למה שאני מעביר דיסק שמותקן

למה שאני מעביר דיסק שמותקן

עלוWIN2000 למחשב אחר המערכת הפעלה לא עולה?? זה לא עולה גם במצב בטוח,סה"כ העברתי את הדיסק ממחשב אחד לשני,שאני מחזיר את הדיסק למחשב הראשון הכל עובד.

אמיר ט

New member
NTFS

חלונות 2000 בדרך כלל הופך את מערכת הקבצים ל NTFS כמו שבד"כ חלונות 98 הופך את מערכת הקבצים ל FAT 32 מערכת הקבצים לא נראית בשום מערכת הפעלה אחרת חוץ מ 2K או NT. אתה יכול להפוך את סוגה של מערכת הקבצים ע"י כלים כגון partition magic 6 אמיר.

מיצו

New member
לא ברור איזה דיסק אתה מעביר.

תן פרטים. כמה דיסקים במחשב? האם אתה מעביר את הדיסק היחיד למחשב אחר, או אולי את הדיסק השני? מה מותקן על המחשב? איזו הודעת שגיאה? מסך כחול או סתם לא עולה? למרות שאכן תיתכן בעיה עם ה- NTFS שלך אני חושד שלא זאת הבעיה. מה לגבי החומרה המותקנת? מעבד? לוח אם? זכרונות? העברת דיסק ממחשב למחשב לא אמורה ליצור בעיה באם מדובר בדיסק היחיד שעליו מותקנת מע´ ההפעלה. אם זהו הדיסק השני תיתכן בעיה בגלל אי-תאימות של ה- MBR. אבל בגלל שלא נתת פרטים קשה לבדוק האם זו הבעיה. אני חושד בבעיה של תאימות חומרה. אחרת מלכתחילה לא היית בכלל מגיע למסך העליה ולא היתה לך האופציה ללחוץ F8 כדי לעלות במצב בטוח. אבל לך תדע. אולי בכלל מדובר במשהו אחר? תן פרטים חביבי. אחרת זה כמו ירייה באפילה בשביל אלה שרוצים לעזור...

antidot

New member
הבעיה היא לא NTFS

כשאתה מעביר דיסק קשיח שיש עליו NT או W2K אתה חייב להקפיד על כמה דברים: - או שהדיסק במחשב שאליו אתה מעביר אותו מתחבר לאותה יציאה של בקר IDE ז"א אם הדיסק היה PRIMARY MASTER הוא חייב להיות גם PRIMARY MASTER במחשב היעד - אפשרות שניה היא לערוך את הקובץ c:\boot.ini (אם הוא לא קיים יש ליצור אותו) הקובץ אמור להראות בערך כמו הקובץ המצורף (שים לב להערות) את ההסבר לעריכת הקובץ תמצא בלינק למטה

מיצו

New member
נכון מאוד, אבל יש גם שיקולים נוספים

כמו למשל האם הדיסק הוא דינאמי או לא, הגדרות הבקר וכו´. לכן היה הרבה יותר פשוט אילו השואל המקורי היה טורח להרחיב, כדי שאנחנו, אלה שרוצים לעזור לו, לא נגשש באפילה. וזה מה שביקשתי ממנו. מה אתה אומר?

antidot

New member
מתבקש

אבל תגיד לי משהו.. יצא לך פעם לנהל רשת עם משתמשים שנותנים לך פירוט מלא של הבעיה ? אני עובד עם מתכנתים ועדיין התאורים שלהם לפעמים נוטים לכיוונים שונים ומשונים. ברכות ANTIDOT

JaMeS_b0nD

New member
בעיה אחרת...

אי אפשר להעביר דיסק ממחשב למחשב כרצונך החופשי, כל ההתקנה של מערכת ההפעלה במחשב הראשון נעשתה על רכיבים מסוימים – כרטיס קול, כרטיס מסך, כרטיס רשת, מודם, עוד כוננים למיניהם, מקלדת, עכבר, כל אלו הם חלקים מאוד ספציפיים למחשב הראשון. האפשרות היחידה שתוכל להעביר את הדיסק למחשב השני היא: ששניהם הם מאותו דגם ובעלי אותם רכיבים זהים לחלוטין שכאשר כתובות של דיסק בין אם זה IDE או SCSI הם אותם כתובות. אז באמת כל זה ניתן לעשות וההעברה לא תיתקל בבעיות, כנראה שאתה מעביר את זה למחשב שהוא לא בעל רכיבים או הגדרות דומות ולכן אתה נתקל בבעיות כדוגמת אי יציבות המערכת או אפילו חוזר בעלייתה בכלל...

למעלה