למה
דווקא ומדוע

למה../images/Emo35.gifדווקא ומדוע../images/Emo70.gif ../images/Emo2.gif

שלום לכם, ציפור קטנה שאלה אותי לא מזמן מדוע המשרדים הראשיים של האגודה הבינלאומית לאספרנטו (UEA) יושבים דווקא בהולנד. אם מישהו יודע את התשובה, או יש לו ניחוש/השערה/רעיון/כיוון... אתם מוזמנים לנסות להשיב. שלכם, ירוק עולהההההההההההההה!

TheHead

New member
כמו ההסתדרות הציונית

וכמו סמים קלים - בהולנד עושים הכי פחות בעיות, אני מניח >) איך אומרים סמים, ושמות שונים של סמים, באספרנטו? LSDo?

EldadoS

New member
drogoj, sed.... ../images/Emo132.gif

pliajn nomojn de drogoj specifaj, mi ne konas... Eble Jaroki, chu vi konas iujn nomojn?

TheHead

New member
koni = לדעת?

היום בדיוק volis koni איך אומרים "לדעת". זה ממש קשה לדבר כשאתה לא יודע מילים כמו לומר, לחשוב, לדעת, לרצות... Dankon!

EldadoS

New member
scii, koni ושאר ירקות... ../images/Emo13.gif

היום בדיוק vi volis koni... באספרנטו אין מנוס מציון שם הגוף, כי הפועל כשלעצמו אינו מבטא את הנושא (אני, אתה, הם וכו´). koni = להכיר (to know, אולם רק במשמעות של להכיר, בצרפתית: connaitre, לא יודע אם למדת צרפתית; je connais זה רק: אני מכיר). scii = לדעת. (המלה הצרפתית המקבילה לזה היא savoir, ובהטיה: je sais, אני יודע). לגבי התסכול שבאי-הכרת מילים: אני יכול לציין, בהמשך לשאלתך על "איך למדנו אספרנטו", שאני למדתי בהתכתבות (משיעורים שכתובים בעברית). כל שבוע קיבלתי בדואר שיעור נוסף, עם אוצר מילים ושיעורי בית (לאחר שלמדתי את השיעור הקודם ושלחתי שיעורי בית; כבר לאחר שיעור אחד או שניים רציתי לחבר חיבורים, וכמובן שלא היו לי מספיק מילים, אז הייתי כותב מילים בעברית, ויוסי שמר, שהיה המורה שלי (והבודק של השיעורים), היה משלים את המילים החסרות במקום הסוגריים. זכור לי שכבר לאחר השיעור הראשון, או השני, כאשר שאלתי מה עושים כשיש "את", הוא היה מוסיף "n", והסביר לי שיעסקו בזה עוד מעט...
קצת סבלנות, אני מניח שלאט לאט תכיר את כל המילים (או לפחות את כל המילים שמעניינות אותך
).

ירוק עלה באספרטו ../images/Emo41.gif../images/Emo187.gif../images/Emo105.gif

טוב אז זה הולך ככה... Kanabo Kokaino ולאלה שהתמונה של הצפרדע עושה להם משהו... אז זה rano צפרדע (אבל אני לא באמת חושב שאפשר למצוא בהולנד צפרדעים שכדאי ללקק אותן
שיהיה לכולנו יום ירוק, ירוק עולה.

למה בהולנד?

משרדי הארגון העולמי היו בלונדון עד שבשנות ה- 50, כמדומני, החליטו שצריך להתקרב יותר (פיזית) ליבשת אירופה. נדמה לי שבחרו בהולנד במקרה, כי שם היה (בעיר רוטרדם) מבנה מתאים. כיום שוקלים ברצינות להעתיק את מרכז התנועה מרוטרדם לבריסל, מרכז האיחוד האירופי. הסיבה: כדי להיות קרוב לעניינים...

למעלה