למה
?!

עוגייה

New member
למה ../images/Emo46.gif ?!

למה כל הבנות ב"זבנג" כוסיות ולכולם יש ציצי ענקי??? (סליחה על הביטויים...
) אפלייה, מה זה, אין מקום לשטוחות?

NuckBunnies

New member
נעזוב את הניסוח הגרוע

ובאמת עולה שאלה: למה בעולם הקומיקס כל הבנות יפהפיות וכל הגברים שרירנים? למה הם נראים כאילו באו מאיזה עלון דוגמניות ותחרות בודי בילדינג? לפי דעתכם, איך האנשים צריכים להראות? NuckBunnies פידל קסטרו מינוס סיגר

ogmios

New member
יש כמה יוצאים מהכלל

קח לדוגמה את Painkiller Jane של חברת Event Comics. רזה, שטוחה, ומכוסה תחבושות. בהחלט לט הסטריאוטיפ של "הבימבו עם השדיים הגדולים והחולצה שקטנה עליה בשמונה מידות לפחות" שאימג´ מנסים לדחוף לנו. אפילו צוחקים עליה בגלל זה בPainkiller Jane #4 ("לא שיש הרבה במה לירות"...) ובלי קשר למידת החזיה שלה - קומיקס מצויין. מומלץ בחום. אדיוס, אוגמיוס

ogmios

New member
גברים מכוערים דווקא לא חסר

אבל דמויות קומיקס נשיות ומכוערות - זה כבר סיפור אחר.

gl

New member
חייבת ליהיות מישהי מכוערת איפהשהוא

למען האמת חוץ מספון מארטין מנאנטר ומאוול אני לא מכיר אף גיבור לא שרירי וחטב (מרטין ומוורל שריריים אבל לא חטובים) בואו נראה.... מישהי שהיא לא ממש שטוחה אבל עדיין לא D++ ..... מישהי שאולי הפרצף שלה קצת מעוך..... מישהי שהיא לא אוייבת כי הן יותר מכוערות.... יש איזשהוא קומיקס שקראתי אליו שקוראים לו פראי (FRAY) שלגיבורה אין D++ אבל יש לה קצת והשיער שלה מכוער אולי זה משהו (באיזה עולם אנחנו חיים שאפילו גיבורות קומיקס מכוערות לא מתקלות) GREEN LANTERN
מי לפי דעתכם הכי יפה לפי דעתי ג´ייד (ג´ן סקוט ביתו של אלן סקוט)

ויאגרה

New member
תגובה

יש נשים מכוערות בקומיקס. Marrow מה-X-Men,עד שלב מסויים,לא הייתה ממש מושכת מבחינה פיזית. קאליסטו,גם היא קשורה איכשהו ל-X-Men,לא הייתה מושכת במיוחד. ד"א,גם לא כל גיבורי העל הגבריים יפים - DeadPool,לדוגמה,ניראה כמו משהו שהכלב לעס וירק.חוץ מזה,גם אחרי שהמראה החיצוני שלו חזר להיות נורמאלי,הוא ממש לא ניראה כמו דוגמן...סתם איש רגיל עם משהו שמזכיר ריבועים בבטן.

gl

New member
תגובה לתגובה לתגובה וכו´

את דדפול אני לא מכיר אבל אני מאמין לך קאליסטו (אם אני לא טועה דת´ בד) היא לא שיא היופי במיוחד הידיים, אם תוכל לעלות תמונות של שלושתם למען הדיון נוכל לדבר. GREEN LANTERN שנשאר בבית כי אחותו בבית חולים (איחולים יתקבלו בברכה) ולא היה מי שיכין לו סנדוויץ´ בבוקר,ואז הוא הצטנן.

chatenoire

New member
איך שאני רואה את זה...

קומיקס נועד סמי-להגשים את הפנטזיות שלנו על נייר. לפחות בתחילתו, זו היתה המטרה שלו, וככה הוא נראה: אנשים מעופפים, טלפתים, אקשן חסר מעצורים, מצבים דרמ-רומנטיים שכולם חולמים עליהם בשלב מסוים בחיים (...ואז אני פורץ אל תוך הבית העולה בלהבות, מציל את הצעירה בשארית כוחותיי ומזנק החוצה, שניה לפני שהבית מתפוצץ...). עכשיו, כשאתה מפנטז על משהו, ובמקרה הזה מישהו, אתה רוצה שזה (או הוא. או היא. או הם, כל אחד והעדפותיו הוא) יהיה מושלם. קרי- שדיים גדולים, גוף חטוב להחריד, שרירים שאי אפשר באמת לזוז איתם ופנים מושלמות. אפשר לראות במהלך הזמן איך הדמויות בקומיקס השתנו יחד עם ערכי היופי החברתיים. מובן שיוצרים הבינו שבשלב מסוים קומיקס הפך ליותר מהגשמת פנטזיה והוא כבר יכול להחשב למדיום ספרותי-אמנותי, ופנו יותר לקטע של הזדהות עם דמויות, דמויות ריאליסטיות, מיוחדות ועמוקות ודגש על הפן הסיפורי של הדמות ולא ביסוס הדמות כולה על איך שהיא נראית. אלה העשרים אגורות שלי... אביב.

והסיבה האמיתית...

מאיירים ממין זכר ובמיוחד ציירי קומיקס, צריכים כל הזמן אישור שהם עושים עבודה טובה (זכר לימי נעוריהם בהם ניסו להתחיל עם בחורות בעזרת ציורים והן צחקו עליהם
). עכשיו, אם הם יצירו דמות מכוערת, במיוחד אישה, אלו שיראו אותה יגידו "איזו דמות מכוערת!" והצייר המסכן לא ידע אם הדמות מכוערת בגלל שצייר אותה מכוערת בכוונה או שהיא מכוערת בגלל שנכשל בלצייר אותה. כשהדמות יפה, אין מקום לשאלה הזו. לכן גיבורות טובות וגם רעות, יתפיינו בדרך כלל ביופי חיצוני. כנ"ל לגבי שרירים לדמויות גבריות, הכל כדי שידעו שהם יודעים לצייר וכדי לבנות את הביטחון העצמי שלהם. שלכם רזומיחין, בהופעת אורח בפורום קומיקס...

chatenoire

New member
ודעתי...

יש כיעור של דמות שנוצר בגלל שהאמן התכוון לצייר דמות מכוערת, והוא עשה את זה בצורה מופלאה, ויש כיעור של דמות שנוצר בגלל חוסר ידע (את האחרון קשה לכנות כיעור, זה יותר חוסר פרופורציות או עיוות). מבקרים רציניים יודעים להבדיל בין כיעור מכוון לעיוות לא-מלומד, ואמנים טובים יודעים ליצור כיעור מכוון די מרשים, אני בטוחה. אבל אם מסתכלים מכיוון האמנים עצמם, זה ללא ספק מהנה ומספק יותר לצייר דמויות יפות (כמובן שהאוקייז´ונל פריק הוא הנאה יוצאת דופן). ד"א, דמויות "מכוערות" עשויות להיות מרשימות הרבה יותר מדמויות "יפות". אביב.

oren*

New member
גם אני חושב כך, ומעדיף את הדמיות

המוטאנטיות על פני בני אדם רגילים. מאוד אהבתי את הדמות של SPAWN, נראית טוב על נייר כרומו מבריק
קומיקס במהותו הוא פנטזיה, ולכן קשה לאמן לצייר נשים עם חזה קטן, בדיוק כמו שאין ברבי עם חזה קטן. יש גם קומיקסים ריאליסטיים יותר המציגים בני אדם במצבים יומיומיים ושם רואים שיער בבית השחי או כרס או אישה עם חזה קטן וכ"ו... אין לי דוגמאות להביא כרגע, אשמח אם מישהו יראה כאן דוגמאות של קומיקסים כאלה.

NuckBunnies

New member
כמובן שיש קומיקסים ריאליסטים

אבל הדיון יותר בהקשר ז´אנר הסופר-הרואס שבאמת סובל בעודף דוגמנים. אגב ספון, אני משיג את הארק (קו עלילה המתפרס על כמה חוברות) הראשון שלו, בו רואים איך הוא נוצר והכל. נראה לי שתבוא גם ביקורת. NuckBunnies

הציצים הרגו את הקומיקס

אין מה לעשות, מה שלא עשו ארגוני ההורים של ארה"ב , עשו חרמני הקומיקס. בלהיטותם להחזיק את קהל הקוראים הגברי, הבדר"כ בדמוגרפית ביניים של 15-25, הפכו יצרני הקומיקס ועורכיהם את תעשיית הקומיקס לעוד תוצר פלסטי של התפיסה המערבית של הלוק הנשי. אם לא מספיק CK1 מחרידים או תפלצות כמו ברבי, באו אנשי הקומיקס וחיסלו כל אפשרות לכינון תרבות קריאה נשית של קומיקסים. ב10 השנים האחרונות במיוחד, ירדו אחוזי קריאת הקומיקס בקרב נשים בקצב מדאיג עד כדי כך שהיום מספרן בטל בשישים. אלקס רוס, שהוא בדר"כ צייר נפלא אך מתחסד ופרימדונה ממדרגה ראשונה, אמר לאחרונה שסירובו העיקש לצייר את ומפירלה (של האריס קומיקס) נובע מאחריותם הישירה, לדעתו, לחיסול הקריאה הנשית של הקומיקס. א ני מוכרח לציין שאני מסכים איתו. הפיצוץ הגדול יותר הגיע בשנות ה90 עם הגעתה של פיירצ´יילד מGEN13 והפיכתה למגה-בייב האולטימטיבית של עולם הקומיקס. מי שאסף קומיקס בזמנו יודע על מה אני מדבר. דמויות כמו וויצ´בלייד ואספן מ"פאת´ום" (שתיההן יצירות של מייקל טרנר) בטח ובטח שלא עזרו. גם היום אנחנו עדים לספיחי התופעה עם קומיקסים תמוהים כמו "ALLY CAT" המבוסס על נערת פלייבוי אלי באגט. מה כבר יש לה לתרום לעולם הקומיקס לעזאזל? בעוד שגם לדמויות גבריות לא חסר כלום, אצלם לפחות מימדי הגוף הם פרופורציונלים יחסית (למי שמתאמן שעות במכוני כושר). אצל הנשים המצב הוא שונה. וויצ´בלייד, פיירצ´יילד ודומותיהן הן בעלות היקף מותניים שלו היה מתורגם למימדים אנושיים הן היו מתות, או במקרים אחרים (כמו אצל קאטוומן) היקף החזה שלהן היה ממוטט אותן. יוצאים מן הכלל הם DAWN שהיא בעלת היקף מתניים נשי וגיבורות STRANGERS IN PARADISE.

כן, אבל רוב קוראי הקומיקס אינם

מבקרים רציניים, ולרוב (טוב, זה סתם הימור פרוע) ציירי הקומיקס אין מספיק בטחון עצמי בשביל להתנסות יותר מדי בציור אנשים מכוערים...

chatenoire

New member
תתפלא לראות...

עד כמה קורא קומיקס מן השורה יכול להיות מבקר רציני. לא יצא לך פעם לקרוא קומיקס ולדעת בדיוק מה מפריע לך בו? מה מעולה בו? מה היית רוצה ויודע לשנות? כל אלה משתלבים לביקורת רצינית ובונה; אנחנו פשוט עסוקים מדי בהנאה שלנו מהקומיקס בשביל לראות את זה, וזה הגיוני לגמרי. בקשר לחוסר בטחון עצמי בציור דמויות מכוערות: אני בהחלט מקווה שאתה טועה. אני מתקשה להאמין שאמן שעובד עבור חברה מצליחה, או כל אמן שהסכים לקחת על עצמו את העבודה של ציור קומיקס, הוא בעל בטחון עצמי ירוד באמנות שלו. אם כך היה, היית רואה את זה בציור והיית מפסיק לקנות עבודות שלו, אם איכות הציור היתה חשובה לך כמו הסיפור עצמו. זה אולי קשה יותר לצייר דמויות מכוערות שלא באות לפי טבלת יופי מוגדרת, אבל עם קצת נסיון, דמיון והעזה, הכל אפשרי.

טוב, אז אני חוזר בי

ברצינות, נראה לי יותר ויותר שדיברתי שטויות ממקודם. כנראה שזה באמת כדי לקדם מכירות...אף אחד לא ירצה לקרוא קומיקס בו כולם מכוערים כמו שאף אחד לא ירצה לקרוא ספר בו כל הדמויות מגמגמות...

GK_FF

New member
*לא כלכך קשור (אוליי)*

*לא קראתי את ההודעות, רק את ההודעה הראשית, "למה?!"* לדעתי "זבנג" זה בין הקומיקסים הכי מפגרים שקיימים בעולם, לפחות בישראל, חחחחחחחחחחחח טוב לא להגזים, אבל ברצינות עכשיו, אני חושב שזה קומיקס מטומטם ולא מצחיק ואני לא מבין את ההתלהבות, חוצמזה אורי האידיוט אמר שמנגה זה תינוקי וביגלל זה הוא לא אוהב את זה,

chatenoire

New member
זבנג

זבנג הוא קומיקס מסחרי להחריד, וכקומיקס מסחרי שאחראי עליו בד"כ אדם אחד בלבד וצריך לצאת כל שבוע, אתה לא יכול לצפות ממנו שיעפיל לשיאים רוחניים ורעיוניים. מעבר לזה, זבנג הוא קומיקס להמונים, חד וחלק. לא להמונים אוהבי הקומיקס, להמונים. הוא מתפרסם במעריב לנוער, שזה אולי אחד העיתונים הנקראים ביותר ע"י בני נוער בארץ, וכל שבוע הוא אמור לעטר את שלושת העמודים האחרונים שלו; זה חתיכת תיק, ואני חושבת שאורי פינק מתמודד עם זה בצורה מעוררת הערכה. אמת, הזבנג של פעם, לפני שהוא הפך להיות קצת יותר ממוסחר (אמא, תקני לי יומן ומחברת ועפרון ובובת פרווה מתנפחת של גל!) היה טוב יותר, משעשע יותר, פחות "מפגר". אבל כיום אורי פינק נוגע בנושאים שאולי לא נוגעים לליבך או ברומו של עולם, אבל הם כן מצליחים מדי פעם להעלות חיוך על פניהם של כמה מאות בני נוער. וגם אם לא, לפחות יש לנו על מה להתלונן. דרך אגב, אם תמצא עבודות של פינק שלא קשורות ישירות לזבנג שמתפרסם במעריב לנוער, תראה שיש בהן הרבה יותר. לסיום, הערה קטנה: אתה אולי מאוד אוהב מנגה וזה מאוד נחמד, אבל העובדה שפינק לא אוהב מנגה לא הופכת אותו לאדיוט, והעובדה שאני לא אוהבת את האימפרסיוניסט החביב עליך, לא הופכת אותי למטומטמת. נקודה למחשבה. אביב.

NuckBunnies

New member
ולשם השוואה

אמן מנגה יכול לעשות 20 עמודים בשבוע. ממנו נדרשים 3. הרמה הגראפית של הציורים שלו נמוכה בהרבה מאמני מנגה ממוצאים. אבל סך הכל את צודקת.

למעלה