למה ?

Logan16

New member
למה ?

לדתעתכם הקומיקס לא תופס בארץ ? בגלל שלא אנחנו פתחנו אותו ? בגלל שהוא נחשב כחומר קריאה לילדים קטנים בלבד בגלל שיש לו שם של משהו שמיועד ל גיקס ? או סתם בגלל שאת הישראלי הממוצע לא מעניין השטויות האלה ?

revenant

New member
בולשיט!

אני גר בנתניה ויש רק חברה אחת שמביאה קומיקס לעיר(ומן הסתם כל חנויות הספרים עובדות רק איתה) וקוראים לה סטימצקי! ואותה סטימצקי מייבאת רק את X-MEN UNCANNY וגם את החוברת הזו אני רואה לעיתים אז מה יש להתפלא שקומיקס לא תופס בארץ אם אף אחד לא יכול להשיג אותו?

chatenoire

New member
כרגע

לא כל כך משתלם להביא קומיקס לארץ. סטימצקי מוכרים חוברת במחיר מופקע, ככה שגם חובבי קומיקס שבמקרה מוצאים משהו שהם מחפשים בסטימצקי יחשבו פעמיים לפני שהם קונים אותו. לא, אני חושבת שהגרעין לפיתוח תעשיית קומיקס בארץ הוא לפתח תעשייה *בארץ*. כרגע הקומיקס המוכר היחיד הוא של אורי פינק, שמפורסם רק במגזינים ובעיתונים; אפילו פינק, הקומיקסאי הכי מוכר בארץ והיחיד שעושה קומיקס למחייתו, בקושי מעז להוציא חוברת של ממש בישראל. הנסיונות שנעשו בעבר - סברה-מן ואורי און - היו מעין חיקויים או אימוצים של מה שהיה באותו זמן בחו"ל. אולי זה היה תופס בארה"ב, איפה שכבר היתה קיימת תעשייה, אבל אי אפשר לקפוץ במקום שכוח-קומיקס כמו ישראל עם משהו שבנוי על סמך שנים של תרבות מהצד השני של העולם. כשאנשים יכירו קצת את הרעיון של קומיקס ויקבלו אותו כמשהו שלא שייך רק לילדים, סביר בהחלט להניח שגם ייבוא של קומיקס מחו"ל יתפתח יותר, והתרבות כולה תעשה רצינית יותר. אבל הצעד הראשון, לדעתי, הוא להתחיל משהו מקומי וקליל, שימשוך אנשים חדשים וגרום להם להכנס לכל התחום.

ailag

New member
geeks = good ../images/Emo13.gif

אין חשיפה לקומיקס. ההשפעות האישיות הראשונות שלי מקומיקס הם זבנג, ושנה בארה"ב. אנשים אחרים שאני מכירה אפילו לא מכירים את זה.. עכשיו, עם האינטרנט, לפחות קל יותר להחשף לקומיקס (במיוחד בזכות הwebcomics) אבל לא הרבה ישראלים שהם non-geeks קוראים אותם. כולנו (=אנשים בארץ) בטוחים שקומיקס זה תוכניות אנימציה לילדים או זבנג לנוער. עם כל הכבוד לשני הסוגים, יש עוד הרבה יותר מזה. וכמו שנאמר, פשוט אין בסיס מספיק טוב שיראה את זה. ויש את הvicious circle שאומר שאין הרבה קומיקס בארץ, ולכן לא שווה למכור כאן. ולכן .. אין הרבה קומיקס בארץ.

למעלה