למה שלא יהיה אלוהים?

orela444

New member
למה שלא יהיה אלוהים?

יש כאלה שאומרים שאלוהים הוא רק דמות רוחנית שהאדם יצר כדי להיאחז בה כדי שיידע שהוא עושה דברים למען מטרה מסוימת ושיש להם חוקיות שמישהו מפקח עליה ובגלל זה אלוהים לא באמת קיים... אבל אם חושבים על כל הדברים המדהימים שקיימים בעולם שלנו: על כל ההתרחשויות המדהימות בטבע, על החיות שלדעתי לא נוצרו ככה סתם ביום בהיר אחד ובכלל מישהו חשב פעם על התהליך המדהים הזה של כל 9 חודשי הלידה האלו, בתוך חור קטן בבטן ומתוך חלקיק זעיר נוצר בן אדם! לדעתי זה דבר גדולובעל עוצמה! ולגבי הסיאנסים אני מאמינה בזה כי אני עצמי חוויתי את זה וזה גרם לי להאמין עוד יותר באלוהים, זה פשוט דבר מטורף ! או שאולי יש אלוהים שיצר את הקוף ומכאן נוצר תהליך האבולוציה... מי יודע? אם להאמין או לא זה בחירה שלכם. ואני יכולה להגיד דבר אחד לכל האנשים שחושבים שאין אלוהים בגלל שהחיים מתנכלים אליהם או שדברים נעשים בצורה שאותה הם לא תכננו אז תפסיקו לחשוב ככה. אם דלת אחת נסגרת עם קצת כוח רצון ונחישות לרצות בשינוי דלת אחרת תיפתח.

orela444

New member
אני אגיד לך מה הקשר

מה הקשר?! לא חשבת מאיפה כל הדברים האלו הגיעו?!?!?!

Levos

New member
ברור שחשבתי מאין הגיעו כל הדברים

אבל המסקנות אף פעם לא הובילו לאלוהים. מה זה בכלל אלוהים?

TalHai

New member
למה שלא יהיה באמת

חבר'ה היהדות אומנם לא מתה על האבולוציה, אבל האבולוציה לא נוגדת את היהדות והיהדות לא את האבולוציה....

SilentMike

New member
למה שיהיה.

תשמעי עד היום עוד אף אחד לא ראה איזושהיא ראיה לקיומו של אלוהים. אין אלוהים כי אין אלוהים. יש מחשב שאני מתקתק עליו עכשיו, ויש שולחן שעליו המחשב, ויש אותי שמתקתק, ואלוהים אין. הוא פרי הדמיון. אגב, הערת הקוף חושפת בורות קיצונית באבולוציה. האבולציה הדרוויניסטית אינה טוענת רק שמוצא האדם מקופי אדם (קופי אדם - Apes, להבדיל מקופים - Monkeys), אלא שמוצא כל החיים על פני כדור הארץ משותף. כלומר כל היצורים החיים שאת מכירה (כולל צמחים) התפתחו מאב קדמון משותף (חיידק ככל הנראה, אם את באמת רוצה לדעת). וסיאנסים זה בלוף.

Honey Bunny

New member
את בעצמך אמרת

בחלק האחרון בתשובה שלך את טוענת שה"טוב" או "רע" בחיים תלוי באנשים עצמם וברצון שלהם לשפר את החיים אז למה צריך שיהיה אלוהים? תכלס אם מסתכלים על זה ככה, האנשים שמאמינים באלוהים ואלה שלא חיים לפי אותו הגיון (כמעט) אדם לא מאמין יחשוב שקרה לו משהו רע כי הוא לא השתדל מספיק או שהתנאים בסביבה שלו חייבו מצב כזה אדם מאמין יחשוב שקרה לו משהו רע כי הוא חטא(=עשה מעשה רע) ואלוהים מעניש אותו על כך בשני המקרים מגיעים למסקנה שהמצב הוא תוצאה של משהו מוחשי, רק שאדם מאמין חושב שכל מקרה של סיבה-תוצאה חייב לעבור דרך אותו "אלוהים" מה שאני מנסה להגיד שהאמונה באלוהים לא שונה בהרבה באמונה שלא קיים כוח עליון, היום זה נראה שונה כי החברה האנישה את אותו כוח עליון (דבר טבעי שיקרה עם הזמן בגלל חוסר היכולת שלנו לתפוש משהו לא מוחשי) בכלל, יש אגדה שמראה בצורה טובה שהאמונה באלוהים בתור כוח עליון לא מוחשי נבעה מזה שאנשים הבינו שלהאמין בשמש, ירח וכו' זה לא יעיל כי יש דברים שאי אפשר להסביר בעזרתם. אז מצאו פיתרון להגיד שיש משהו שלא ניתן להסביר אותו והוא אחראי לכל מה שקורה בטבע(=לדברים שלא יכלו להסביר אז) אם היו משמרים את האמונה המקורית כמו שהיא לא היה הבדל לאמונה ש"לא ניתן להסביר את המצב ההתחלתי לכל החומר אז במקום לנסות להסביר מתעסקים בתהליכים בטבע שכן ניתן להסביר" בשתי האמונות יש התחמקות מלהסביר מה שלא מצליחים להסביר, ההבדל היחיד הוא שהראשונה קובעת שאת מקור החומר אפשר להסביר (בעזרת אלוהים) ואת אלוהים אי אפשר להסביר והשניה קובעת שאת מקור החומר אי אפשר להסביר ומכאן...שהאמונה באלוהים מיותרת (ואם נחזור למה שכתבת בהודעה שלך, אז האמונה של אנשים בכוח עליון נותנת להם תקווה שיקרו להם דברים טובים וכך יש להם מוטיבציה להצליח, ויש אנשים שהעדיפו לשאוב מוטיבציה מדברים אחרים ולכן במקרה הראשון אלוהים "עוזר" רק בצורה פסיכולוגית)

negative

New member
אמנם...

יש דברים מדהימים שהם מחלקו של הטבע... אבל תחשבי על כל הטכנולוגיה , המצאות ,הבדל בין חיים של היום לבין חיים של לפני 1000 שנה , הכל זה הבנאדם יצר....אותי זה מדהים לא פחות... מבחינתי האלוהים זה הכל...זה האמונה עצמה...זה המחשבה שיהיה טוב...אבל זה לא מישהו , זה לא מישהו שאפשר לבקש ממנו דברים , וזה גם לא מישהו שאכפת לו ממש אם אני יסע בשבת או יאכל כשר...אלוהים זה בעצם החיים. זה לא מישהו.

dngr30000

New member
למה שכן יהיה?

אומנם אני מאמין טיפה אבל יש לי ספקנות גדולה לגביו 1)איך הוא יכול לתת למיליוני אנשים למות בגלל פסיכופט בשם היטלר? 2)איך הוא יכול לתת 6מילין אנשים שהאמינו בא ומתו בגלל שהאמינו בו למות ככה סתם? וחוץ מזה מתו עוד מלא אנשים חפים מפשע במלחמת העולם השניה אם אני לא טועה 20 מיליון רוסים מסקנה: א)אם יש אלוהים הוא יושב למעלה וצוחק עלינו

negative

New member
להפך

אכפת לו מאוד... הוא נהנה מזה...אנחנו הבידור שלו. ה' הוא סדיסט!

למעלה