למה ??

למה ??

למה אלוהים החליט שאני אסבול פה מאד בעולם הזה

אני אוטוטו בת 38 ועדיין רווקה.

אני לבד ללא משפחה (סיפור ארוך )

לפני שלושה חודשים נסעתי לעמוקה חשבתי שזה יעזור

לי .מה שהכי הייתי רוצה זה זוגיות וילדים .

ובטיול של פו"פ הכרתי מישהו יותר מבוגר ממני בן 52 נתתי צ'אנס

והכל היה יחסית בסדר .הוא עצמו הוא אנטי דת אבל בצורה

קיצונית.גם אני חילונית אבל יש בי קצת מסורת לא אכלתי חמץ בפסח

הדלקתי חנוכייה בחנוכה .אני לא דתייה אבל קצת מסורתית

ואז ביום חמישי הייתה לנו שיחה על ילדים למרות שיצאנו רק חודשיים

כי הוא אמר שאם הוא יתחתן הוא ירצה כומר בחתונה.ואמרתי לא

הוא גרוש ועבר לדבריו קשיים ברבנות ובגלל זה הוא אנטי אבל ממש

אמרתי שלא אסכים לכומר .ושאם יוולד לי בן אז יהיה ברית מילה והוא אמר

בשום אופן לא .ונפרדנו ביום שבת כי גם הוא אמר שיש לנו דעות שונות

בנוגע לגידול ילדים ודת.

מאד קשה לי כי אומנם זה רק חודשיים אבל היינו מתראים כמעט כל יום

למה אלוהים עשה לי את זה ?? להיתקל באדם כזה ועכשיו לסבול

כי הייתי רגילה שיש לי כבר מישהו ועכשיו שוב לבד.

למה ??? קשה לי מאד בחיים והנה חשבתי נקודת אור והתברר

שזה מישהו שלא מתאים בכלל.

קליטו

New member
עצוב

שבורא עולם יחזק אותך, טוב שנפרדת ממנו.. יש אתר שנקרא שניים שהם אחד, יש שמה מלא דתיים ומסורתיים, את פותחת שמה כרטיס בחינם ומקבלת המון פניות, ואת רואה כמה שהגבר שפנה אלייך השקיע בכרטיס שלו, מה השקפת עולמו, וכמה הוא איכותי, את יכולה להתכתב איתו, תוכלי גם לקחת איזה שבועיים להתרעננות ושקט, כדאי שתפתחי כרטיס קודם כל, יש הרבה אנשים שהתחתו דרך האתר הזה. נכון, אומרים שיש אנשים שליליים בנט, אני אומר שהאדם ניכר במעשיו, ובוודאי שפיתחת אינטואיציה מפותחת בחיים.
בהצלחה!

המציאות היא קצת אחרת מאיך שאת רואה אותה

את האור והאושר אנחנו לעולם לא מקבלים לא מבן זוג, לא מילדים, לא מהורים, לא מחברים, ולא מחופשות או בילויים, אלא רק ממקור השפע והאור האין סופי שהוא הקב"ה.

והדרך להתחבר לקב"ה והשפע והאור האין סופי שלו, הוא ע"י המצוות שמחברות אותנו למקור השפע, כגון שבת, שעליה נאמר ש: 'היא מקור הברכה', וכן נרות שבת, צניעות, וטהרת המשפחה.

ואז כאשר אנו מחוברים למקור השפע ע"י המצוות, ממילא יגיע השפע האמיתי האור והאיזון, וכן הבן זוג הנכון, והילדים שיהיה מהם נחת.

ולא להפך, שמהבן זוג והילדים אנחנו מחפשים לשווא את נקודת האור והמילוי.

רמי אב

New member
לא נראה לי שיש בעולם הזה הבטחה לחיים טובים

עד שלא באה הגאולה האמיתית.
תנסי לקיים מצוות רק מה שאת יכולה לסבול.
אני לא יודע חשבונות שמיים, אולי זה התיקון שלך לסבול פה , במקום לסבול יותר זמן ויותר כאב בעולם הבא ?
כל עוד את בחיים בעולם הזה בתוך גוף אדם, ולא באה הגאולה האמיתית, תנצלי את זה כמה שאת יכולה לקיים מצוות, כי לפי מה שנראה לי, שנפטרים מהעולם הזה או מתי שתבוא הגאולה האמיתית, אין יותר מידת רחמים גדולה.ונראה לי שבגאולה האמיתית, הערך של המצוות יהיה יותר חלש,כי לא יהיה ספק בהאם לקיים מצוות.
שיהיה לך בהצלחה :)

אופירA

New member
מנהל
אין היגיון לשאול "למה" על מה שאי אפשר להבין

התשובה לשאלה כזו היא "ככה".
ילד קטן ששואל למה צריך לשלם משכנתא ולכן אין כסף לממתקים ולצעצועים - לא יקבל תשובה לשאלתו, כל עוד הוא לא מבין מה זה משכנתא בכלל.
אם אני אשאל למה על משהו שלא מוצא חן בעיני בנוסחה בפיזיקה, לא אקבל תשובה עד שלא אהיה בקיאה בכל ענפי ורמות הפיזיקה.

אז גם אדם חי לא ישאל אלוקים למה, כל עוד הוא לא יודע את האלוקים. כל עוד הוא לא יודע לברוא עולמות כמו אלוקים.
וידיעת האלוקים המוחלטת היא רק בעולם האמת. כשנגיע לשם, לא נשאל למה כי נדע את כל התשובות לכל השאלות, ולא תהיה סיבה לשאול.

קשה לך מאוד בחיים - תתמקדי בשאלה איך להקל על הקשיים.
אנחנו לא עושים לאף אחד טובה, אם אנו נצמדים לעקרונות היהדות. אך ורק לעצמנו. ההבנה הזו עוזרת לנו לעבור משברים שנראים לנו שהגיעו בגלל שנצמדנו לעיקרון יהודי זה או אחר. כי אנו מבינים שאם נוותר על העיקרון הזה, לא זה מה שימנע קשיים ומשברים, אלא להיפך...
אדם צריך לברר לעצמו מי הוא, ולהיות נאמן למי שהוא, גם אם בסיטואציות מסוימות זה גורם לו לקושי. אז נכון שקשה, אבל אתה לא יכול להפוך למישהו אחר במטרה שיהיה לך פחות קשה... וזה גם לא יקרה גם אם היית יכול להפוך למישהו אחר...

אם לאשה כואב בשעת הלידה, שלא תתחיל לשאול למה אלוקים עושה לה את זה, כאשר סה"כ היא רצתה ילדים. היא ידעה שללדת ילדים זה כואב, זו לא הפתעה. ולכן כעת היא צריכה לחפש מה יכול להקל על הכאב.
כך גם אשה שרוצה למצוא בן זוג צריכה לזכור שחיפוש בן זוג כרוך בכאבים של פרידה, וזה החיים. מי שרוצה בן זוג צריך להסכים לפרידות וצריך לחפש כלים להקל על הכאב של הפרידה.
למעשה, אנו יודעים מה הכלים שמקלים על כאב זה - לנוח הרבה, לחכות, להזכיר לעצמנו כל הזמן שזה יעבור וצריך לחכות בסבלנות את הזמן עד שזה יעבור. לא להתעסק בשאלות שמכאיבות לנו אלא בפעולות שמסיחות את דעתנו מהכאב, כמיטב הכוח שיש לנו כרגע לעשות את הפעולות האלה. להתרחק ממחשבות מכאיבות ולסלק אותן. מי שזקוק גם להקלה בצורת כדור שינה ו/או כדור הרגעה, שיתייעץ ברופא טוב אם זה ייטיב עם נפשו.

כלי עבודה עצמית טובים בחשיבה:
1. להדגיש ולהגדיל במחשבה כל הזמן את המגרעות של מי שנפרדת ממנו, ולהקטין בחשיבות המעלות שלו.
2. להדגיש במחשבה כל הזמן שעדיף להיות לבד כדי לחפש מישהו מתאים, מאשר להיות ביחד עם מי שלא מתאים.
3. לתת אמון בכוחותייך ולהדגיש לעצמך כל הזמן שאת יכולה לעמוד בכאב הזה, הוא לא למעלה מכוחותייך ולא בלתי נסבל כמו שאת מרגישה. את מסוגלת להרבה מאוד, והכאב לא מעיד שאת לא. תדברי עם אנשים שמחזקים את התחושה הזו, והיא תתגבר על תחושת הכאב ותקטין אותה למימדיה הנסבלים.

קליטו

New member
בשידוכים

את צריכה תמיד להיות מוכנה שמשהו יתפקשש, ואז את לא מצטערת כל כך אם ההצעה ירדה.
אשרייך שיש לך עקרונות,
ויש הרבה דגים בים, אמן :)

למעלה