למה שלאחווה יהיה קפטן?

vergan

New member
למה שלאחווה יהיה קפטן?

סימון קפןטן כדר מתנגד (לפי מה שהבנתי בשיחה איתו) לזה שלאחוות העלפים יהיה קפטן לפי מילותיו המדויקים:"כן, אבל כדי להיות קפטן צריך להיות ראש עיר... עזוב, אושר הסביר לי על זה באריכות..." אושר הסבר בבקשה. סימון:"אם אושר אמר לך - אין לי בעיה עם זה.. רק שזה אומר שיש לי עוד שלושה קפטנים בקבוצה ועוד שלוש קולות.." וורגן:"למה שישהיה לך עוד 3?" סימון:יש לי עוד 3 תתי בוצות וורגן:כגון סימון:"גילדת בנקאים גילדת סוחרים גילדת עו"ד דת שלמה.." בכל מקרה אם הבנתם משהו מהציטוטים חצי-ציטוטים זה לקפטנים:האם לקדר מגיעה עוד 4 קולות כביכול שלהם בגלל שיש להם גילדת בנקאים גילדת עו"ד גילדת סוחרים ודת משלהם (אין התנגדות בקשר לדת ד"א מצידי) נ.ב. אין לי מקוןם אחר להעלות את הדיון הזה כי פורום קפנים עוד לא נפתח

simons

New member
או בפישוט מקוצר

מה שאנחנו מנסים לשאול הוא ככה: למי יש זכות הצבעה בפורום הקפטנים? האם צריך לחלק את ההצבעה לסוגים שונים של השפעות? (לדוגמא - הגיוני שלראש אחוות האלפים תהיה מילה כלשהי בדבר התכונות והצביון האלפי ודברים דומים) לא מדובר רק באחווה האלפית, אלא בכלל, באופן כללי. והשאלה היא גם - מי יכול לקבוע דבר כזה, כמו סמכות הצבעה? כי כמו שאמר וורגן, לקדר יש מספר גלדאות וראשי גלדאות שונים, האם גם הם יכולים להצביע? אם כן - למה כן? אם לא - למה לא? אנא פרטו, ובעיקר - נמקו טיעוניכם. בתודה, סימון נ.ב. לא יצא כל-כך מקוצר, אבל עדיין, לחסוך לנו בעיות לקראת עליית פורום הקפטנים ולקראת הפגישות הבאות..

קפטנים

יש ארבעה סוגי ראשי-קבוצות, על פי סדר החשיבות הבא: - ראש קבוצה על בסיס מדיני - אמור, הארפן, אופל, קדר, וכן הלאה - ראש קבוצה על בסיס דתי - סאפירה, סידית´, וכן הלאה - ראש קבוצה על בסיס מקצועי - ראש גלדת הגנבים, ראש גלדת הסוחרים(שהם תפקידים שעדיין פתוחיםף משום שאיש לא ביקש אותם) - ראש קבוצה על בסיס סיפורי - פירית´ אננון, שתי האחוות, וכן הלאה. מדיני קבוצה בעלת טריטוריה וצביון מדיני. גם קבוצה של 9 (שמונה תומכים ומנהיג) המקיימים מוצב, או כפר או מדינת חסות - הם קפטנים מדיניים לכל דבר. הם מקבלים משאבים, משתתפים בהחלטות מדיניות ואחראים לשחקניהם על בסיס מדיני. ראש קבצה על בסיס מדיני הוא הראשון לפנות אליו והכתובת המרכזית לקשר בין מסטר לשחקנים, בעוד שאר ראשי הקבוצות תלויים בו. (למי שהיה בדיון - אם שמתם לב, בהחלטה על המפה הראתי כל שלב לכולם, אך התייחסתי רק לבעלי זכות הצבעה מדינית). דתי קבוצה שיכולה להיות רוחבית על פני כמה מדינות. מנהיג דתי בעל 5 מאמינים הוא מנהיג דתי לכל דבר. הוא מקבל כוחות והשפעות דתיות עבור מאמיני הדת שלו, רשאי להשתתף בהחלטות בתחום הדת, ואחראי על שחקניו בתחום הדת. הוא השני ברמת החשיבות, ושאר הקפטנים תלויים גם בו. מה גם, מכיוון שהדת היא קבוצה רוחבית, יתכנו מנהיגים דתיים החזקים יותר ממנהיגים מדיניים. מקצועי עוד קבוצה רוחבית בפוטנציה. מנהיג מקצועי הוא בעל מקצוע שתומכים בו מספר בעלי מקצוע אחרים מאותו מקצוע. המספר תלוי במקצוע עצמו. הוא מקבל יכולות והשפעות, מתמחר משאבים בהתאם למקצועו, ומשתתף בהחלטות מקצועיות כגון, הוצאת דרישה של משאבים, תמחור משאבים, מחליט על ישום המקצוע במשחק, בונוסים ועוד. ראש קבוצה מקצועית הוא גורם מכריע בכלכלת המשחק, ודי ´תופס בביצים´ את הקפטנים האחרים. |מרכיב סיפורי כל ראש קבוצה שאינו עונה על אחת מההגדרות הקודמות, אך בכל זאת מוסיף גוון למשחק ומביא לביטוי גורם עלילתי/כלכלי/מדיני/דתי/מקצועי הדורש תיאום עם דמויות נוספות הוא ראש קבוצה על בסיס סיפורי. הוא אחראי לשחקניו בהקשר הסיפורי הזה, ויכול לקבל בנסיבות המתאימות השפעות יחודיות על בסיס הסיפור שהוא מוסיף לעולם המשחק. הוא גם שותף לפחות להחלטות הכלליות (למשל - הנק"פ, מיכניקה של משחק, השפעות כלליות וכו´) במידה ומרכיב סיפורי כזה או אחר תופס נפח ומכתיב דפוס שחוזר על עצמו - יכול להפתח סוג נוסף של ראש-קבוצה. בינתיים - זה מה שיש.

סימון תפסיק ותתנצל

סימון אני מבקש ממך שתפסיק עם הבדיחה המאוותת שאתה מנסה להריץ שכל אחד בקדר חושב שהו הקפטן זה פשוט לא לעניין! צחי זכריה (קפטן קדר).

simons

New member
אבל צחי...

אבל צחי, זו לא חלק מהבדיחה הזאת.... :) זו באמת לא הייתה בדיחה, זו הייתה שאלה רצינית - למי יש זכות הצבעה ובאילו נושאים, ואושר ענה עליה, ותודה לו.

לא מדובר בבדיחה

בתור שר ההגנה יזמתי תוכנית מבריקה זאת שתימנה מהאופל לדעת מי מאיתנו הוא הקפטן וכך תימנע נסיונות היתנקשות, או לפחות תיגרום לכך שהאויב יתנקש באיש הלא נכון.;) אופיר גלר מיבנאל( קפטן כדר)

evil me

New member
reality check

לי יש (כרגע)כ-6 קפטיינים,לכל אחד לפחות 4 אנשים תחתיו(בממוצע) הקבוצות יתחילו להתנפח, ויתווספו עוד קבוצות. אני מאמין שחלק מהקבוצות שלי יהיו גדולות מרוב הערים(או כולן) שלא נדבר על הגילדות למיניהן... אני דורש מקום לי ולששת הקפטיינים שלי בפורום הקפטיינים.

בינתיים...

בינתיים אתה רק דיבורים. עוד לא ראיתי ממך דף כתוב אחד... אם יש לך 6 קפטנים, ואף אחד לא הציג עצמו אלי - יש לנו בעייה חמורה בתקשורת, וחבל, כי יש כאן פוטנציאל משחק לא מנוצל, וגורמים שאני לא מביא בחשבון שיצטרכו במקרה הגרוע להשאר בחוץ, ובמקרה הטוב להתפשר על חלק מהתכניות שלהםצ על מנת שיתאימו לעולם המשחק. דבר נוסף - הסמכות לקפטנים: מינימום לקפטין מדיני - 8 תומכים מינימום לקפטין דתי - 5 תומכים מינימום לקפטין מקצועי - בין 3 ל-9 (תלוי במקצוע) מינימום להכנסת מרכיב סיפורי אחר - 3 תומכים. אני לא יודע מי מהקפטנים שלך מכהן בתור מה, אבל אם יש לך 4 בממוצע לקבוצה, תקבעו מי מעל מי על מנת שיהיו לך קפטנים מוסמכים, וקפטנים בדרך להסמכה. כל קפטין מוסמך - יחשב. ואגב - אני מעדיף את המושג ´ראש קבוצה´. שימו לב, שכאשר מספר הקפטנים יעלה, רמת ההסמכה להשתתפות בחלטות גורליות תעלה גם היא, או - שרמת ההסמכה להשתתפות בישיבות תעלה, בעוד ההחלטות יתקבלו בהצבעות רוחביות.

למעלה