכת. ואם לא רוצה - לא צריך. לקבל במאור פנים את הסירוב שלה ולעבור הלאה. כלומר, שהיא תדע שזה לגיטימי לא לרצות ללכת למקומות שמפחידים אותה ושלא יכריחו אותה ללכת ולהיות במקום שבו היא לא רוצה. כל זה כמובן כשמדובר בבילוי, בהנאה, בכיף - אם היא לא נהנית וסובלת, זה באמת מיותר. אני כמובן לא מדברת על מקרים שקשורים לשמירה על החיים ועל הבריאות. מה לעשות, לא נעים לקבל חיסונים או טיפול רפואי, אבל כשצריך - צריך. פה מדובר בכיף, ואם לא כיף ועוד מעורר סטרס - עדיף להימנע.

ואסיים במנטרה הידועה: כל זה דעתי האישית והסובייקטיבית שלא מחייבת אף אחת מלבדי וכו' וכו'

fatfat

New member
צ'יינה במיוחד בשבילך

לא רוצה לסוע לדיסניוורלד

ותופתעי לראות כמה סרטונים יש ביוטוב כשמקישים את הכותרת I don't want to go to Disny.

ואני מכירה המון ילדים בגילה שלא אומצו/גדלו בבית ילדים וחוששים מהצגות, סרטים, פארקים.

fatfat

New member
נוגה זה מדהים שהבנות שלנו שבערך

בנות אותו גיל עוברות תהליכים די מקבילים בשני קצוות של העולם.

אז את למה בחרתי לאמץ נשאלתי כבר מזמן והן קיבלו את התשובה האמיתית. והשבוע אחרי מספר חודשים פתאום הקטנה זרקה בעת שסירקתי אותה: "ואם הטיפולים כן היו מצליחים"?.תחלה לא הבנתי על איזה טיפולים היא מדברת וביקשתי ממנה להסביר לי. ואז היא שאלה: "נכון שאם הטיפולים כן היו מצליחים אז לא הייתי מאמצת אותנו"?. פרצה בבכי קורע לב תוך שהיא מנסה לומר שהיא פוחדת שלא הייתי אמא שלה.
עניתי לה שקשה לדעת מה היה אם... מה היה קורה אם הן לא היו נולדות... אם האם הביולוגית היתה מסוגלת לגדל אותן והן לא היו נמסרות לאימוץ... אם היו נמסרות להורים אחרים... אבל שאני מאמינה שיש מכוונת שדאגה שאני לא אצליח להרות ושטיפולי הפוריות לא יצלחו ושהן תיוולדנה לאם ביולוגית שלא מסוגלת לגדל אותן ולכן שנזקקו לאם אחרת ושהגורל הפגיש בינינו. הוספתי גם שהן בדיוק הילדות שתמיד רציתי וחלמתי שתהיינה לי ולא משנה אם ביולוגיות או מאומצות". הגדולה לעומתה התחילה לעשות ספקולציות של עוד המון דברים שלא היו קורים אם... אם לא הייתי בכיתה ג-2 אז לא הייתי חברה של... אם לא הייתי רוקדת בלהקה אולי הייתי זמרת וכו'.

תודה על השיתוף. מעלה שאלות מה עוד מחכה לנו

בהמשך. כנראה שאי אפשר להתכונן. השאלות פשוט באות, וצריך לזרום בזמן אמת.
מעלה לי תהיות מה עוד עובר על הקטנים שלנו בתוך הראש, בקשר לאימוץ, ושאינם תמיד משתפים.

אבי351

New member
בכל שאלה עלינו להיות איתם ולצידם ולענות תמיד

ברגישות רבה עם המון המון אהבה

משתפרת

New member
תודה על השיתוף בחייכם

הילדה הזו! כל כך מוצלחת ומוכשרת: קלטה כמה שפות בזמן קצר, מציירת יפה, מתבטאת כל כך טוב ומביעה מחשבות מפותחות. משהו. מצד שני חוסר בטחון כל כך בולט... חוששת מהלא ידוע, חוששת שילעגו לה, לא מוכנה להתבלט, חוששת שתיכשל- אפילו לחוג ציור הייתם צריכים לשכנע אותה ללכת. ואתם כל הזמן מחזקים, מספרים לה כמה היא מוצלחת וטובה ומוכשרת.. ולה- עדיין קשה.
ברור שתמשיכו להעביר לה את המסרים החיוביים שוב ושוב. ברור גם שכמי שכל כך מודעים להורות שלהם תתנו לה את כל העזרה שתזדקק.
מייחלת כבר ליום בו זיו תראה את עצמה כפי שהיא באמת, כפי שאתם ושכל מי שמכיר אותה רואה.

ואני שמחה שמשהו ממה שעבר על לינדו ועלינו מועיל.

למעלה