למה שלא ישלחו אנשי קבע למילואים גם?

מה המשמעות של צעד כזה?

הם יכולים לבצע את תפקידי המילואימניקים במסגרת שירות קבע. כמו כן פעם קראתי בתגובה לכתבה ב"הארץ", על רופא במילואים שהציע דבר דומה, שיש גם תעסוקת אנשי קבע. נדמה לי שהמגיב היה ראש אכ"א, אבל אני לא בטוח.

פלסטיק

New member
שמהנדס תוכנה יעשה מילואים

באבטחת ישובים בלי קשר אם הוא הולך בבוקר לעבוד במיקרוסופט בחיפה או בקריה בתל אביב

מה שאני אומר

זה שעד כמה שהבנתי, אנשי קבע מבצעים תעסוקות (אלא אם כן התגובה של הגורם הצבאי היתה שקר וכזב), אבל לא במסגרת מילואים.

פלסטיק

New member
חצי אמת לעיתים גרועה משקר

לכן התגובה של הגורם הצבאי גרועה משקר וכזב. הנה ההסבר: סדירניק עם פרופיל 64 ומטה (כולל) פסול משמירה בשטחים מילואימניק עם פרופיל 31 כשיר לשמירה בשטחים (זאת אומרת בעצם שכל המילואימניקים כשירים) לכן אם הסדירניקים עושים תעסוקה מבצעים בהתאם ל"כללי בריאות לסדירניקים" ולא בהתאם ל"תנאי בריאות למילואימניקים" (הגדרות שלי) הרי בצורה כזו פוטרים את כל הסדירניקים עם הפרופיל הנמוך מתעסוקה מבצעית. לעומת זאת מילואימניקים אינם נהנים מאותו פטור בריאותי. אם נעמוד על כך שסדירניק ישרת בשטחים בהתאם לאותם כללים של מילואימניק כנראה בכל זאת קצת הגיון יעבור את הש"ג ויכנס לצבא, זאת אומרת שאולי (רק אולי) יחליטו שגופו של סדירניק זהה בתכונותיו האנטומיות והפיסיולוגיות לגופו של המילואימניק.

למעלה