למה תמיד יש מחיר בהתחלה ובסוף מחיר

קסם בת 36

New member
למה תמיד יש מחיר בהתחלה ובסוף מחיר

מה זה קטע של אנשי מקצוע? אני משפצת דירה ששכרתי. קיבלתי מחיר לשיפוץ שביקשתי. פתאום אומר לי הבחור שמשפץ: צריך לדבר=עוד כסף. ואני אומרת לעצמי מה הם לא יודעים מה המחיר בהתחלה? ואם לא, אז מילה זו מילה. למה הלקוח צריך להרגיש חרא? ואו להתווכח? או לותר? כך או כך ההרגשה לא נעימה. אני גם חושבת שאיש מקצוע צריך לדעת, לתמחר נכון. ואם הוא לא יודע, זו בעיה שלו. למה הלקוח צריך להיות הפיתרון???? זו שבדילמה אם לותר או לשלם יעוץ יתקבל בברכה

BOLDER

New member
חוזים וקבלינים

קסם שלום האם את חתומה על חוזה עם הקבלן הנכבד? אם כן אזי תשאלי אותו עם במקום לשלם לו את המוסכם במספר התשלומים שהוחלט עליהם האם הוא מוכן לחצי הסכום וב24 תשלומים לא צמודים וללא ריבית. האם הוא לא היה תובע אותך אם לא היית משלמת לו? אז למה שאת תשלמי לו? הפריחי הבטחות על שיקול דעת ומחשבה נוספת ועודדי אותו להתקדם לגמר רק כאשר את בקו הסיום לאחר חצי מליון חיוכים ונחמדות של נופת צופים אז תעמידי אותו במקום עם דברי שלמעלה. הקבלן שלך- חוצפן!!!!

אויש, קבלנים!! ../images/Emo67.gif

היי קסם לפני כמה ימים פצחתי באיזו סאגה על קבלנים. זו בעיה בארץ!! כשיש כל כך הרבה חאפרים הם מרגישים שהם "מחזיקים את הלקוח בביצים" כי מי יעבוד אצלו אם הבלן עוזב באמצע? ואיזה קליינט ילך לבית משפט ויחכה לסיום העבודות... בונים על נקודת השבירה של הלקוח!!! אז ככה. אם ערכת שינויים תוך כדי עבודה אז אין לך הרבה מה להתווכח אלא אם קבעתם מראש מה הוא הבסיס לחישוב התוספות. אם לא היה שום שינוי את בדילמה! מצד אחד, אם תתעקשי , יתכן שהקבלן הגיע לנקודת חוסר הרווח שלו ועדיף לו לברוח מאשר לסיים את העבודות כפי שהתחייב. ואז את, למרות שאת צודקת, תשארי עם חצי עבודה, וצורך לתבוע בבית משפט (בקיצור - חפשי אותו בסיבוב...) אם לעומת זאת, תוותרי, ותשלמי יותר ממה שנקבע, תרגישי "פריירית" ונסחטת, ייתכן שתסחטי שוב, אך בסוף תהייה העבודה גמורה. אגב, זו הדילמה ת-מ-י-ד עם קבלנים. נותנים מחיר נמוך ואחר כך סוחטים (כוונתי עם כל הקבלנים החפרים) ועכשיו כלים לדעת מה לעשות: 1. האם הקבלן הזה היה הכי זול בצורה משמעותית? אז יתכן והוא צודק מבחינת עלויות . אמנם לא מבחינה חוזית. צריך להבין שאין קסמים. קבלן זול מידי מאוד. יפסיד או יברח!!! 2. האם הוא טוב ומקצועי? האם קיבלת גם המלצות מקליינטים שסיימו את העבודה עמו? - אם כן אולי שווה להבליג על הכבוד ... 3. אשמח אם תכתבי לי למסר (ורק למסר כי אנחנו לא רוצים להוציא פה דיבה!!!) מה שמו של הקבלן. יש לי לצערי רשימה "שחורה" של קבלנים ואני מעוניינת לדעת על מי נפלת ואולי לעזור לך לצאת מזה. למען ההגינות אציין שרשימתי איננה כל כך ארוכה. יש הרבה קבלנים מקצועיים בכל התחומים. אולם בשל המצב הכלכלי הם מורידים מחירים מידי ואז מגלים שהם עובדים חינם או אפילו מפסידים!! לא פייר - אבל זו המציאות!! למצוא קבלן טוב - זו אמנות!! ועד שאתה לומד אותה, אתה כבר לא צריך קבלנים..... בהצלחה

לטווה נחלומות ועוד אנשים שכואב להם

טווה החלומות יקר את המסרים שאתה שולח לי כביקורת על הביקורת שלי על הקבלנים היה עדיף שתפרסם ברבים. חבל שרק אני אקרא את שיש לך לומר. אני לא אומרת את זה בציניות!!! נהפוך הוא, אתה אומר דברים של טעם ועל הציבור לשמוע גם את הצד השני!!! אני חושבת שאני די אובייקטיבית ולא נראה לי שאני מגזימה בביקורות שלי, מה גם שאני בדרך כלל מנסה להציג את הצד השני. אני חושבת שאם תעמיק חשוב, תראה שיש הרבה חאפרים בשוק, כמו גם לקוחות שמחפשים רק זול ולא איכפת להם מהאיכות.... אחר כך כן איכפת להם אבל היו צריכים לחשוב מראש. לצערי מניסיוני יש יותר קבלנים ש"דופקים" את הלקוחות מאשר קבלנים ש"נדפקים". אבל יש בכל זאת.כמו שיש בעלי מקצוע נפלאים ואנשים טובים ש"אוכלים אותה" בגלל "הרעים"... כמו כן, הפורום הזה משמש במה לשאלות של אנשים העומדים אובדי עצות, הרבה פעמים, מול קבלנים אסרטיביים מאוד ועם ניסיון גדול יותר עם קליינטים מאשר אותם אנשים עם קבלנים. אני מנסה לייעץ ולעזור ולתת רעיונות. אתה חושב שאני טועה? אתה חושב שיש צורך להדגיש נקודות אחרות ביחסי לקוח-קבלן? אדרבא, קח את הבמה וענה לאותם אנשים ונסה לעוץ להם. אני חושבת שנקודת ראות של הצד השני תפתח לרבים מאיתנו את העיניים ותעזור גם "לכם" הקבלנים כי אולי יצמח לו פה ציבור שמסוגל להקשיב לקבלן ולהבין ולא להחליט, א-פריורי, שמדובר ברמאי. אני מקווה שתקבל את דברי ברוח טובה. אני באמת חושבת שזה נושא מאוד טעון, לשני הצדדים. ויהיה נחמד אם פורומנו יוכל להתעלות על הדעות הקדומות ולסות להבין איש את רעהו. מצפה בכיליון עינים לתשובתך. הפומבית!!!!

BOLDER

New member
קבלנים ושרלטנים

לכל המעונינים הריני להביא כאן את דעתי על מרבית התלונות על קבלנים וביצוע שיפוצים בבתים ישנים. במרבית המקרים , כאשר משפחה מנסה לבצע שיפוץ בביתה, אין פניה מסודרת לא לאדריכלי פנים או מהנדסי אדריכלות שר יוציא תכניות מפרטים וכתבי כמויות לביצוע כל העבודה כך שכאשר מגיע הקבלן ועוברים איתו על הנדרש להיעשות הדברים נשארים די לא סגורים ותפורים. פה בדיוק הנקודה בה מתחילה הטעות הגדולה בשיפוץ. מכיוון שאין הגדרה מדויקת של הנדרש לעשיה, החומרים אינם מוגדרים בכתב כמויות מסודר המפרטים לביצוע אינם ברורים וכתובים כהלכתם ו- כן גם המראה הסופי לא מוגדר בדיוק כך שהתוצאה למען האמת לא תואמת את שראו בעיניהם בעלי הדירה כך שבנוסף לתחושה שהקבלן עבד עליהם נוספת הרגשה של החמצה... אך למה להתלונן כאשר למעשה מתחילת הדרך יכלה כל העבודה להתבצע עם פיקוח וליווי של אדריכל וכך היה נחסך מכם כל עוגמת הנפש והביצוע הלקוי. גם חתימה על חוזה עם קבלן שיפוצים מתחילה אצל הישראלי בנסיון ל"חיסכון" זה מתחיל בהעסקת חאפרים מכל מיני מקומות לא ידועים, כאלה שמנסים את מזלם ונופלים עליכם- המסים לחסוך בכל מחיר אך בסופו של דבר משלמים כפול עבור העבודה כי מלכתחילה לא בוצעה כנדרש ולפי מפרט( שנחסך עוד בשלב התכנון) חוזה יעיל הכולל את כל הפרטים החל מערבות הקבלן, מספר רשיון רשום בפנקס הקבלנים וסמל הענף בו הוא רשום. התחיבות לזמנים כמו גם לזמני תשלום וכן סעיפים קטנים כמו מי מפנה את הפסולת לאן ועל חשבון מי... ראיתי כבר מקרים בהם הושלך פסולת ברשות הרבים מה שגרר תביעה נגד בעלי הבית כי הפקח ראה את הרכב עוזב בית מסוים, רשם כתובת וצילם מרחוק את הרכב השופך כך שאתם עלולים לשלם והיום זה הרבה כולל פינוי מחדש של הפסולת. הסיפור ממשיך בנסיון עצמי לבצע עבודות קטנות בעזרת סינים\ ניגרים\ רומנים ועוד כל מיני אנשים שאולי הינם בעלי מקצוע אבל יום לאחר הביצוע אין עם מי לדבר ואם חס וחלילה הם נפגעים בזמן עבודה אצלכם בבית הרי שחל עליכם יחסי עובד מעביד מה שגורר בהכרח הוצאות בגין פיצוי ואובדן כושר עבודה או במקרה היותר גרוע- תשלום פיצוים בגין נכות... אז נא לקחת את כל השיקלולים הנ"ל לפני תחילת השיפוץולא דקה אחת לאחר ההתחלה כי אז הינכם אשמים לא פחות מהחאפר שהיתחיל לבצע במחיר עלות ותקע אתכם באמצע העבודה עם בית מפורק ודרישה לתוספת במחיר "רק עבור החומרים שמחירם עלה ב-10-15% בלבד" ואתם חסרי אונים...

אתה כל כך צודק!!!

היי קובי אין לך מושג כמה שמחתי שמישהו הרים את הכפפה שזרקתי!! הרי הקבלנים , "הטובים" ו"הרעים" אינם עובדים בריק. עמך ישראל הוא חאפר לא פחות וכך פינה מקום לחאפרים. יותר מזה, אם אתה מבקש הצעת מחיר ואחר כך מתלבט, או משנה, או לא יודע מה הלאה.... אז בטח שלא תהיה מרוצה!!! אבל האשמה היא בך ולא בקבלן!! מן הסתם גם חיפשת את הכי זול ולא את האיכות... אני מקווה שאנשים יקראו את שכתבת, קובי, ויפנימו!!! ולקינוח שתי אנקדוטות: 1. פעם פנה אלי זוג לגבי שיפוץ דירת הפנטהאוז שלהם. מעמד סוציואקונומי גבוהה והגבר מנהל של חברה מאוד גדולה. למה אני מספרת זאת? כי הם פנו אלי בעיצומם של השיפוצים!!! הם סגרו מרפסת ושמו חלונות על כל המעקה (כוון דרום מערב עם נוף "מקסים" של דודי שמש ואנטנות! )אחר כך הם התחילו להרוס קירות! ופתאום גילו עמוד באמצע האין קיר שהם רצו... כאשר ביקשתי שבועיים הפסקת עבודה כדי שאפשר יהיה לתכננן , לתקן מה שאפשר, אמרו לי שאי אפשר להפסיק את הקבלן... כשהתעקשתי הסתבר שהקבלן כל כך שמח להפסיק עם בלבול המוח שלהם וסוף סופ לדעת מה הוא אמור לעשות!!!! העבודה הופסקה רק לשבוע, והצלנו להציל קצת... אם היו פונים מראש לאדריכל, ואז לפי תכניות לוקחים קבלן (אגב מצויין ומקצועי ביותר , הוא היה) היה עולה להם פחות, היו רבים פחות, מקבלים מה שהם רוצים ובפחות זמן!!!! 2. פנה אלי שכן שאחיו בונה בית, שאמליץ לו על איש אלומיניום וטייח. אמרתי שיש לי שניים מצויינים ואמנים ממש. "הם זולים" הוא שאל? "הטייח לא זול אך לא יקר, אבל מורח את הזמן. ולמרות זאת עבודתו שווה הכל" עניתי. "איש האלומיניום איננו זול אבל עבודתו מקצועית , יש עם מי לדבר מייעץ לעיניין וללא אינטרסנטיות ותמיד מגיע לתקן, אם יש תלונה" השכן שלי ענה לי בפרצוף פוקר :"אני מחפש זול!!!" ותחשבו על זה!!!! אבא שלי אומר שהוא לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול....

למעלה