למה..?

• פותח הנושא em17
  • פורסם בתאריך

em17

New member
למה..?

למה היא לא נותנת לי לחיות את החיים שלי? אני מרגישה שאמא שלי חונקת אותי. היא לא נותנת לי חופש לעשות שום דבר, היא לא סומכת עלי, היא לא נותנת לי לחיות את החיים שלי. דוגמא קטנה: לפני חודשיים בערך קיבלתי מנילה (שאלון העדפות לצבא). רציתי לסמן בעדיפיות ראשונות בדברים שלא דורשים מיון "עובדת חדר מבצעים" (סמב"צית) ו"משקית תיאום וקישור". אחרי ויכוחים רבים ודמעות ומה לא, היא הסכימה שאני אסמן עדיפות ראשונה סמב"צית (בתקווה שאני אלך למיונים ואשרת 2 מטר מהבית או משהו כזה בתפקיד אחר), וגם זה אחרי ששכנה שלי שהיתה סמבצית שכנעה אותה. בקשר למשקית תיאום וקישור בכלל לא היה מה לדבר- זה בעזה ויו"ש. התגובות שלה נעו בין: "על גופתי המתה", לבין "את רוצה שאני אהיה אחת מהאמהות שמתראיינות בטלויזיה כי הן לא מוכנות שהבנות שלהן ישרתו בנצרים?" (זה גם בקשר לרצון שלי לשרת בשטחים בתור סמבצית). בקיצר, הוציאה את זה מכל פרופורציה. אני לא מסתדרת איתה בשום דבר, כל דיבור מסתיים בריב וצעקות ובכי (שלי). אני מרגישה שאני פשוט לא יכולה לעמוד מולה, היא לא נותנת לי אויר, היא חונקת אותי, היא לא נותנת לי לחיות את החיים שלי. כשאני יוצאת היא אומרת לי תמיד מתי לחזור (במיוחד כשאני לוקחת אוטו, שגם זה כרוך בדר"כ בויכוחים של שעות), כל נסיעה באוטובוס היא מתייחסת לזה כאל משימת התאבדות (שלי, לא של המחבל שלא יהיה על האוטובוס) ובכלל, היא נורא הסטרית.. אני לא יודעת מה לעשות, אני באמת ניסיתי להבין אותה, אבל התגובות שלה הן לא פרופורציונליות ולא הגיוניות בכלל.. איך אפשר בכלל להתווכח איתה, לעמוד מולה, לקבל את החופש הזה שאני חושבת שמגיע לי?! באמת שלא עשיתי כלום, יש לי ציונים טובים, לא שותה לא מעשנת לא לוקחת סמים (טפו טפו טפו). אני פשוט לא מבינה למה היא לא סומכת עלי שאני מספיק אחראית לנהל את החיים שלי, או לפחות חלק מהם?!

lboy2

New member
באמת בעיה קשה..

אין לי הרבה רעיונות, ניסית אולי להגיד לה את זה? אולי תתני לה לקרוא מה שרשמת פה ולראות את תגובתה..

faith2

New member
אמממ....נתחיל קודם כל..

שה"חנק" הזה נובע מאהבה ומדאגה עצומה שמשהו יכול לקרות לך. נכון שכולנו שונאים שמגבילים את מרחב האוויר שלנו, ואני חושבת שגיל ההעשרה צריך להישאר אצלנו כזכרון מתוק. אז במקום לבכות ולהתעצבן, למה שלא תנסי לפתור את העניין? ונכון! אני בטוחה שניסית מיליון פעמים, אבל אולי הפתרון לא יכול לבוא ממך?...אם את רוצה חופש, אני חושבת שכדאי שתדברי איתה על הלב, ואם זה לא עוזר, ייעוץ היא גם דרך טובה מאוד. אני מאחלת לך המון המון המון בהצלחה!!!! ותזכרי שהכל נובע מאהבה!

jessy19

New member
../images/Emo45.gif

לפעמים מרגישים חנוקים מרוב אהבה ודאגה. נסי להסביר את מה שאת מרגישה לאימך כי אולי היא לא שמה לב שככה את מרגישה.

עינת

New member
כי היא דואגת לך

היא אפילו היסטרית מדאגה ולא מצליחה לראות מה זה עושה לך. הדאגה והפחדים יכולים להיות מובנים גם לי, גם לך אבל ברגע שהם עוברים את הגבול של דאגה רגילה עד כדי חנק צריך לעצור. איך? אולי נסי לגייס לצידך חברה טובה שלה,בן משפחה קרוב או כל אדם אחר שהיא מעריכה את דעתו כך שיהווה צינור לתקשורת, אולי אם אדם מהצד ישוחח איתה ויסביר לה מה עובר עלייך זה יעבוד. אולי.

em17

New member
היא לא מוכנה להקשיב..

אפילו לא לאבא שלי..! למרות שלפעמים הוא בצד שלה.. אני לא יודעמת מה עוד לעשות חוץ מלחכות עד שאני אתגייס ולקוות שישימו אותי רחוק מהבית..

לגבי המנילה

זה הולך להיות התפקיד שלך בצבא! לא שלה! את זו שהולכת להנות או לסבול ממנו. זו החלטה שלך ולא שלה. מה זאת אומרת היא "לא מסכימה" זה שיקול דעת שלך לא שלה.

אם ככה

פשוט אל תראי לה דברים כאלה, כמו המנילה. אל תתני לה מקום להתערב לך! זה התפקיד שלך בצבא! לא שלה! את תבצעי אותו במשך שנתיים וההחלטה כאן היא אך ורק שלך!! ובקשר לשאר הדברים - פשוט אל תקשיבי לה. שימי פס. תבהירי לה שאם היא לא תרגע את לא תשתפי אותה בחייך. חוצמזה, תכניסי לה לראש טוב טוב שאם מדינת ישראל רואה אותה כמספיק בוגרת וכשירה להחזיק נשק (עוד כמה חודשים) אז את גם מספיק בוגרת בשביל להחליט מתי לחזור הביתה. בהצלחה!

faith2

New member
../images/Emo45.gifנכון....

את הולכת לצבא, וחשוב שתבחרי משהו שאת אוהבת....אחריי הכל את הולכת לשממש באותו תפקיד שנתיים...

em17

New member
נכון, אבל..

אף אחד לא מבין אותי בקטע הזה. אח שלי נהרג בצבא אז פתאום כולם מבינים אותה למה היא לא רוצה שאני אהיה בשטחים, וממש אין עם מי לדבר.

עינת

New member
אחחחחח כמה שאני מבינה אותך יקירה

גם אני איבדתי אח בצבא וכשאחי השני עמד לפני גיוס ונדרש לקבל חתימת הורים כיוון שרצה להתגייס ליחידה קרבית אימי סרבה בתוקף, לאחי השני היא כבר חתמה כיוון שהבינה איזה עוול היא גרמה לזה שלפניו בכך שמנעה ממנו לעשות את שרצה... יחד עם זה מאוד קשה לעמוד במקומה ... רוצה לספר לך כי בני עומד לפני גיוס ומתכוון להתגייס ליחידה שנדרשת פרוטקציה להכנס אליה, הוא גם יודע שיש לי אלו קשרים וביקש שאפעיל אותם... אני כאם עמדתי בדילמה נוראית, האם להפעיל קשרים ואז אם חלילה יקרה משהו אלקה את עצמי כל חיי? ואולי לסרב להפעילם? פתרתי את הבעיה בשיחה איתו, הסברתי לו על ההתלבטות שלי וגם אמרתי שאיני מסוגלת לעשות זאת עבורו אך הוא יודע בדיוק את הדרך ואם יעשה לא אתנגד ואתמוך בכל החלטה... ואכן הוא מצא את הדרכים ובעוד חדשיים מתגייס לעוקץ בטח יהיו לי אז הרבה שעות אינטרנט

em17

New member
בהצלחה לבן שלך!

וכל הכבוד לך... אני מקווה שאמא שלי תבין איך אני מרגישה...ובכלל, סמבצית זה לא קרבי!

למעלה