למה שונאים את לפיד?

דורי 1981

Active member
הצבעתי בעבר ליאיר לפיד מספר פעמים (כנראה שבבחירות הקרובות אצביע למשהו יותר ימני כמו בנט או ליברמן). אני לא מבין למה כ"כ שונאים אותו? נכון, יכול להיות שבלי אביו המנוח טומי הוא לא היה מגיע למשהו בחיים. נכון, הוא תל-אביבי ומדבר בעברית גבוהה ולא יורד לעם כמו נתניהו ודומיו. נכון, אין לו בגרות שזה אידיוטי מבחינתו. אבל תראו לי שחיתות אחת שהוא היה מעורב בה, הן כאזרח מן השורה והן כפוליטיקאי. אולי פשוט שונאים על בסיס של העדפות פוליטיות. נמאס מהטוקבקים על גמד חלול בלי בגרות, שאשתו "משריצה אוטיסטים" (מבחיל שמישהו רק חושב לכתוב את זה) וכדומה. אי אפשר להתווכח לגופו של עניין? עד מתי יצטטו מדף המסרים של ערוץ 14 במקום להשמיע טיעונים מנומקים? אגב, גם על לפיד איימו ברצח ויש לי סימוכין לכך במידת הצורך, אז שראש הממשלה הלא נכבד (ויש לקוות האסיר לעתיד) יפסיק להתבכיין.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הצבעתי בעבר ליאיר לפיד מספר פעמים (כנראה שבבחירות הקרובות אצביע למשהו יותר ימני כמו בנט או ליברמן). אני לא מבין למה כ"כ שונאים אותו? נכון, יכול להיות שבלי אביו המנוח טומי הוא לא היה מגיע למשהו בחיים. נכון, הוא תל-אביבי ומדבר בעברית גבוהה ולא יורד לעם כמו נתניהו ודומיו. נכון, אין לו בגרות שזה אידיוטי מבחינתו. אבל תראו לי שחיתות אחת שהוא היה מעורב בה, הן כאזרח מן השורה והן כפוליטיקאי. אולי פשוט שונאים על בסיס של העדפות פוליטיות. נמאס מהטוקבקים על גמד חלול בלי בגרות, שאשתו "משריצה אוטיסטים" (מבחיל שמישהו רק חושב לכתוב את זה) וכדומה. אי אפשר להתווכח לגופו של עניין? עד מתי יצטטו מדף המסרים של ערוץ 14 במקום להשמיע טיעונים מנומקים? אגב, גם על לפיד איימו ברצח ויש לי סימוכין לכך במידת הצורך, אז שראש הממשלה הלא נכבד (ויש לקוות האסיר לעתיד) יפסיק להתבכיין.
אולי ורק אולי, כי דאג להגדיל את מפלגתו, וחהקטין את גוש בשמאל.

Harrington

Well-known member
מנהל

למה שונאים את לפיד?​

אני לא שונא אותו, אבל בהחלט לא מחבב :). הסיבה לכך פשוטה ונעוצה בין השאר בכך שמאז הקמפיין הפוליטי (הרשמי) הראשון שלו ב2013, האיש מנהל מכונת רעל שכל עניינה לפלג את החברה הישראלית כדי להשיג בכך עוד כמה קולות. מה לעשות, זאת התנהגות שלא מחליקה לי בקלות בגרון. מאז אמנם האיש השתכלל, למד לצווח את המילים מכונת רעל כלפי הצד היריב ועוד. אבל עדיין. כשזה מגיע לעניין, לנקודה, הוא עושה זאת כל פעם מחדש. זאת גם במקום בו הוא יודע מצוין שהוא מדבר שטויות ומשקר לשומעיו (שכן הוא בעצמו הצהיר כך ברגע נדיר של כנות ב2014).

על כך אפשר להוסיף את הצביעות התהומית שלו בסדרה של נושאים. אמנם לא ייחודי בנוף הפוליטי שלנו, אבל כשזה בא ביחד עם בורות מדהימה בלא מעט תחומים, זה פשוט מביך.

כל זאת ביחד לשיטה הדיקטטורית בה התנהל בחודשים הספורים בהם ישב בלשכת ראש הממשלה, ודי קל לשנוא דמות כזאת.

דורי 1981

Active member
ני לא שונא אותו, אבל בהחלט לא מחבב :). הסיבה לכך פשוטה ונעוצה בין השאר בכך שמאז הקמפיין הפוליטי (הרשמי) הראשון שלו ב2013, האיש מנהל מכונת רעל שכל עניינה לפלג את החברה הישראלית כדי להשיג בכך עוד כמה קולות
ברכותיי, הרגע תיארת את נתניהו . הלוואי ולפיד היה מגיע לקרסוליו- משקר, גונב, אונס ורוצח. הוא היה בוודאות ראש ממשלה. לצערי הוא מוסרי מדי.
מאז אמנם האיש השתכלל, למד לצווח את המילים מכונת רעל כלפי הצד היריב ועוד. אבל עדיין. כשזה מגיע לעניין, לנקודה, הוא עושה זאת כל פעם מחדש. זאת גם במקום בו הוא יודע מצוין שהוא מדבר שטויות ומשקר לשומעיו (שכן הוא בעצמו הצהיר כך ברגע נדיר של כנות ב2014).
אתה פשוט לא מסוגל להתמודד עם האמת.

Harrington

Well-known member
מנהל
ברכותיי, הרגע תיארת את נתניהו . הלוואי ולפיד היה מגיע לקרסוליו- משקר, גונב, אונס ורוצח. הוא היה בוודאות ראש ממשלה. לצערי הוא מוסרי מדי.

אתה פשוט לא מסוגל להתמודד עם האמת.
אוקיי.. אז היה חשוב לך לעבור לנתניהו משום מה. שוין. ועוד היה חשוב לך להפוך את הדיון ממשהו ענייני כפי שהוא התחיל כל כך יפה, למשהו רל"בי מחורטט מהאחוריים של חמור, באמצעות הוספת כל מיני השמצות ממוחך הקודח שאתה חושב שאם תכתוב אותן מישהו יקנה את הלוקשים כלפי נתניהו.

חבל.

ככל שבכל זאת תרצה להתמודד עם תשובתי העניינית לשאלתך, תרגיש חופשי לעדכן וכרגיל, אני כאן לכל דיון ענייני.
ככל שתעדיף להמשיך להתחמק מכל התייחסות עניינית לדברי ותתעקש על המעבר לשגרת ה'איך נשמיץ את נתניהו היום' שלך, אשאיר לך את הבמה ברשותך. לא רואה צורך דחוף להשתתף בשרשור מדע בדיוני הערב. עמך הסליחה.

מיצינו.

דורי 1981

Active member
על כך אפשר להוסיף את הצביעות התהומית שלו בסדרה של נושאים. אמנם לא ייחודי בנוף הפוליטי שלנו, אבל כשזה בא ביחד עם בורות מדהימה בלא מעט תחומים, זה פשוט מביך.
פוליטיקאי צריך להיות גם קצת צבוע. מי שמחפש אנשים ישרים, שיחפש במקום אחר.
כל זאת ביחד לשיטה הדיקטטורית בה התנהל בחודשים הספורים בהם ישב בלשכת ראש הממשלה, ודי קל לשנוא דמות כזאת.
הלוואי. אם היה דיקטטור, היה דואג לשלוח את נתניהו לכלא ואת מעריציו לבתי משוגעים. בתקופת נתניהו, המשטרה בראשות העבריין המורשע בן גביר (שאותו מינה עבריין מורשע אחר, ב.נ.) מרביצה על ימין ועל שמאל לאנשים שלא נגעו בזבוב. מגיעים לשם אנשים של הצל שקיבלו תגי שוטרים (או מתחזים להם) ועושים לדין לעצמם. אם את זה אתה מכנה דמוקרטיה, כדאי שתחזור על החומר בשיעורי אזרחות. זאת מיליציית בן גביר.

Harrington

Well-known member
מנהל
פוליטיקאי צריך להיות גם קצת צבוע. מי שמחפש אנשים ישרים, שיחפש במקום אחר.
בהחלט יתכן. אבל זה לא אומר שאני חייב לאהוב את זה, או שזה מוסיף אהבה (או מונע שנאה) כלפי אותו פוליטיקאי. בכל מקרה, יש צביעות ויש צביעות. כתבת שפוליטיקאי צריך להיות "גם קצת צבוע". בין זה לבין מצב בו 90% מהאמירות שלך נוטפות צביעות, יש פער.
הלוואי. אם היה דיקטטור, היה דואג לשלוח את נתניהו לכלא ואת מעריציו לבתי משוגעים.
ראשית לא אמרתי שלפיד דיקטטור (אם כי חברי מפלגתו מן הסתם יאמרו שכן). אמרתי שהוא התנהל באותה תקופה באופן דיקטטורי (פשוט מציאות). לגבי האפשרות לשלוח את נתניהו לאיזשהו מקום, אם היית מעלה אפשרות ריאלית כלשהי, ניתן היה להתייחס לדברים ולסיכוי שלפיד היה מבצע אותה. משבחרת במשהו מנותק מעולם המציאות, לא ניתן כמובן להתייחס לדברים ו/או ללמוד מהם אם לפיד דיקטטור (או התנהל באותה תקופה בצורה דיקטטורית) אם לאו (ואולי זה בדיוק מה שרצית שיקרה כשבחרת בדוגמה הזאת?).
בתקופת נתניהו
סורי, לא מעניין אותי. אם וכאשר תפתח שרשור על נתניהו, אשמח לעסוק בכך (או לבחור שלא לעשות כן). מה לעשות שפתחת שרשור על לפיד דווקא. אז כאמור קודם, אם אינך מסוגל שלא למשוך משם לנתניהו, כל שאוכל להציע זה שתבדוק את עצמך ואת מה שקורה בראשך, שכן זה נשמע לי כמו מצב מאוד לא בריא. אבל מעבר לכך, לא אוכל אלא להשאיר לך את במת ההתבזרות וההתפזרות לעצמך. לא בשבילי הקפיצות האלה. עמך הסליחה.

ai27

Well-known member
זה מתבקש
ההסתה הפרועה של לפיד דירדרה קשות את הפוליטיקה הישראלית.

בנוסף: הדורסנות המוחלטת שלו כלפי נהלים וחוקים, תוך שת"פ מושחת להחריד מהמערכת
הבחור רמס בגסות חוק יסוד
ואז התעלם מהבהרת הייעוץ המשפטי שהעניין אסור

למעלה